luni, 31 octombrie 2011

Grecia va organiza un referendum pe tema acordului european privind susţinerea financiară a ...

Grecia va organiza un referendum pe tema acordului european privind susţinerea financiară a ...: Grecia va organiza un referendum pe tema noului acord european de sustinere financiara a tarii, anunta premierul grec, Georges Papandreou, citat de AFP, potrivit Mediafax.
"Vom respecta vointa poporului grec", a declarat Papandreou in cursul unei intalniri cu membrii grupului parlamentar socialist.
De altfel, premierul grec a declarat ca va solicita si votul de incredere al Parlamentului pe tema acordului european asupra datoriei suverane a Greciei.
"Oare grecii accepta noul acord sau nu? ...

DECIZIE OFICIALĂ: Vrem să aderăm la euro în 2015!

DECIZIE OFICIALĂ: Vrem să aderăm la euro în 2015!: România îşi menţine obiectivul de adoptare a monedei euro în cursul anului 2015, a reieşit din discuţiile avute luni în şedinţa Comitetului interministerial de resort, conduse de premierul Emil Boc şi guvernatorul Băncii...

VIDEO/ Halloween mioritic: Care sunt obiceiurile de „Ziua Morţilor” în România

VIDEO/ Halloween mioritic: Care sunt obiceiurile de „Ziua Morţilor” în România:


“Ziua morţilor” este cunoscută în unele zone din România cu numele de “Luminaţia” şi este sărbătorită de catolicii din România şi nu numai.



De 1 noiembrie, sute de români vizitează mormintele celor dragi, obiceiul fiind păstrat mai ales în regiunile Ardeal, Banat şi Maramureş.



Mormintele sunt curăţate, iar credincioşii depun lumânări şi flori în amintirea rudelor dispărute, apoi dau de pomană mâncare şi băutură tuturor celor care vin la cimitir.



Citeşte AICI un reportaj realizat de Ziare.com despre cum se sărbătoreşte Ziua Morţilor în Valea Jiului.





Conferinţă despre Emil Cioran, în direct de la Roma pe Web Tv

Conferinţă despre Emil Cioran, în direct de la Roma pe Web Tv:


Cu ocazia centenarului naşterii lui Emil Cioran (1911-1995), Accademia di Romania din Roma în colaborare cu Facultatea de Filosofie a Università degli Studi di Roma “Tor Vergata” şi FIRI (Forumul Intelectualilor Români din Italia), organizează în data de 10 noiembrie 2011 un colocviu de studii dedicat filosofului de la Sibiu, una dintre figurile reprezentative ale vieţii culturale europene a secolului trecut.





Obiectivul evenimentului este acela de a aduce un omagiu filosofului român prin reparcurgerea etapelor biografiei şi ale gândirii sale, scopul fiind acela de a pune în lumină originalitatea şi actualitatea gândirii sale în contextul filosofiei contemporane.



Participă la colocviu Mario Andrea Rigoni, profesor de literatură italiană la Universitatea din Padova, corespondent, prieten şi traducător al lui Cioran, Francesco Miano, profesor de filosofie morală la Università di Roma “Tor Vergata” şi Aldo Masullo, profesor emerit de filosofie morală la Università di Napoli “Federico II”.



Din program mai fac parte comunicările unor cercetători tineri şi calificaţi, care au dedicat lui Emil Cioran lucrări critice importante şi care de mai mulţi ani desfăşoară o intensă activitate de cercetare condusă pe texte inedite: Massimo Carloni, Horia Corneliu Cicortaş, Aurélien Demars, Antonio Di Gennaro, Giovanni Rotiroti, Renzo Rubinelli, Barbara

Citeşte mai mult...

Raport OMS: În Italia, 25% dintre asistentele străine sunt românce

Raport OMS: În Italia, 25% dintre asistentele străine sunt românce:


Potrivit unui raport realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii- Oms, în Italia este încă nevoie de personal medical. Mai precis, în Peninsulă ar exista o carenţă de 70.000 de locuri de muncă în domeniul sanitar.



Raportul, care analizează mobilitatea personalului medical la nivel european, mai arată că în Italia lucrează 33.000 de infirmieri şi asistenţi medicali străini, circa o pătrime- 25% fiind români, urmaţi de polonezi. Împreună, primele două grupuri reprezintă 11% din totalul asistenţilor medicali.



Mulţi medici italieni, însă, preferă, la rândul lor, să emigreze în ţări precum Marea Britanie, unde sunt mai apreciaţi, au mai multe posibilităţi de a face carieră şi salariile sunt mai mari decât în Peninsulă.



Potrivit aceluiaşi Raport, în Italia există 4 medici la 1000 de locuitori, faţă de o medie OCSE de 3 medici la mie, ceea ce determină închiderea pieţei muncii în ceea ce priveşte doctorii străini.



Situaţia este complet diferită în ceea ce priveşte personalul medical secundar, numărul infirmierelor şi asistentelor imigrate în Italia fiind în continuă creştere.



Conform registrelor IPASVI (Federaţia Naţională a Colegiilor asistenţilor medicali din Italia), în 2002 erau 2612 asistenţi străini, în 2005- 6730 (circa 2% din total), iar în 2008 numărul lor a ajuns la 34.043, dintre

Citeşte mai mult...

Statul italian va acoperi cheltuielile de înmormântare ale celor doi români morţi la inundaţii

Statul italian va acoperi cheltuielile de înmormântare ale celor doi români morţi la inundaţii:


Roma 31 octombrie 2011- Marian Ştefan Turcu, un tânăr zugrav român de 31 de ani, împreună cu prietenul său Nicolae Corneliu Huţuleac, de 37 anni, sunt cei doi români care au murit în urma unei surpări de teren, cauzată de inundaţiile care au avut loc în Liguria, marţea trecută.



Corpurile celor doi bărbaţi, care locuiau împreună într-o casă din localitatea Cassana (Borghetto di Vara), au fost identificate vineri, 28 octombrie, de către familii şi urmează să fie transportate în România pe cheltuiala statului italian.



Potrivit lui Ovidiu Pufu, de la Biroul de presă al Ambasadei României la Roma, “familiile celor doi decedati au contractat transportul corpurilor neînsufleţite în tara, urmând ca prefectura din La Spezia să le deconteze cheltuielile”.



In aceeaşi casă, în momentul tragediei, mai locuia o româncă, Dana Scarlatescu, prietena lui Marian Turcu. Vecinii au reuşit să sape cu mâinile printre dărâmături şi să o extragă pe româncă. Tânăra, grav rănită şi în stare de şoc, a fost internată ulterior la spitalul din La Spezia, secţia de reanimare.



Miruna Căjvăneanu


Citeşte mai mult...

Atentat la viaţa lui Dan Diaconescu. Bentley-ul său a ajuns în Dâmboviţa

Atentat la viaţa lui Dan Diaconescu. Bentley-ul său a ajuns în Dâmboviţa:

Maşina de lux a lui Dan Diaconescu, pe care o conducea şoferul lui, sâmbătă, 29 octombrie, la ora 3.00 dimineaţa, a ajuns în râul Dâmboviţa, în zona Pasajului Mărăşeşti, după ce un alt şofer a intenţionat acroşarea lui.


Şoferul patronului OTV conducea un autoturism Bentley pe Splaiul Unirii, dinspre Timpuri Noi spre Pasajul Mărăşeşti. La intersecţia cu Bulevardul Mărăşeşti a pierdut controlul asupra direcţiei când a virat la stânga şi a ajuns cu maşina în râul Dâmboviţa. În maşina condusă de şoferul lui Dan Diaconescu se mai afla un tânăr, ambii reuşind să iasă singuri din maşină, pe geam.


S-a intenţionat vătămarea lui Dan Diaconescu


Dan Diaconescu a precizat că, din informaţiile pe care le deţine, şoferul ar fi încercat să evite o altă maşină al cărei conducător auto ar fi încercat să intre în autoturismul lui. “Era ora 3.00 dimineaţa şi se presupunea că eu ar trebui să fiu în maşină”, a mărturisit Diaconescu. Un martor al accidentului de vineri noapte susţine că acesta a fost urmărit, la mică distanţă, de o alta maşina care l-a şicanat în trafic. Spusele martorului sunt susţinute şi de Dan Diaconescu, care confirmă faptul că şoferul său a fost

Citeşte mai mult...

Gabi Torje, doar rezervă la Udinese

Gabi Torje, doar rezervă la Udinese:


Prestaţiile slabe pe care Gabi Torje le-a avut în ultimele meciuri au fost taxate de antrenorul Francisco Guidolin. La întâlnirile cu Bologna, Atalanta, Novara şi Napoli a fost văzut drept cel mai slab jucător al echipei sale, iar tehnicianul lui Udine a decis să-l trimită pe banca de rezerve.


În partida de Serie A pe care Udinese a câştigat-o duminică, 30 octombrie, scor 1-0, cu Palermo, Torje a fost lăsat pe banca de rezerve pe durata celor 90 de minute.


Udinese a câştigat însă cu 1-0 prin golul lui Di Natale din minutul 34 şi a urcat pe locul secund în Serie A, la un punct în spatele liderului Juventus.


De la transferul în Italia, Torje fusese de fiecare dată titular. El nu a dat nici un gol şi a oferit o singură pasă decisivă.


"Este într-o perioadă descrescătoare, deşi la antrenamente se pregăteşte bine şi munceşte mult. Din fericire pentru Torje, noi avem răbdare cu el", a spus Guidolin.


Citeşte mai mult...

Român înjunghiat în plină stradă lângă Asti

Român înjunghiat în plină stradă lângă Asti:

Sâmbătă, 29 octombrie, în cursul serii

Românul a fost găsit agonizând pe trotuar, de către un trecător, care a chemat salvarea. Iniţial, starea bărbatului a fost considerată foarte gravă, dar ulterior, ea s-a îmbunătăţit. Medicii l-au operat de urgenţă pentru o rană la nivelul stomacului.


Pe lângă rana cea mai gravă la stomac, tânărul mai avea alte tăieturi, unele superficiale, la nivelul gâtului şi la un braţ.


Poliţiştii au demarat o acnhetă pentru a afla cine l-a rănit pe român şi care sunt cauzele gestului. Bărbatul nu a reuşit să vorbească, dar va fi interogat imediat ce starea sănătăţii sale se va îmbunătăţi.


Românul se află acum internat la spitalul Cardinal Massaia din Asti.


Citeşte mai mult...

Dana, ajutor de bucătar cu diplomă universitară: “Aici am învăţat că demnitatea nu ...

Dana, ajutor de bucătar cu diplomă universitară: “Aici am învăţat că demnitatea nu ...:


Dana Betlevy este o bucureşteancă de 43 de ani stabilită la Roma în urmă cu patru ani. În România, a studiat ingineria metalurgică la Politehnică şi a lucrat inspector de personal şi contabilă. A luat-o de la capăt în Italia, convinsă că acesta este destinul ei. Acum lucrează în hoteluri şi este reporter voluntar pentru un ziar american.



A venit în Italia în vacanţă la invitaţia unor prieteni români care trăiau în Padova. Dana este practicantă Falun Dafa (sau Falun Gong), o disciplină antică chinezească care ajută la găsirea păcii interioare. Cu ocazia venirii în Italia, Dana a aflat că aici sunt mai puţini practicanţi de Falun Dafa decât în România şi a decis să rămână în Italia, pentru a ajuta la răspândirea acestei discipline. Sosirea ei aici a coincis cu începutul campaniei împotriva românilor.



Decizia de a rămâne aici a devenit una definitivă. Dana spune un lucru surprinzător: “Eu mulţumesc poporului italian. Aici am aflat că ai dreptul să fii respectat. Am aflat că există societăţi care stiu să se gândească la om. M-a impresionat, acum patru ani când am venit aici, un lucru simplu, dar care în România nu exista: când se

Citeşte mai mult...

Brad Pitt a renunţat la fumat. Care a fost motivul

Brad Pitt a renunţat la fumat. Care a fost motivul: Brad Pitt a anunţat că a renunţat la fumat de dragul copiilor săi, după ce a fost surprins în timp ce fuma de două dintre fiicele lui - Zahara şi Shiloh -, care i-au reproşat starului american că le-a minţit atunci când le spunea că "fumatul este dăunător", informează contactmusic.com.





AOAR propune ca Romania sa initieze constituirea unui grup al statelor din afara zonei euro

AOAR propune ca Romania sa initieze constituirea unui grup al statelor din afara zonei euro: Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) propune ca Romania sa initieze constituirea grupului non-euro, in care tarile din afara zonei euro sa propuna adoptarea de masuri pentru a permite apararea coerenta si mai ferma a intereselor statelor membre in cadrul negocierilor ce au loc la nivelul UE, se arata intr-un comunicat al Asociatiei. Astfel, reprezentantii oamenilor de afaceri propun Guvernului si specialistilor in economie lansarea unei dezbateri publice "alerte si profesioniste" avand ca tema constituirea in cadrul UE a unui grup al celor zece state membre UE care se afla in afara zonei euro.

Video: PIG BUSINESS - Afaceri necurate cu porci - ECOcinematogr



Nu mai cumparati carne de porc ieftina din supermaketuri, ci numai de la producatorii locali, le-a spus Tracy Worcester celor care au venit sa vada"Pig Business"/"Afacerile cu porci", documentarul pentru care a filmat in urma cu trei luni si in Romania. Marchiza prin casatorie, ea militeaza impotriva corporatiei americane Smithfield Food care ameninta sa lichideze munca fermierilor din cele 15 tari unde a intrat, printre care si Romania.

Jeffrey Franks, la Cotroceni: Scaderea peste asteptari a inflatiei, vestea cea mai buna. / Traian Basescu: In trimestrul III din 2011 cred ca vom avea o crestere de 3 procente fata de trimestrul III din 2010

Jeffrey Franks, la Cotroceni: Scaderea peste asteptari a inflatiei, vestea cea mai buna. / Traian Basescu: In trimestrul III din 2011 cred ca vom avea o crestere de 3 procente fata de trimestrul III din 2010: Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat, duminica, la intalnirea de la Palatul Cotroceni cu presedintele Traian Basescu, ca Romania trebuie sa ramana prudenta in actualul context economic, seful statului raspunzand ca acesta este obiectivul partii romane si mentionand si ca "cifrele" pe cel de-al treilea trimestru sunt bune. "Cred ca vom avea o crestere in trimsetrul III din 2011 fata de trimestrul III din 2010 de 3 procente", spune seful statului.
  • Vezi in articol declaratiile sefului statului, la finalul intalnirii de la Cotroceni.

Rosen Plevneliev a câştigat alegerile prezidenţiale din Bulgaria - exit-poll

Rosen Plevneliev a câştigat alegerile prezidenţiale din Bulgaria - exit-poll: Candidatul susţinut de partidul de guvernământ bulgar, Rosen Plevneliev, a obţinut 55,3 la sută din voturi la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, potrivit exit-poll-urilor. El l-a devansat pe Ivailo Kalfin, candidatul Partidului Socialist bulgar, care a obţinut 44,7 la sută din voturi, conform sondajelor la ieşirea de la urne.





duminică, 30 octombrie 2011

Video:Le président du Parlement européen promet une coopération "d'égal à égal...

Vot: Bulgarii îşi aleg astăzi noul preşedinte.

Vot: Bulgarii îşi aleg astăzi noul preşedinte.: Birourile de vot s-au deschis duminica in Bulgaria incepand cu orele locale 06:00 pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale, in care candidatul partidului GERB Rosen Plevneliev pleaca din postura de favorit, potrivit Agerpres.
In primul tur, desfasurat la 23 octombrie, Rosen Plevneliev a obtinut 40,11% din sufragii, devansandu-l cu mai mult de zece procente pe rivalul sau socialist Ivailo Kalfin, care a obtinut 28,96%.
Cu toate acestea, Ivailo Kalfin si-a asigurat pentru turul ...

Numărul locuitorilor de pe Glob a ajuns la 7 miliarde. Cât de mult înseamnă de fapt? Moduri inedite de a aprecia valoarea - VIDEO

Numărul locuitorilor de pe Glob a ajuns la 7 miliarde. Cât de mult înseamnă de fapt? Moduri inedite de a aprecia valoarea - VIDEO: Numărul locuitorilor de pe Glob va ajunge pe 31 octombrie la 7 miliarde, la doar 12 ani de la atingerea pragului de 6 miliarde. Cât de mult înseamnă însă această valoare?





Reprezentatul României la FMI despre bugetul din 2012: A face risipă nu înseamnă decât să distrugi viitorul acestei ţări

Reprezentatul României la FMI despre bugetul din 2012: A face risipă nu înseamnă decât să distrugi viitorul acestei ţări: Construcţia bugetului pentru anul viitor se va baza pe stablitatea sistemului fiscal şi a cheltuielilor, "cumpănirea banului public" jucând un rol foarte important pentru că risipa nu ar face decât să distrugă viitorul acestei ţări, afirmă Mihai Tănăsescu, reprezentatul României la FMI.





A inceput e-maratonul de programare Restart Romania, pentru implementarea a zece proiecte online anticoruptie

A inceput e-maratonul de programare Restart Romania, pentru implementarea a zece proiecte online anticoruptie: Competitia Restart Romania a intrat in faza de implementare. In perioada 28-30 octombrie, zece proiecte care vor lupta impotriva coruptiei, a ineficientei politice si a deturnarilor de fonduri publice sunt transformate in platforme online de catre peste 60 de voluntari din IT si publicitate, in cadrul unui maraton de programare de 48 de ore.
  • Vezi in articol FOTOGALERIE de la evenimentul de deschidere a Hackaton-ului Restart Romania

Video: Protest topless FEMEN (Ucraina) anti Euro



Două activiste din cadrul mişcării FEMEN au protestat topless, sâmbătă, la Lvov (Ucraina), la inaugurarea unui stadion cu o capacitate de peste 32.000 de locuri, ce va găzdui meciuri de la Campionatul European din 2012.Cele două femei au protestat având scris pe corp "F... Euro", în faţa intrării în loja VIP a arenei şi scandând "Ucraina va pierde!". Ele au fost reţinute imediat de poliţie.
În video anexat activistele FEMEN protestează după acelaşi model, de "ziua victoriei".

Prinţul Charles promovează din nou Transilvania: Oamenii de aici au un sentiment al apartenenţei, al identităţii şi al semnificaţiilor

Prinţul Charles promovează din nou Transilvania: Oamenii de aici au un sentiment al apartenenţei, al identităţii şi al semnificaţiilor: Prinţul Charles consideră că locuitorii din Transilvania sunt animaţi de "un anumit sentiment al apartenenţei", o calitate pe care moştenitorul tronului britanic şi-ar dori să o regăsească mai des şi în conştiinţa conaţionalilor săi.





sâmbătă, 29 octombrie 2011

Video:Le sexe ne compte plus dans l'ordre de succession au trône d'Angleterre

Siria: Confruntări violente între forţele armate şi grupuri de dezertori. ...

Siria: Confruntări violente între forţele armate şi grupuri de dezertori. ...: Confruntarile violente produse la Homs intre armata siriana si militarii care au dezertat din fortele regimului de la Damasc s-au soldat, in noaptea de vineri spre sambata, cu moartea a 17 militari, a anuntat, astazi, Observatorul sirian pentru Drepturile Omului (OSDH), potrivit Mediafax.
Cei 17 militari au murit in urma unor atacuri asupra barajelor instalate de armata la Homs, unul dintre centrele miscarii de contestare impotriva regimului condus de presedintele Bashar al-Assad, a precizat ...

Sommet européen : Obama insiste sur la mise en oeuvre du plan de secours

Sondaj de opinie: Grecii privesc negativ acordul UE, temandu-se ca le afecteaza suveranitatea nationala, dar vor sa ramana in zona euro

Sondaj de opinie: Grecii privesc negativ acordul UE, temandu-se ca le afecteaza suveranitatea nationala, dar vor sa ramana in zona euro: Cei mai multi dintre greci au o parere negativa despre intelegerea incheiata joi dimineata de liderii Uniunii Europene, care a redus semnificativ datoria tarii, deoarece considera ca afecteaza suveranitatea nationala, potrivit rezultatelor unui sondaj de opinie publicat sambata si citat de Reuters. Bancile si fondurile de investitii private care detin titluri de stat grecesti au acceptat joi sa piarda 50% din banii imprumutati Greciei. Este vorba de 100 de miliarde euro din datoria Greciei, acum in valoare de 350 de miliarde.
Vezi care sunt concluziile summit-ului de la Bruxelles.
  • Citeste in text rezultatele sondajului de opinie.

Iulia Timoşenko, anchetată şi în legătură cu moartea unui parlamentar în 1996.

Iulia Timoşenko, anchetată şi în legătură cu moartea unui parlamentar în 1996.: Fostul premier Iulia Timosenko va fi anchetata in legatura cu asasinarea unui parlamentar, eveniment care a avut loc in 1996, a declarat sambata procurorul general-adjunct, relateaza RIA Novosti, citat de NewsIn. Timosenko este deja condamnata la sapte ani inchisoare pentru abuz de putere.
Omul de afaceri si deputat influent din estul Ucrainei, Evhen Scerban, impreuna cu sotia sa, a fost impuscat mortal pe aeroportul din Donetk, in noiembrie 1996, cand se intorcea de la Moscova. Mai multi ...

Fondul European pentru Stabilitate Financiara (EFSF) a primit ratingul AAA de la Moody's, Fitch si SP

Fondul European pentru Stabilitate Financiara (EFSF) a primit ratingul AAA de la Moody's, Fitch si SP: Fondul European pentru Stabilitate Financiara (EFSF), majorat recent pana la nivelul de 1.000 de miliarde de euro de liderii Uniunii Europene, a primit ratingul AAA de cele mai importante agentii de rating din lume, transmite Reuters. Infiintat in mai 2010, EFSF este un SPV- "special purpose vehicle" - o companie "de unica folosinta", infiintata pentru a realiza un scop unic. In prezent, este condusa de economistul german Klaus Regling, iar gestiunea trezoreriei si suportul administrativ al Fondului sunt oferite de Banca Europeana de Investitii.
Citeste mai multe despre FESF, arma vedeta a UE.

Fiul lui Igor Smirnov, suspectat că de deturnare de fonduri.

Fiul lui Igor Smirnov, suspectat că de deturnare de fonduri.: Oleg Smirnov, fiul liderului transnistrean Igor Smirnov, si bancherul Oleg Brizitki sunt suspectati de justitia rusa de deturnare de fonduri in valoare de 160 de milioane de ruble /4 milioane de euro/, bani alocati de Rusia Tiraspolului in calitate de ajutor umanitar, potrivit Agerpres.
"In cadrul anchetei penale demarate, Oleg Smirnov si Oleg Brizitki au fost instiintati ca trebuie sa se prezinte la audieri in calitate de suspecti", a declarat vineri purtatorul de cuvant al Comitetului rus de ...

Raport Caritas Migrantes: 968.576 români în Italia

Raport Caritas Migrantes: 968.576 români în Italia:


Roma 28 octombrie 2011- Ieri, 27 octombrie, a fost prezentat, la Roma, Raportul Dossier Statistico Immigrazione, realizat anual de către o echipă de cercetători de la Caritas Migrantes.



Ultimele estimări statistice arată că în Italia trăiesc oficial 968.576 de români, adică 21,2% din totalul imigranţilor prezenţi în Peninsulă.



Cele mai numeroase comunităţi se află în următoarele regiuni: Lazio- 196.410 concetăţeni, Lombardia- 137.718, Piemonte cu 137.077 şi Veneto: 101.972 de români înscrişi în Evidenţa Populaţiei. Pe ultimul loc în clasamentul pe regiuni se situează regiunea Molise, cu doar 3.112 români.



În regiunea Basilicata, deşi trăiesc doar 6.098 de români, ei alcătuiesc de departe cea mai numeroasă comunitate de străini, cu un procent de 41,4% din totalul imigranţilor prezenţi în Teritoriu.



Românii în capitala Italiei



La Roma trăiesc oficial 294.571 de străini, românii fiind comunitatea cea mai numeroasă (38,7% din total) urmaţi la mare depărtare de filipinezi 6,1% şi de albanezi 5,9%.



O “badantă” din cinci lucrează la negru



Raportul statistic prezintă şi alte aspecte interesante legate de modul în care străinii s-au integrat în Peninsulă. Spre exemplu, a fost relevat faptul că peste 2 milioane şi jumătate de familii italiene au în casă o menajeră sau o asistentă domiciliară

Citeşte mai mult...

Sondaj/ Deşi trăiesc mai puţin decât ceilalţi europeni, 77 % dintre români sunt convinşi ...

Sondaj/ Deşi trăiesc mai puţin decât ceilalţi europeni, 77 % dintre români sunt convinşi ...:


O proporţie de peste 60% dintre români îşi apreciază starea de sănătate ca fiind bună, foarte bună sau excelentă, 77% dintre aceştia spunând că nu suferă de nici o boală, relevă un sondaj de opinie realizat de IMAS şi preluat de Agerpres.



Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 900 de persoane reprezentantiv la nivel naţional. Peste 39% dintre respondenţi sunt îngrijoraţi la bolile cardiovasculare şi atacul de cord, în timp ce aproximativ 4% sunt îngrijoraţi cu privire la bolile oncologice ca o posibilă ameninţare în următorii cinci ani.



Conform Institutului Naţional de Statistică (INS), peste 60% dintre decese sunt cauzate de boli cardiovasculare, fiind prima cauză de deces, în timp ce 18% de cancer, ocupând locul doi.





Foto: Un spital din România



Bărbaţii sunt mai optimişti, ei îşi apreciază starea de sănătate ca fiind excelentă şi foarte bună. Rezultatul sondajului realizat de Philips a arătat că 11% îşi fac griji pentru pierderea vederii, 16% pentru boli locomotorii, iar 8% pentru infarct, în timp ce peste 42% dintre respondenţi nu cred că sunt expuşi şi nu îşi fac griji în privinţa sănătăţii.



Dintre femei, 26% consideră că starea lor de sănătate este proastă. O proporţie de

Citeşte mai mult...

Familia Anghel din San Marino, proiecte de binefacere pentru copiii din România

Familia Anghel din San Marino, proiecte de binefacere pentru copiii din România:


În statul San Marino, situat în centrul Italiei, o familie de români a reuşit să deschidă un centru de înfrumuseţare care are succes în rândul localnicilor. Liviu şi Mihaela Anghel s-au implicat şi în demersurile pentru înfiinţarea unei biserici româneşti şi au demarat mai multe proiecte de binefacere destinate copiilor din România.



Liviu şi Mihaela au inaugurat, în urmă cu trei ani, salonul "Estetique Michelle". "Sigla noastră este un fluturaş care are culorile steagului românesc. Drapelul nostru este prezent la intrarea şi în interiorul centrului. Folosim, în cea mai mare măsură, şi promovăm produse cosmetice româneşti. În plus, românii care vin la noi beneficiază de servicii la jumătate de preţ. Noi suntem mândri de originile noastre".



Liviu Anghel s-a implicat în promovarea parohiilor ortodoxe româneţi, atât în Rimini, cât şi în San Marino, iar de câteva luni în micul stat funcţionează o biserică românească.



În vară, cei doi au început să se ocupe şi de acţiuni de binefacere. "Am avut marea bucurie de a distribui în comuna Moara Vlăsiei, din judeţul Ilfov, diverse ajutoare copiilor şi în general familiilor nevoiaşe. Atunci ajutoarele au fost colectate în San Marino de mine personal, de la familii care

Citeşte mai mult...

Sărbătoarea comunităţii din Sanremo: “Nu uităm că suntem români!”

Sărbătoarea comunităţii din Sanremo: “Nu uităm că suntem români!”:


Într-un Sanremo tot mai "străin" (acum 10% din populaţie vorbeşte o altă limbă), comunitatea românească este cea mai reprezentată, aşa cum se întâmplă şi în restul Italiei: sunt peste 800 cetăţenii din România care au devenit în mod stabil rezidenţi la Sanremo, în timp ce între Ventimiglia şi Albenga sunt 3.000. Cotidianul "Il Secolo XIX" scrie despre comunitatea românească şi despre sărbătoarea românilor de duminică, 16 octombrie, sub titlul: "Sanremo, una piccola Bucarest".





Românii lucrează practic toţi, graţie solidarităţiişi ajutorului celor care au ajuns pe Rivieră înaintea lor. Precum Mariana Alupei, care a ajuns în oraşul florilor acum 9 ani şi de mai mult timp se ocupă de primirea conaţionalilor care păşesc pentru prima dată în Sanremo şi împrejurimi. "Eu m-am simţit imediat bine în acest oraş, mereu am cunoscut persoane care m-au primit şi ajutat, şi acum fac acelaşi lucru cu cei care, ca şi mine, sosesc aici din ţara mea pentru a lucra".



Timp de mai mulţi ani, Mariana a fost menajeră la o familie, acum e la o alta. La fel ca şi ea, majoritatea femeilor românce lucrează în casele sanremezilor, dar nu numai. Multe femei lucrează în sectorul sanitar medici,

Citeşte mai mult...

Hram la Albano Genzano cu spectacol de dansuri şi cântece româneşti

Hram la Albano Genzano cu spectacol de dansuri şi cântece româneşti:


Marţi, 1 noiembrie 2011, P.S. Episcop Siluan, împreuna cu un sobor de preoţi şi diaconi de la parohiile din Roma şi împrejurimi, va poposi la Parohia Ortodoxă Româna Sf. Anastasia din Albano-Genzano di Roma păstorită de Pr. Razvan Săvescu, cu prilejul sărbătoririi hramului parohiei.





Cu aceasta ocazie va fi săvârşită şi slujba de sfinţire a catapetesmei si icoanelor Bisericii, slujbă la care vor asista SE Mons. Marcello Semeraro, Episcopul Catolic din Albano, Dl. Flavio Gabbarini – Primarul oraşului Genzano di Roma, precum şi alte autorităţi locale.



Dupa săvârşirea Sf. Liturghii și după oferirea a mai multor Diplome de Ctitor si Distincţii de Vrednicie, toti participanţii sunt invitaţi să ia parte la masa de hram organizată în aer liber, în gradina restaurantului „La Casina delle Rose”, mai ales că se anunta vreme însorita, urmând ca în timpul mesei să aibă loc şi un spectacol de dansuri, jocuri si cântece tradiţionale româneşti.



Programul zilei este următorul:



08,00 – Slujba Utreniei



09,00 – intimpinarea Preasfintitului Parinte Episcop Siluan



09,30 – Slujba sfintirii catapetesmei



10,00 – Sf. Liturghie



13,00 – masa de hram



Invitam pe toti creştinii să ni se alaăture în aceasta zi de importanţă deosebită pentru parohia noastră.



Pr. Răzvan Mihai Săvescu Secretar Eparhial


Citeşte mai mult...

Un român de 37 de ani, a şaptea victimă a inundaţiilor/ Video

Un român de 37 de ani, a şaptea victimă a inundaţiilor/ Video:


Roma 28 octombrie 2011- Bilanţul oficial al inundaţiilor de miercuri este de şapte victime: azi dimineaţă echipele de intervenţie au extras dintre dărâmături corpul un român de 37 de ani, până ieri dat dispărut de către autorităţi.



Românul se afla în casa unui prieten, Nicolae Corneliu Huteleac, împreună cu prietena lui, Dana, când puhoaiele au distrus complet locuinţa din localitatea Cassana, lângă Borghetto Vara (Liguria).



Corpul neînsufleţit al lui Nicolae a fost găsit la scurt timp după targedie, de către echipele de salvare, iar Dana, cealaltă româncă prezentă în casă, s-a salvat, dar se află în condiţii disperate la secţia de Reanimare a spitalului din La Spezia. Cei trei trăiau împreună cu prietena lui Nicolae, Loredana Nisioi, care se afla în momentul tragediei într-o altă localitate.



Potrivit publicaţiei “Il Secolo XIX”, Dana a fost zdrobită de dărâmături şi a suferit traumatisme multiple, starea ei fiind considerată foarte gravă.



Imediat după ce a fost extrasă de către voluntarii de la Protecţia civilă, tânăra a reuşit să spună că în locuinţă se aflau alţi doi conaţionali. Românca nu ştie că cei doi prieteni au murit.



Prefectura din La Spezia nu a confirmat încă ştirea legată de identitatea celei de-a şaptea victime, urmând

Citeşte mai mult...

Investitorii straini retrag tot mai multi bani din Rusia

Investitorii straini retrag tot mai multi bani din Rusia: Piata rusa de actiuni continua sa piarda investitori occidentali. Potrivit datelor Emerging Portfolio Fund Research (EDFR), in ultima saptamana din fondurile care investesc in Rusia clientii au retras 54 milioane de dolari. E adevarat, aceasta repatriere si-a incetinit ritmul, in urma cu doua saptamani acest indice atingand 170 milioane dolari. Totusi, este deja a patra luna de retrageri masive de fonduri in valoare de aproape 3 miliarde de dolari, scrie Kommersant.

China: Nu discutăm despre bani la summit-ul G20!

China: Nu discutăm despre bani la summit-ul G20!: Ministrul adjunct de finanţe chinez, Zhu Guangyao, a declarat că la sumitul G20 nu se va lua în discuţie capitalizarea Instrumentului European pentru Stabilitate Financiară (FESF), potrivit agenţiei Xinhua, preluată de...

Fondul European pentru Stabilitate Financiara. Ce este si cum va salva de la faliment State sau banci aceasta arma vedeta a UE?

Fondul European pentru Stabilitate Financiara. Ce este si cum va salva de la faliment State sau banci aceasta arma vedeta a UE?: S-a decis. Fondul European de Stabilitate Financiara va fi majorat pana la nivelul de 1.000 de miliarde de euro. Infiintat in urma cu numai un an si jumatate (mai 2010), FESF a a devenit rapid "arma-vedeta" care sa salveze economiile cu probleme. Asta numai pana in 2013, cand va fi inlocuit de Mecanismul European de Stabilizare Financiara. Dar ce este de fapt acest SPV? Cine il conduce si cum functioneaza aceasta companie cu sediul fiscal in Luxemburg?

Putin nu mai e acelasi: nemultumirea rusilor creste inaintea alegerilor

Putin nu mai e acelasi: nemultumirea rusilor creste inaintea alegerilor: Imaginea lui Vladimir Putin este mai putin atragatoare in ochii electoratului rus decat in urma cu patru ani, arata rezultatele unui studiu realizat de Faculatea de Politologie a Universitatii din Moscova. Studiul arata ca inclinatia lui Putin catre populism si folosirea limbajului uzual trezesc antipatia oamenilor. Nemultumirea alegatorilor a devenit evidenta, dar e departe de un grad critic, spun expertii.

Chinezii cheltuiesc pe lux mai mult decât Europa şi SUA la un loc

Chinezii cheltuiesc pe lux mai mult decât Europa şi SUA la un loc: Dimensiunea pieţei de lux din China este incredibilă! Cifrele analizate de UBS şi prezentate într-un raport arată că jumătate din vânzările produselor de lux la nivel mondial se înregistrează în statele emergente din Asia şi în...

Video:Reclamă pentru recensământ în Ungaria

Unde sunt, ce fac și cât câștigă polițiștii români detașați în străinătate

Unde sunt, ce fac și cât câștigă polițiștii români detașați în străinătate: Unde sunt, ce fac și cât câștigă polițiștii români detașați în străinătate
Interlopul Ion Clămparu, căutat de opt ani de zile în toată lumea, a fost arestat recent în Spania în urma unei acţiuni comune a autorităţilor române şi spaniole. Mafiotul era unul dintre cei mai periculoși din spațiul european, el figurând pe lista Interpolului între primii 30 cei mai căutaţi infractori din Europa. Mai mult, despre Clămparu s-a spus că pusese pe capul fostului procuror al României, Ilie Botoș, o recompensă de două milioane de dolari. Chestiunea îl rodea pe însuși Traian Băsescu, șeful statului reproșându-le, la un moment dat, judecătorilor ...

Video: Cum se sinucid copiii cu părinţi plecaţi în străinătate

Vice-ambasadoarea Marii Britanii in Romania, Esther Blythe: Romania ar trebui sa beneficieze mai mult de pe urma fondurilor europene si statele mai dezvoltate, cum ar fi Marea Britanie, mai putin

Vice-ambasadoarea Marii Britanii in Romania, Esther Blythe: Romania ar trebui sa beneficieze mai mult de pe urma fondurilor europene si statele mai dezvoltate, cum ar fi Marea Britanie, mai putin: "In ceea ce priveste banii alocati fondurilor structurale si de coeziune regionala, credem ca Romania ar trebui sa beneficieze mai mult de pe urma fondurilor europene si statele mai dezvoltate, cum ar fi Marea Britanie, mai putin. Si dorim sa facilitam absorbtia de fonduri in Romania", a spus Esther Blythe, vice-ambasadoarea Marii Britanii la Bucuresti, in cadrul unei dezbateri organizate joi de HotNews.ro si Centrul pentru Jurnalism Independent in cadrul proiectului Parlamentor.ro, pe tema noului cadru financiar multianual al UE 2014-2020.

„Grecia a fost cobaiul care a speriat Europa. ...

„Grecia a fost cobaiul care a speriat Europa. ...: Noul acord incheiat la summit-ul UE de la Bruxelles prevede o stergere de catre banci a 50% din valorea nominala a datoriei Greciei pe termen scurt si mediu, adica iertarea de plata a 100 miliarde de euro. Oficialii eleni au primit cu bucurie semnarea noului acord, insa au aparut si primele voci critice din Grecia. Oamenii de afaceri eleni sunt foarte circumspecti fata de noile masuri si considera ca economia nu va putea fi relansata astfel. "Acordul ne permite sa facem reformele necesare, fara ...

Europa îmbătrâneşte

Europa îmbătrâneşte: În vreme ce în Asia şi pe continentul african populaţia continuă să crească, europenii se împuţinează pe zi ce trece. Acestei tendinţe demografice deloc îmbucurătoare i se mai adaugă una: populaţia bătrânului continent...

Buget 2012 : PE si statele membre intra in negocieri finale

Buget 2012 : PE si statele membre intra in negocieri finale: In aceasta saptamana deputatii europeni au votat varianta finala a bugetului european pentru 2012, asa cum va intra ea in dezbaterea statelor membre. Acestea trebuie sa adopte bugetul pana la finele anului. Parlamentul prevede o marire a finantarii laturei sociale a UE si a cercetarii si educatiei.

Video:euronews the network - Comment enseigner l'Union européenne à un demi-mi...

Organe prelevate de la imigranți români, vândute cu 120.000 de dolari în SUA

Organe prelevate de la imigranți români, vândute cu 120.000 de dolari în SUA: Un american a pledat ieri vinovat în ceea ce experții numesc prima victorie a legii în fața traficului de organe din SUA, scrie huffingtonpost.com.

China intinde o mana Europei. In cealalta mana are hartia pe care a trecut conditiile

China intinde o mana Europei. In cealalta mana are hartia pe care a trecut conditiile: China se va implica in salvarea crizei europene, dar pune anumite conditii obligatorii, au declarat pentru Financial Times doi consilieri ai Guvernului chinez. "Orice sprijin va depinde de contribuţiile altor state si de garantiile puternice care trebuie sa i se acorde Chinei cu privire la siguranţa investiţiei sale", explica Li Daokui, membru al comitetului de politica monetara al Bancii Centrale a Chinei.

vineri, 28 octombrie 2011

Bătrâni pentru muncă, dar prea tineri pentru pensie

Bătrâni pentru muncă, dar prea tineri pentru pensie: În cadrul Special B1 este transmis, de la ora 20.00, documentarul "Bătrân, caut de lucru", în care e dezbătută problema angajării după o anumită vârstă.

Comisia Europeană stă departe de contradicțiile româno-ungare legate de minerit - Exclusiv EVZ > EVZ.ro

Comisia Europeană stă departe de contradicțiile româno-ungare legate de minerit - Exclusiv EVZ > EVZ.ro: "După ce în luna septembrie a acestui an Comisarul european de mediu, slovenul Janez Potočnik reitera poziția fermă a Comisiei – care are ultimul cuvânt în stabilirea directivelor europene – cu privire la faptul că interzicerea cianurii în minerit nu se justifică, acum același comisar reiterează acest lucru și subliniază că nu este de competența Comisiei să se pronunțe cu privire la proiectul minier de la Roșia Montană, decizia revenind în totalitate autorităților de la București."

'via Blog this'

Lituania, acţionată în judecată la CEDO în legătură cu închisorile CIA. România ar putea urma şi ea - Mediafax

Lituania, acţionată în judecată la CEDO în legătură cu închisorile CIA. România ar putea urma şi ea - Mediafax: "Potrivit unor informaţii din presa americană, CIA a operat o închisoare secretă şi în centrul Bucureştiului, generând speculaţii că şi România s-ar putea confrunta cu proceduri juridice la CEDO."

'via Blog this'

Băsescu: Pe medie, fiscalitatea în România este una dintre cele mai scăzute din UE - Mediafax

Băsescu: Pe medie, fiscalitatea în România este una dintre cele mai scăzute din UE - Mediafax: "Deci trebuie să ieşim din demagogie toţi. Vremea crizei nu mai este vremea nici a minciunii, nici a demagogiei. Ştiu că multora li se pare că singurii care au responsabilitate de trecere prin criză sunt cei 15-16 membri ai Guvernului plus preşedintele, în rest, nimeni nu mai are nicio responsabilitate. Toţi cred că responsabilitatea lor este să meargă să vorbească la televizor", a conchis şeful statului."

'via Blog this'

joi, 27 octombrie 2011

Ultimele momente din viața lui Gaddafi, povestite de șoferul dictatorului | VIDEO

Ultimele momente din viața lui Gaddafi, povestite de șoferul dictatorului | VIDEO: Huneish Nasr, șoferul lui Muammar Gaddafi timp de 30 de ani, a fost ultimul din anturajul său care l-a văzut pe colonel în viață, în ruinele orașului Sirte. Bărbatul spune că fostul lider de la Tripoli era confuz, fără a înțelege...

Vrei să muncești în Spania? VEZI care restricții nu te afectează

Vrei să muncești în Spania? VEZI care restricții nu te afectează: Ambasada României la Madrid face precizări legate de modalităţile de aplicare a instrucţiunilor privind restricţiile impuse pe piaţa muncii, de la 22 iulie, pentru cetăţenii români din Spania.

PE ameninţă că nu va ratifica acordul de asociere cu Ucraina, din cauza condamnării Iuliei ...

PE ameninţă că nu va ratifica acordul de asociere cu Ucraina, din cauza condamnării Iuliei ...: Parlamentul European (PE) a amenintat ca nu va ratifica un important acord de asociere cu Ucraina, daca aceasta tara nu revine asupra condamnarii "politice" a opozantei Iulia Timosemko, confirmand avertizari in acest sens din partea unor guverne europene, relateaza AFP, citat de Mediafax.
Un refuz de a reexamina condamnarea lui Timosenko "va pune in pericol incheierea acordului de asociere" intre Kiev si Bruxelles si ratificarea acestuia, afirma eurodeputatii intr-o rezolutie adoptata la ...

Cum au fost create comisiile de analiza a trecutului comunist in Romania si Moldova

Cum au fost create comisiile de analiza a trecutului comunist in Romania si Moldova: Mai multi istorici din Romania si din Basarabia au vorbit saptamana aceasta, la sediul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului (IICCMER), despre contextul crearii comisiilor de analiza a trecutului comunist in Romania si Moldova. Au fost facute de asemenea comparatii intre comisia din Basarabia si cele doua comisii din Romania (Comisia Tismaneanu - pentru analiza dictaturii comuniste, respectiv Wiesel - pentru studierea Holocaustului). "In cazul Comisiei Wiesel reactia principala a fost indiferenta, in cazul Comisiei Tismaneanu am avut parte de mult taraboi", a explicat istoricul roman Adrian Cioflanca.

Eurostat/ România, cel mai mare procent de absolvenţi de ştiinţe sociale, economie şi ...

Eurostat/ România, cel mai mare procent de absolvenţi de ştiinţe sociale, economie şi ...:


România avea în 2009 cel mai mai procent de absolvenţi (peste 53 la sută) de ştiinţe sociale, economie şi drept din Uniunea Europeană, relevă un raport Eurostat privind evoluţiile din sistemul european de educaţie în ultimul deceniu, făcut public marţi la Bruxelles şi preluat de Agerpres.



Astfel, în 2009, 53,4 la sută din absolvenţii de studii superioare din România studiaseră ştiinţele sociale, economia şi dreptul. România era urmată la acest capitol de Letonia (53,2 la sută) şi Bulgaria (52,1 la sută). Cei mai puţini absolvenţi de ştiinţe sociale, economie şi drept erau înregistraţi în Germania (22,5 la sută), Finlanda (23,9 la sută) şi Suedia (24 la sută), în timp ce la nivelul întregii Uniuni procentul era de 35,6 la sută.



În România, absolvenţii de ştiinţe sociale, economie şi drept erau urmaţi de cei care au studiat ingineria, confecţiile şi construcţiile (17,3 la sută), de licenţiaţii în medicină şi asistenţă socială (10 la sută), ştiinţe umane şi artă (7,7 la sută), ştiinţă, matematică şi informatică (4,4 la sută), servicii (3,4 la sută), agricultură şi medicină veterinară (2 la sută) şi pedagogie (1,8 la sută).



La nivelul Uniunii Europene, 35,6 la sută din absolvenţii de studii superioare urmaseră cursuri de ştiinţe

Citeşte mai mult...

Milano/ Minori români, obligaţi să fure şi să se prostitueze chiar de către mama lor

Milano/ Minori români, obligaţi să fure şi să se prostitueze chiar de către mama lor:


Poliţia din Milano a arestat trei cetăţeni români, acuzaţi de exploatarea unei reţele de minori, mulţi dintre ei orfani, constrânşi să fure şi să se prostitueze în nordul Italiei, scrie "La Repubblica".



În urma unei anchete care a durat mai bine de un an de zile, poliţiştii au descoperit organizarea reţelei şi modul în care erau constrânşi tinerii să cerşească şi să-şi vândă corpul pe străzile din Italia. În cursul unei conferinţe de presă, au fost date publicităţii detalii cutremurătoare: o membră a bandei şi-ar fi dat proprii copii pe mâna organizaţiei.



Iată un dialog înregistrat de anchetatori, între românca arestată, Isabela Moisescu şi şeful organizaţiei, Adrian Marius Bărdasu: “Îmi trebuie nişte fetiţe, dar să fie mici”, cerea bărbatul, din Italia. “Sigur, ţi-l trimit şi pe fiul meu mai mic, să-l pui să facă mulţi bani, şi dacă nu fură, bate-l”- a răspuns femeia, neştiind că poliţiştii înregistrau conversaţiile.



“Este vorba de un adevărat business, bazat pe traficul şi exploatarea minorilor”, a explicat procurorul Ester Nocera jurnaliştilor.



Până acum, au fost identificaţi 33 de minori care au căzut în capcana organizaţiei, toţi cu vârsta cuprinsă între 15 şi 17 ani. Potrivit anchetatorilor, majoritatea proveneau dintr-un orfelinat din Râmnicu Vâlcea

Citeşte mai mult...

Haltere: Ninel Miculescu, triplu campion european, suspendat pe viaţă din cauza dopajului

Haltere: Ninel Miculescu, triplu campion european, suspendat pe viaţă din cauza dopajului:


Oficialii Federaţiei Internaţionale de Haltere au anunţat că sportivul român Ninel Miculescu, vicecampion mondial la stilul smuls şi triplu campion european în 2010 (la categoria 69 kg), a fost suspendat pe viaţă din cauza dopajului. Anunţul vine cu doar o săptămână înaintea debutului Campionatelor Mondiale de haltere, competiţie care se va desfăşura la Paris.


Sancţiunea aplicată de Federaţia Internaţională ar putea duce chiar şi la pierderea medaliilor obţinute de cel supranumit "El Nino" în 2010 (trei titluri europene argint şi bronz la mondiale).


Forul internaţional a anunţat şi suspendarea pentru patru ani a sportivului Alexandru Roşu.


Conform gsp.ro, Miculescu, multiplu medaliat la competiţiile internaţionale, nu se află la prima abatare, fiindu-i interzisă participarea la concursurile de anvergură pentru doi ani şi în 2006, tot din cauza dopajului.


Astfel, la Campionatele Mondiale de la Paris, România va avea o delegaţie formată din Roxana Cocoş, Marius Gâscan, Antoniu Buci, Răzvan Martin, Adrian Ghişoiu, Gabriel Sincraian şi Valeriu Calancea.


Citeşte mai mult...

VIDEO/UPDATE Drama Loredanei, soţia românului mort în timpul inundaţiilor

VIDEO/UPDATE Drama Loredanei, soţia românului mort în timpul inundaţiilor:


UPDATE: Drama Loredanei, soţia românului de 30 de ani, mort în timpul inundaţiilor la Cassana, povestită de "La Stampa"- corespondentul cotidianului italian a însoţit-o pe Loredana Nisioi, originară din Câmpulung, de la Borghetto di Vara până la Cassana, unde românca a descoperit că locuinţa ei a fost distrusă complet de o alunecare de teren. În casă se afla soţul ei împreună cu un alt cuplu de tineri români. Din cei trei, doar prietena Loredanei, Dana, a fost salvată de echipele de intervenţie.



CITEŞTE AICI REPORTAJUL DESPRE LOREDANA, REALIZAT DE "LA STAMPA"



Potrivit ultimului bilanţ provizoriu al inundaţiilor de miercuri, printre cele şase victime confirmate s-ar afla şi un tânăr român, al cărui corp a fost recuperat ieri seară de către autorităţi, în localitatea Cassana (lângă Borghetto Vara, regiunea Liguria).



Românul, cu vîrsta cuprinsă între 25 şi 35 de ani, nu a fost încă identificat, scrie “Il Secolo XIX”.



Printre persoanele date dispărute în urma alunecărilor de teren din Borghetto Vara, s-ar mai afla un alt român, al cărui corp încă nu a fost găsit, care se afla împreună cu prima victimă. Alte trei persoane au murit, în aceeaşi localitate.



Cotidianul "La Stampa" a publicat

Citeşte mai mult...

New York/ “Carul cu boi” de Nicolae Grigorescu, vândut pentru 104.000 de dolari la licitaţie

New York/ “Carul cu boi” de Nicolae Grigorescu, vândut pentru 104.000 de dolari la licitaţie:


Casa americană de licitaţii Bonhams a pus în vânzare miercuri, la New York, celebrul tablou "Carul cu boi", al lui Nicolae Grigorescu, care a făcut parte, timp de peste 50 de ani, dintr-o colecţie privată.



La licitaţie au prezentate numeroase picturi, dar unul din cele mai bine cotate a fost opera lui Grigorescu, vândută la preţul de 104.500 de dolari.







Grigorescu, considerat fondatorul picturii româneşti moderne, a fost influenţat de şcoala franceză, după ce s-a stabilit în satul Barbizon, lângă pădurea Fontainebleau.



Interesat de viaţa simplă a ţăranilor, Grigorescu a fost atras de tehnica 'en plein air' redând în picturile sale peisaje din mediul rural.



Madălina Lazen, specialist în pictură europeană la casa de licitaţii Bonhams declară că 'semnificaţia operei 'Carul cu Boi' stă în faptul că este prima opera a unui maestru român care apare pe piaţa Americii de Nord. Nu este numai o piesă rară, ci şi una de o calitate excepţională. Ea a fost în mâinile unui particular timp de peste 50 de ani. Un nume de familie în România, Grigorescu este apreciat apreciat tot mai mult în Vest. Bonhams s-a străduit să prezinte opera sa unui public cât mai larg'.


Citeşte mai mult...

Doping/ Culturist român condamnat pentru trafic de stupefiante: “Mi-am cumpărat nandrolon ...

Doping/ Culturist român condamnat pentru trafic de stupefiante: “Mi-am cumpărat nandrolon ...:


Este prima arestare la Verona pentru posesia de nandrolon, o variantă a testosteronului, foarte utilizat de cei care frecventează sălile de sport. Substanţa dopantă a fost inserată în iunie anul trecut în tabelul stupefiantelor.



Claudiu Ştefan, fost culturist român de 31 de ani, a încălcat noua normativă şi sâmbătă, 8 octombrie, a fost arestat cu acuzaţia de deţinere în scop de trafic a 48 de fiole de nandrolon, scrie L'Arena.



La încheierea procesului, Ştefan s-a ales numai cu două zile de detenţie în celula de siguranţă a carabinierilor din Villafranca, fiind eliberat pe 10 octombrie. La încheierea procesului cu procedură rapidă, a încheiat un acord pentru un an de închisoare cu suspendarea pedepsei.



Fostul culturist s-a apărat, susţinând că acele fiole le utiliza pentru a se menţine în formă având în vedere pasiunea sa pentru culturism. Şi-a făcut un stoc în unul dintre recentele voiaje ale sale în România, pentru că acolo o fiolă costă 4 euro, faţă de 16 în Italia. Nu avea, aşadar, nicio intenţie să le vândă.



Carabinierii l-au arestat pe Ştefan în timp ce se ducea la o sală de sport din Villafranca. A fost suficient un control în maşină sale pentru a se descoperi cele

Citeşte mai mult...

MAE rus: Contactele diplomatice dintre Moscova și București trebuie continuate

MAE rus: Contactele diplomatice dintre Moscova și București trebuie continuate: Consultările dintre reprezentanţi ai diplomaţiilor de la Moscova şi Bucureşti constituie un proces firesc, ce oferă posibilitatea unui schimb de opinii şi a unei mai bune cunoaşteri reciproce a poziţiilor părţilor. Declarația a...

Vârsta de pensionare trebuie să crească pentru ca UE să supravieţuiască

Vârsta de pensionare trebuie să crească pentru ca UE să supravieţuiască: Confruntaţi cu criza datoriilor suverane, liderii europeni - fie ei de dreapta sau de stânga - au înţeles că mult dorita stabilitate bugetară este strâns legată de creşterea vârstei de pensionare. Jurnaliştii de la postul France...

Bătălia pentru Marea Neagră: Companiile investesc miliarde de dolari să găsească petrol!

Bătălia pentru Marea Neagră: Companiile investesc miliarde de dolari să găsească petrol!: Companiile Sterling Resources, PetroVentures şi Gas Plus, care vor explora zăcăminte de hidrocarburi în Marea Neagră, au anunţat că vor investi în următoarea perioadă până la 1 miliard de dolari în explorări, potrivit unui...

Presa internaţională, despre summitul de la Bruxelles: un acord smuls cu forcepsul

Presa internaţională, despre summitul de la Bruxelles: un acord smuls cu forcepsul: Ţările din zona euro au reuşit cu mari dificultăţi să contureze azi dimineaţă în linii mari un plan anticriză, care prevede printre altele o puternică reducere a datoriei Greciei şi mobilizarea a 1.000 de miliarde de euro pentru...

România deţine 60% din rezervele de apă minerală ale Europei. Românii consumă 50% din media europeană

România deţine 60% din rezervele de apă minerală ale Europei. Românii consumă 50% din media europeană: România deţine 60% din rezervele de apă minerală ale Europei, însă românii continuă să consume în jur de 50 de litri pe an, adică jumătate din media europeană, potrivit unui studiu al producătorului de apă minerală Rio Bucovina.





Situaţia absorbţiei fondurilor europene de către România este dramatică. Ce spune Comisia Europeană despre economia românească - Mediafax

Situaţia absorbţiei fondurilor europene de către România este dramatică. Ce spune Comisia Europeană despre economia românească - Mediafax: "Pe de altă parte, el apreciază că există un nivel nejustificat de ridicat de birocraţie la nivelul autorităţilor de management şi recomandă ca acestea să simplifice mai degrabă procedurile, decât să se plângă de lipsa de personal.

"Am suspendat plăţi pentru un proiect pentru că documentaţia împovărătoare nu asigură corectitudine şi conformitate. Încarcă beneficiarii, iar aceştia nu mai pot face faţă mintal problemelor. Procedurile ineficiente şi inadecvate sufocă implementarea proiectelor în România", a apreciat oficialul CE."

'via Blog this'

Video: Berlusconi caught checking derrière of Danish PM Thorning-Schmidt



Se parte că avea după ce se uita!
Vezi aici!

Finlanda ia în considerare schimbarea poziţiei sale privind aderarea României la Spaţiul ...

Finlanda ia în considerare schimbarea poziţiei sale privind aderarea României la Spaţiul ...: Eforturile Romaniei de aderare la Spatiul Schengen au fost apreciate de ministrii de interne ai Finlandei si Frantei in cadrul intalnirilor bilaterale pe care ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, le-a avut, joi, la Luxemburg, in marja reuniunii Consiliului Justitie si Afaceri Interne (JAI).
Potrivit MAI, ministrul finlandez, Paivi Rasanen, a apreciat eforturile depuse de Romania in ceea ce priveste aderarea la spatiul Schengen si a subliniat ca tara noastra a indeplinit toate ...

Video:Accord européen : les marchés enthousiastes

Primăvara Arabă câștigă Premiul Saharov 2011

Primăvara Arabă câștigă Premiul Saharov 2011:
Premiul Saharov pentru libertatea de gândire decernat de Parlamentul European în 2011 este câștigat de cinci reprezentanți ai lumii arabe, în semn de recunoaștere și susținere a luptei lor pentru libertate și drepturile omului. Premiul va fi acordat câștigătorilor de către Președintele Jerzy Buzek în cadrul sesiunii Parlamentului de la Strasbourg, la 14 decembrie 2011.

Sursa : © Uniunea Europeană - PE

Zâmbete pe marginea prăpastiei: Liderii UE au mimat relaxarea la căpătâiul Greciei suferinde | FOTO

Zâmbete pe marginea prăpastiei: Liderii UE au mimat relaxarea la căpătâiul Greciei suferinde | FOTO: În spatele zâmbetelor afişate ieri de liderii UE, reuniţi la summitul de la Bruxelles dedicat crizei din Zona Euro, se ascundea tensiunea momentului.

Comisarul Olli Rehn va fi insarcinat cu gestionarea monedei unice euro - Barroso

Comisarul Olli Rehn va fi insarcinat cu gestionarea monedei unice euro - Barroso: Atributiile comisarului european insarcinat cu Afacerile economice si monetare, finlandezul Olli Rehn, vor fi extinse pentru a permite gestionarea euro, a anuntat joi presedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, citat de AFP.

Tarile din Zona Euro intentioneaza sa adopte regula de aur a deficitului bugetar

Tarile din Zona Euro intentioneaza sa adopte regula de aur a deficitului bugetar: Tarile din Zona Euro intentioneaza sa adopte pana la finele anului 2012 "regula de aur" a deficitului bugetar, potrivit comunicatului final al summitului celor 17 state care folosesc moneda unica europeana, citat de AFP.

Cinci militanţi ai Primăverii Arabe, distinşi cu premiul Saharov de PE

Cinci militanţi ai Primăverii Arabe, distinşi cu premiul Saharov de PE: Parlamentul European (PE) a decernat astăzi prestigiosul premiu Saharov pentru libertate de gândire unui număr de cinci militanţi implicaţi în Primăvara Arabă, valul de revolte populare care au dus la înlăturarea regimurilor...

Reguli mai simple, mai cuprinzătoare și mai flexibile pentru achizițiile publice


Regulile UE privind achizițiile publice ar trebui reformate pentru a facilita întreprinderilor mici accesul la acestea, a decis Parlamentul prin votul de astăzi marți, 25 octombrie. Noile reguli ar permite autorităților să ofere contracte nu numai licitantului cu cel mai mic preț, ci și celui mai inovativ, sau celor care oferă cele mai importante beneficii sociale sau ecologice. Comisia va prezenta propuneri de reformă în decembrie.

Achizițiile publice reprezintă aproximativ 17% din PIB-ul UE. Folosirea cât mai eficientă a banilor contribuabililor este vitală pentru relansarea economiei și crearea de locuri de muncă, în special în timpul crizei, spune o rezoluție nonlegislativă întocmită de Heide Rühle (Verzi/ALE, Germania). Rezoluția prezintă poziția Parlamentului European înaintea unei propuneri legislative majore pentru revizuirea regulilor privind achizițiile publice în UE. Propunerea va fi prezentată de Comisia Europeană în decembrie.

"În această perioadă de criză, avem nevoie de reguli clare. Doar în acest mod, autoritățile publice pot stimula inovația și creșterea economică", a declarat raportorul înainte de vot.

Pașapoarte pentru achizițiile publice pentru simplificarea licitațiilor 

Regulile actuale privind achizițiile publice îngreunează încheierea contractelor și le fac mai costisitoare. Pentru reducerea poverii administrative, deputații europeni propun crearea unui „pașaport electronic pentru achizițiile publice“ care să demonstreze că deținătorul acestuia respectă regulile UE în domeniu.

Alte măsuri pentru înlăturarea barierelor administrative ar putea include folosirea declarațiilor pe propria răspundere și solicitarea documentelor originale numai din partea candidaților preselectați sau a ofertantului câștigător.

Acces mai simplu pentru întreprinderile mici și mijlocii
Întreprinderile mici și mijlocii câștigă doar 31-38% (ca valoare) din contractele din domeniul achizițiilor publice, cu mult mai puțin decât ponderea lor în economie (52% din cifra de afaceri). 

Împărțirea contractelor pe categorii ar da IMM-urilor mai multe șanse de a licita, spun deputații europeni. Aceștia cer Comisiei Europene să evalueze „dacă sunt necesare norme suplimentare în ceea ce privește atribuirea subcontractelor, de exemplu legate de instituirea unui lanț de răspundere, în special pentru a evita situațiile în care IMM-urile subcontractante sunt supuse unor condiții mai puțin avantajoase față de cele aplicabile contractantului principal căruia i s-a atribuit contractul de achiziții publice“.

Nu cel mai ieftin, ci cel mai avantajos
„Cel mai mic preț“ nu ar trebui să fie factorul determinant în acordarea contractelor. Criteriul determinant pentru atribuirea contractelor de achiziții „ar trebui să fie înlocuit la nivel general de criteriul ofertei celei mai avantajoase din punct de vedere economic - în ceea ce privește beneficiile economice, sociale și de mediu“, spune rezoluția parlamentară. Conform deputaților europeni, achizițiile publice ar trebui să fie suficient de flexibile pentru ca în spitale, centrele de îngrijire a persoanelor în vârstă, școli și grădinițe, consumatorii să poată avea acces egal la alimente sănătoase și care respectă raportul calitate-preț, nu doar la opțiunea cea mai ieftină disponibilă.

Lărgirea criteriilor și acceptarea sistematică a licitațiilor alternative ar permite licitanților să propună noi soluții, achizițiile publice devenind astfel inițiatoare ale inovării care ar putea ajuta la îndeplinirea obiectivelor Strategiei UE 2020.

În final, deputații europeni cer Comisiei să reevalueze „nivelul adecvat al valorilor pragului din domeniul contractelor de achiziții publice de bunuri și de servicii și eventual să îl mărească“.

Rezoluția a fost adoptată prin vot liber, cu ridicare de mâini.

Mai multe informaţii
Textele adoptate vor fi disponibile aici (selectați 25 octombrie 2011)
Urmăriți dezbaterea în direct (selectați 24 octombrie 2011)

Deschiderea pieței muncii în state UE pentru cetățeni români și bulgari


Toate statele membre ale UE trebuie să permită accesul bulgarilor și românilor pe piața forței de muncă până la sfârșitul lui 2011, se spune în rezoluția adoptată de Parlamentul European, marți, 25 octombrie.

Rezoluția elaborată de Traian Ungureanu (PPE, PD-L) și adoptată prin ridicare de mâini, notează faptul că nu s-au înregistrat efecte negative în acele state membre care au permis accesul pe piața muncii a forței de muncă din statele membre care au aderat în 2004 și 2007 .

"Cifrele oficiale, inclusiv cifrele de la Comisia Europeană, arată că muncitorii din estul Europei nu au generat șomaj și nu au pus presiune pe sistemele de protecție socială. Dimpotrivă, influxul a adus creștere economică în țările de destinație, evaluat la 1% din PIB", a precizat Raportorul în cadrul dezbaterii de luni.

Deputații europeni cer statelor membre să-și revizuiască regulile privind perioadele de tranziție înaintea deschiderii accesului pe piața muncii și solicită acelor state membre care încă impun restricții cetățenilor bulgari și români să le elimine până la sfârșitul lui 2011, înainte de termenul-limită final din 2013 prevăzut în tratatul de aderare la UE.

Pe termen lung, aceste restricții pot avea un impact negativ asupra valorilor și drepturilor fundamentale prevăzute în tratatele UE, cum ar fi libera circulație, non-discriminarea, solidaritatea și egalitatea în drepturi, consideră deputații europeni.

Deputații europeni deplâng de asemenea propunerile legislative recente din unele state membre care încearcă să impună din nou restricții față de alte state membre și cer Comisiei Europene să investigheze dacă asemenea politici încalcă legislația europeană.

Implementarea dreptului la liberă circulație al forței de muncă
Deputații europeni și-au exprimat preocuparea cu privire la slaba transpunere și implementare a legislației europene actuale cu privire la libera circulație a forței de muncă și în special în privința Directivei 2004/38/EC privind dreptul cetățenilor europeni și al membrilor familiilor lor de a circula și de a-și stabili reședința liber în Uniunea Europeană. La nevoie, Comisia ar putea să-și exercite dreptul de a iniția procedurile legate de încălcarea legislației ("infringement") împotriva statelor membre care nu respectă această legislație.

Recunoașterea calificărilor profesionale
Rezoluția mai notează că procedurile în vigoare pentru recunoașterea calificărilor profesionale reprezintă un alt mare obstacol în calea mobilității forței de muncă, cerând Comisiei Europene să reformeze regulile UE în acest domeniu.

Mai multe informaţii
Textele adoptate vor fi disponibile aici (selectați 25 octombrie 2011)
Înregistrarea video a dezbaterii (selectați 24 octombrie 2011)