Mâncarea românească foarte bună şi sănătoasă, ecologică şi cu concentraţie redusă de chimicale şi sare poate fi o explicaţie pentru faptul că, potrivit ultimului studiu Eurostat, românii au cea mai mică rată de obezitate din UE, iar britanicii cea mai ridicată, afirmă ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris, într-un comentariu postat marţi pe blogul său, citat de Agerpres.
"Obezitatea este un domeniu la care România nu vrea să recupereze decalajul faţă de restul ţărilor UE. Ultimul studiu Eurostat indică faptul că România are cea mai redusă incidenţă a obezităţii din 19 state membre urmărite, cu numai 8% dintre femei şi 7,6% dintre bărbaţi înregistraţi ca obezi. De partea cealaltă a clasamentului este ţara mea, Marea Britanie, unde aproape una din patru femei este obeză (23,9%) şi 22,1% dintre bărbaţi", arată ambasadorul Harris.
El adaugă că nu este expert nutriţionist şi nu are o explicaţie ştiinţifică pentru această realitate, însă bănuieşte că este determinată de mâncarea foarte bună, produsă în mod tradiţional la ţară, exprimându-şi în acelaşi timp speranţa ca românii să nu cedeze fast-food-ului şi să îşi păstreze tradiţia de a găti şi de a mânca foarte bine şi sănătos.
"Mâncarea românească este minunată. Este naturală, organică de obicei