Târgul România-Italia: italienii au gustat muşchi ţigănesc şi brânză de burduf:
Sâmbătă, 1 decembrie, a fost inaugurat, la Roma, prima ediţie a Târgului România- Italia. Din partea organizatorilor, panglica Târgului, la Teatrul Tendastrisce din capitala Italiei, a fost tăiată de către preşedintele Asociaţiei Românilor din Italia, Eugen Terteleac.
La eveniment- primul din Italia, au fost prezenţi producători din România care doresc să cucerească noi pieţe de desfacere în Peninsulă. Vizitatorii târgului au putut gusta, astfel, produse tradiţionale de calitate, aduse direct de la producători: cârnaţi, caltaboşi, tobă, muşchi, caşcaval, brânză de burduf. Cele mai apreciate au fost brânzeturile şi mezelurile, dar nu au lipsit cei care au plecat de la Târg cu o sticlă de vin sau cu un borcan de dulceaţă din fructe biologice.
“Cum se spune vă rog, “gustaţi” în limba italiană…assagiate, prego?”- întreabă o tânără venită de la Gura Humorului, întinzând oaspeţilor o felie de muşchi ţărănesc afumat.
Printre vizitatori, sunt şi italieni: mulţi dintre ei rămân impresionaţi de gama de produse, dar şi de obiectele de decor: căni de ceramică sau vase din lemn.
“Am văzut multe din produsele româneşti, unele seamănă mult cu ale noastre: porchetta, salame, prosciutto, ba chiar şi bresaola- doar că au un gust mai puternic”, ne spune Caterina Della Valle, o vizitatoare italiancă
Citeşte mai mult...