marți, 22 martie 2011
UE prelungeşte restricţiile impuse liderilor transnistreni şi suspendă din nou aplicarea lor
UE prelungeşte restricţiile impuse liderilor transnistreni şi suspendă din nou aplicarea lor: "Consiliul Uniunii Europene a decis luni să prelungească măsurile restrictive adoptate împotriva liderilor transnistreni pentru încă 12 luni, suspendând din nou aplicarea lor pentru şase luni, informează un comunicat al Consiliului.
New York Times: Libia, o lupta pentru democratie sau un razboi civil?
New York Times: Libia, o lupta pentru democratie sau un razboi civil?: "Intrebarea a planat asupra revoltei libiene inca de la inceput: reprezinta batalia pentru Libia ciocnirea dintre un dictator brutal si opozitia democratica sau este fundamental un razboi civil?"
vineri, 18 martie 2011
Curtea Europeana a Drepturilor Omului: Crucifixele sunt permise in scolile publice
Curtea Europeana a Drepturilor Omului: Crucifixele sunt permise in scolile publice: "Curtea Europeana a Drepturilor Omului a decis vineri ca crucifixele sunt permise in salile de clasa din scolile publice, transmite FoxNews. Hotararea luata de Curtea din Strasbourg se va aplica in toate cele 47 de tari membre ale Consiliului Europei. In noiembrie 2009, CEDO condamnase Italia pentru prezenta crucifixului in salile de clasa, considerata contrara drepturilor parintilor de a-si educa propriii copii si dreptului copilului la libertatea religiei. Decizia Curtii a fost atacata cu recurs de mai multe tari.
- Citeste in articol decizia Curtii.
Buzek vizitează Africa de Nord
Buzek vizitează Africa de Nord: "
Preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, va face vizite oficiale în Tunisia și Egipt între 17 și 21 martie. În cadrul acestora, dumnealui se va întâlni cu autorități locale, cu principalii actori ai tranziției democratice, reprezentanți ai societății civile și studenți. Domnul Buzek va mai discuta cu liderii din Tunisia. Egipt și Liga Arabă despre cum va fi aplicată zona de excludere aeriană în Libia.
Sursa : © Parlamentul European
"
Sursa : © Parlamentul European
Cele mai mari provocări pe piața muncii
Cele mai mari provocări pe piața muncii: "
Comisia pentru ocuparea forței de muncă a votat recent un raport privind învățarea pe tot parcursul vieții și învățământul profesional. Am cerut internauților să ne împărtășească pe Facebook experiențele lor de pe piața muncii. I-am întrebat care au fost cele mai mari provocări pe care le-au întâlnit și cum le-au făcut față.
Sursa : © Parlamentul European
"
Sursa : © Parlamentul European
Euromituri: Certificatul de producator agricol
Euromituri: Certificatul de producator agricol: "Lipit de zid, in dosul halelor, taranul isi pandeste victima. O vede cum se apropie, scurgandu-se pe strada. Urmele sevrajului i se cunosc de la 100 de pasi: bale la gura, privire goala. E prada sigura: de trei ori a fost la dezintoxicare si de fiecare data a sarit gardul, aruncandu-se in bratele primului dealer."
joi, 17 martie 2011
Privatizarea operațiunilor militare: limite și responsabilități
Privatizarea operațiunilor militare: limite și responsabilități: "
Companiile de securitate private joacă deja un rol important în operațiunile internaționale de gestionare a crizei din Irak și Afganistan, protejând oamenii și echipamentul militar UE din aceste zone. Aceste companii ar putea fi în Libia în curând. Cum se poate asigura supravegherea eficientă a activităților acestora? Deputaţii europeni de la subcomisia pentru securitate și apărare au dezbătut această temă pe 15 martie cu experți și reprezentanți ai Serviciului european de acțiune externă.
Sursa : © Parlamentul European
"
Sursa : © Parlamentul European
UE refuza sa plafoneze subventiile agricole pentru marii agricultori. Propunerea comisarului roman Ciolos, respinsa
UE refuza sa plafoneze subventiile agricole pentru marii agricultori. Propunerea comisarului roman Ciolos, respinsa: "Ministrii europeni ai Agriculturii au expus joi motivele pentru care refuza de a plafona ajutorul acordat agricultorilor mari, potrivit unui proiect de document care urmeaza sa fie adoptate la o reuniune la Bruxelles, potrivit AFP. Propunerea comisarului Ciolos vizeaza o distributie mai echilibrata a banului public in acest plati si cere a se face o diferenta intre marii fermieri care creeaza sau mentin noi locuri d emunca si cei care profita numai de aceste fonduri."
Dezbatere la Parlament despre energia nucleară după catastrofa din Japonia
Dezbatere la Parlament despre energia nucleară după catastrofa din Japonia: "
Accidentul nuclear japonez a deschis în UE o dezbatere aprinsă despre energia nucleară. Unele țări au decis deja să închidă centralele nucleare vechi și să le testeze pe celelalte din punct de vedere al siguranței. Pe 16 martie, deputaţii europeni au discutat cu Günther Oettinger, comisar european pentru energie, despre cum poate fi ameliorată siguranța nucleară în UE.
Sursa : © Parlamentul European
"
Sursa : © Parlamentul European
UE emite obligaţiuni pentru finanţarea împrumuturilor acordate României şi Irlandei. Vezi ce valoare au
E emite obligaţiuni pentru finanţarea împrumuturilor acordate României şi Irlandei. Vezi ce valoare au: "Uniunea Europeană (UE) lansează joi o emisiunea de obligaţiuni în valoare de 4,6 miliarde de euro, cu scadenţa la şapte ani, pentru a finanţa programul de sprijin destinat Irlandei şi împrumutul acordat României.
miercuri, 16 martie 2011
UE va lansa obligatiuni pentru a finanta imprumuturile acordate impreuna cu FMI
UE va lansa obligatiuni pentru a finanta imprumuturile acordate impreuna cu FMI: "Uniunea Europeana (UE) intentioneaza sa lanseze o emisiune de obligatiuni, in euro, cu maturitate de sapte ani, iar fondurilor obtinute vor fi folosite inclusiv pentru finantarea imprumuturilor acordate in colaborare cu Fondul Monetar International (FMI) Romaniei si altor state, potrivit Mediafax. Titlurile, scadente in aprilie 2018, vor fi lansate "in viitorul apropiat", au anuntat bancile care intermediaza emisiunea, intre care Barclays Capital, BNP Paribas, Bank of America Merrill Lynch si UniCredit."
sâmbătă, 12 martie 2011
Pactul pentru euro: Liderii sprijina cresterea competitivitatii in zona euro
Pactul pentru euro: Liderii sprijina cresterea competitivitatii in zona euro: "Liderii din zona euro au cedat cererilor Bruxellului si Germaniei de a sprijini pactul de competitivitate, care va solicita statelor o mai buna coordonare a politicilor economice. Dupa discutiile maraton referiroare la criza din Libia, liderii din zona s-au angajat la un set de cerinte, pentru a potoli "setea" Germaniei de a pune la punct planurile de salvare si de a extinde Facilitatea pentru Stabilitate Financiara Europeana la 440 miliarde de euro de la nivelul actual de aproximativ 250 miliarde."
joi, 10 martie 2011
Summitul UE-NATO va stabili masurile impotriva Libiei
Summitul UE-NATO va stabili masurile impotriva Libiei: "NATO si Uniunea Europeana incep, joi doua zile de discutii intense referitoare la criza din Libia, care se vor axa, in special pe impunerea unei posibile zone de interdictie aeriana si modul in care Europa poate sprijini tranzitiile politice din Africa de Nord."
luni, 7 martie 2011
UE va monitoriza costurile forţei de muncă din fiecare stat membru, pentru a creşte competitivitatea
UE va monitoriza costurile forţei de muncă din fiecare stat membru, pentru a creşte competitivitatea: "Autorităţile Uniunii Europene vor monitoriza costurile forţei de muncă din fiecare stat mebru pentru a ajuta economiile naţionale să fie competitive, a declarat comisarul european pentru economie şi afaceri monetare, Olli Rehn, citat de Handelsblatt.
Merkel: Trebuie sa dam un raspuns convingator crizei din zona euro
Merkel: Trebuie sa dam un raspuns convingator crizei din zona euro: "Liderii europeni trebuie sa furnizeze un raspuns convingator crizei datoriilor din zona euro, indiferent de "amenintarile" Bancii Centrale Europene de a spori dobanzile, sustine cancelarul german, Angela Merkel. Declaratiile cancelarului german au venit dupa ce presedintele BCE, Jean-Claude Trichet, a afirmat ca Banca Centrala poate creste dobanzile din cauza riscurilor cauzate de inflatie, potrivit Reuters."
Seara Europeană de Testare: Nouă din zece cluburi au refuzat accesul romilor
Seara Europeană de Testare: Nouă din zece cluburi au refuzat accesul romilor: "Nouă din zece cluburi, dintre care trei din Bucureşti, testate în cadrul unei acţiuni a monitorilor locali pentru drepturile omului, au refuzat accesul unui grup de romi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, potrivit organizaţiei Romani Criss.
"
"
sâmbătă, 5 martie 2011
De ce polonezii sunt mai buni ca noi
De ce polonezii sunt mai buni ca noi: "Privatizarea este un subiect care a revenit puternic în prim-plan după ce guvernele s-au trezit că au nevoie de bani, iar majorarea deficitelor și a datoriilor publice nu este cea mai bună soluție. Un start bun a avut Polonia,..."
EurActiv.ro: Sefa diplomatiei UE vrea sa cheltuiasca 8,5 milioane de lire sterline pe PR
EurActiv.ro: Sefa diplomatiei UE vrea sa cheltuiasca 8,5 milioane de lire sterline pe PR: "Catherine Ashton intentioneaza sa cheltuiasca 8,5 de milioane de lire sterline pentru lustruirea imaginii noului sau serviciu diplomatic european, desi are la dispozitie intregul staff de comunicare al Comisiei Europene, format din aproximativ o mie de specialisti. Suma substantiala alocata de Ashton - echivalenta cu o treime din bugetul alocat saptamana aceasta pentru criza refugiatilor libieni - a ridicat intrebari referitoare la prioritatile Uniunii, la un moment la care diplomatia europeana se lupta sa tina pasul cu evenimentele din lumea araba, potrivit EurActiv.ro."
Ţarul Putin – mâna de fier a Rusiei, spaima Occidentului, comunist, dictator (?).
Ţarul Putin – mâna de fier a Rusiei, spaima Occidentului, comunist, dictator (?).: "Personaj controversat, dar, totusi, carismatic, Vladimir Putin este mereu in centrul atentiei, fie ca hraneste pui de elan sau tigru cu biberonul, schiaza sau practica judo, ori este acuzat (nu de instantele rusesti) de coruptie si obstructionarea justitiei, dupa care urmeaza disparitia suspecta a unui jurnalist sau politician.
Al doilea presedinte al Rusiei post-URSS, si protejat al primului, Boris Eltin, care l-a numit premier si favorit la succesiune inainte de subita demisie din decembrie ..."
Al doilea presedinte al Rusiei post-URSS, si protejat al primului, Boris Eltin, care l-a numit premier si favorit la succesiune inainte de subita demisie din decembrie ..."
vineri, 4 martie 2011
Dacian Cioloş: România ar putea pierde fondurile UE destinate agriculturii
Dacian Cioloş: România ar putea pierde fondurile UE destinate agriculturii: "România riscă să piardă fondurile europene destinate sectorului agricol dacă nu va accelera procesul de utilizare a acestora, a declarat, astăzi, comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, într-o..."
joi, 3 martie 2011
Băsescu:Ar trebui discutată o politică europeană a sistemelor de aprovizionare şi transport de ţiţei
Băsescu:Ar trebui discutată o politică europeană a sistemelor de aprovizionare şi transport de ţiţei: "Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că ar trebui să se discute o politică europeană a sistemelor de aprovizionare şi transport de ţiţei pe teritoriul Uniunii Europene, ca o a treia componentă la un sistem energetic sigur pentru UE.
Olli Rehn: Redresarea din zona euro castiga teren. Inflatia va creste din cauza petrolului
Olli Rehn: Redresarea din zona euro castiga teren. Inflatia va creste din cauza petrolului: "Comisia Europeana a ridicat previziunile de crestere pentru zona euro si a anuntat ca redresarea economica avanseaza, avertizand insa ca inflatia va creste din cauza pretului petrolului."
marți, 1 martie 2011
"Măcelarul" Gaddafi, singur în buncărul din Tripoli.
"Măcelarul" Gaddafi, singur în buncărul din Tripoli.: "Colonelul Muammar Gaddafi nu mai controleaza decat Tripoli si regiunea din jur, dar se bazeaza pe mercenari pentru a inabusi revolta libienilor si sta ascuns intr-un buncar din apropierea capitalei.
Opozitia libiana, care controleaza estul si mai multe orase din vest, a creat un 'Consiliu national independent' si se pregateste sa cucereasca Tripoli. Surprins de viteza evenimentelor, depasit de revolutia libienilor, Muammar Gaddafi s-a ascuns intr-o fortareata demna de Saddam ..."
Opozitia libiana, care controleaza estul si mai multe orase din vest, a creat un 'Consiliu national independent' si se pregateste sa cucereasca Tripoli. Surprins de viteza evenimentelor, depasit de revolutia libienilor, Muammar Gaddafi s-a ascuns intr-o fortareata demna de Saddam ..."
Abonați-vă la:
Postări (Atom)