luni, 7 decembrie 2015

Înaintea Crăciunului în Elveţia - impresii de călătorie Viviana Buhociu
Intr-o zi, la pranz, pe o vreme splendida,  am fost in biserica Saint Francois pentru a asista la un scurt (prea scurt pentru si dupa mine) program muzical  : orga si saxofon . Solist : Antoine Auberson. Asa-i la catolici, protestanti Adventul (l’Avent) intre 1-24 dec, inaintea CraciunuluI, perioada  incarcata zilnic cu tot felul de actiuni care sa pregateasca sufletul, constiinta omului pentru sarbatoare nasteriil lui Iisus Hristos. Intro alta dupa-masa, tot  in aceeasi biserica : un concert, sustinut de patru studenti , ca un omagiu dedicat unui trompetist american, Roy Hargrove, deci jazz. In general intrarea este libera, in final se pot face donatii (cat poate da fiecare), cateodata se mentioneaza ‘’ incepand cu 10 franci’’, dar nu e chiar  obligatoriu, din cate am observat.

Si in biserica romaneasca (aflata la subsolul unei biblioteci ) s-au auzit colinde romanesti in interpretarea unui foarte bun cor « Ciprian Porumbescu » din Suceava.

Cald, soare, iarba-i verde, statuilor nu le este frig pe malul lacului Leman, lebedele, ratele primesc de mancare de la trecatori, parca nu se apropie  Craciunul.  Adaug si niste fotografii, ca poate nu ma credeti. VB