Judecatorii CEDO au respins astazi în majoritate plângerea fostului premier Adrian Năstase cu privire la condamnarea sa în România. CEDO a considerat inadmisibil dosarul în care Năstase dă statul român în judecată la Strasbourg pentru condamnarea sa în dosarul „Trofeul calităţii" (în care a fost găsit vinovat de folosirea influenței sale în strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru...
În orasul Gomel din Belarus au fost observati soldați ruși din Brianskimbracati in uniformele „omuletilor verzi”, adica fara insemnele armatei din care fac parte, scrie utilizatorul charter97.org, care citeaza pe activistul „Molodoi Front” Andrei Teniuta.
„Ieri am fost în zona garii unde am vazut soldați. Mi-au atras atenția prin faptul că aveau uniforma diferita de a soldatilor nostri - și anume, caciuli de iarnă de culoare verde, fara niciun marcaj și galoane. M-am apropiat de ei si i-am intrebat cine sunt si daca uniforma pe care o poarta este a armatei din Belarus. Am primit raspuns: „Noi suntem din Rusia”. I-am intrebat de undedin Rusia, au răspuns - din Briansk. Atunci i-am întrebat, se asteapta exercitii și ei au răspuns: „Nu, va fi război, suntem in rotație și pregatire” -au raspuns, potrivit sursei citate.
Serviciul de presă al Ministerului Apărării dinBelarus a negat orice prezenta a „omuletilor verzi” pe teritoriul republicii.
Denumirea de „omuletii verzi” a aparut prima data in Crimeea, unde astfel au fost „botezati” militarii fara insemne care au ocupat principalele obiective statale inainte de asa-zisul referendum organizat in republica autonoma, in baza caruia Moscova a anexat peninsula.
In Rusia, „omuletii verzi” sunt denumiti „omuletii amabili” (probabil pentru ca nu au apucat sa traga niciun foc in Crimeea).
Cercetatorii rusi de la Universitatea Tehnica din Astrahan au dezvoltat o noua metodă de fabricare a mezelurilor crude, care vor fi accesibile pentru marea majoritatea a rusilor, loviti crunt la buzunare de inflatia galopanta si devalorizarea rublei.
Pretul foarte mic se explica prin faptul ca noul salam nu va contine carne,scrie Rossiiskaia Gazeta. Solutia minune suna dureros de cunoscut pentru consumatorul român din epoca lui Ceausescu, „convins” de propaganda comunista despre „beneficiile” incomparabile ale salamului cu soia.
Potrivit publicației, in Rusia, principala materie primă pentru producerea acestui nou produs va fi pestele necomercial, din care se va realiza o pasta de peste. Aceasta pasta va reprezenta pana la 80 la sută din compozitia noilor mezeluri. De asemenea, reteta contine unele parti ramase in urma prelucrarii carnii de pasare, plus condimente.
Ponderile exacte si numele ingredientelor sunt tinute secret, dar cercetatorii spun ca noul produs este promitator pentru perioada de criză,deoarece are un cost de fabricatie foarte scazut.
În același timp, potrivit „Rossiiskaia Gazeta„, expertii spun ca aceste„mezeluri de pește sunt mult mai sanatoase decât cele din carne”. Produsul nu este revolutionar, precizeaza publcatia, in Europa existand deja in comert diferite varietati de salam de peste.
Ideea salamului cu soia inca nu a ajuns in Rusia, in schimb, rusii lucreaza cu succes si la alte alternativă la produsele alimentare traditionale. Astfel,Institutul de Cercetări în domeniul pescuitului și Oceanografiei din Rusialucreaza la standarde alimentare pentru o gamă de produse realizate dincarne de focă.
Sentinţă modificată în apel pentru Laura Adriana Covalschi, menajera bijutierului Francesco Lenzi (foto1) ucis la Roma în timpul unui jaf în noiembrie 2008.
Femeia a primit 15 ani de închisoare pentru complicitate din culpă la omor, jaf şi violare de domiciliu, prin sentinţa aplicată de a III-a Curte de Apel. Urmează o nouă judecată la Casaţie. Jaful care a dus la moartea lui Lenzi a fost comis pe 25 noiembrie 2008, la periferia Romei.
Potrivit acuzării, asasinii au ajuns la locuinţa bijutierului, au bătut la uşă şi, odată lăsaţi să intre de menajeră, l-au agresat pe bărbat.
Apoi au fugit, după ce au luat bijuteriile păstrate în casă. Lenzi a fost găsit fără haine, corpul era la pământ cu încheieturile mâinilor şi gleznele legate cu scotch. Fusese imobilizat cu un aparat cu electroşocuri şi lovit în mod repetat în cap.
Laura Adriana Covalschi (foto2) fusese condamnată la 16 ani de închisoare în prima instanţă. Însă în apel a fost achitată de acuzaţia de complicitate la omor şi condamnată la cinci ani şi jumătate de închisoare pentru acuzaţia de jaf.
Curtea de Casaţia a fost cea care, pe 8 aprilie, a anulat sentinţa în apel în mod
Proiectul votului prin corespondență a fost respins definitiv de către Camera Deputaților. Am citit sute de comentarii și opinii în care foarte multă lume este nemulțumită de această decizie. ”Firesc” ar spune mulți.Totuși, aproape nimeni nu a aruncat în dicuție conținutul proiectului de lege propus de către deputatul Eugen Tomac. Nu s-a uitat nimeni la modalitatea propusă în acest proiect. S-a mers pe ideea ”bun, rău, să fie acolo!”.
Uitându-ne pe lista deputaților care au participat la vot, observăm că doar 8 au votat favorabil, ba mai rău, nici cei din Comisia pentru relația cu românii din străinătate nu au fost foarte încrezători și au votat că se abțin. Deputații PDL și PNL, respectiv Liubanovici, Raețchi, Dolha, Teju, Mocioi și Deaconu nu l-au susținut pe colegul lor Tomac, ca să nu mai spun de ceilalți 6 PSD-iști ”contra” (ultimii au votat politic, să nu ne amăgim). E clar că ceva scârțâie, ceva legat (probabil) de conținut nu e în regulă.
Revoltător este în opinia multora, faptul că NICIODATĂ comunitățile de români din afara tării nu au fost consultate. O discuție pe această temă, a votului prin corespondență, ar fi trebuit să aibă și o consultare a românilor (interesați, să ne
Într-o postare pe Facebook, deputatul Eugen Tomac, inițiatorul proiectului legii votului prin corespondență motivează astfel absența din Parlamentchiar în momentul când legea s-a votat și ar fi trebuit discutată: ”Nu am fost informat că legea va fi pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, pentru că nu s-a dorit să fiu prezent la această dezbatere...”. Tomac consideră respingerea votului drept o conspiraţie prin faptul că nu a fost înştiinţat de vot, că discutarea şi aprobarea legii nu erau programate pe ordinea de zi şi că nu au fost niciun fel de discuţii procedurale.
Rămân totuși multe semne de întrebare: de ce doar un singur deputat din Comisia pentru Relația cu românii din străinătate a votat favorabil sau de ce niciun coleg din aceeași Comisie nu a insistat discutarea proiectului legii votului prin corespondență? Deputatul Eugen Tomac și-a exprimat, în ziua votului, dezamăgirea față de respingerea definitivă a legii, dar nu a adus în discuție niciun moment faptul că a absentat de la vot.
”Gurile rele” spun că era foarte clar că legea nu va fi în niciun caz aprobată, nefiind performantă. Cine dorește poate citi proiectul legii AICI.
Iată și postarea completă de pe pagina Facebook a deputatului
Autoritățile americane au acuzat Rusia de încălcarea Tratatului privindlichidarea rachetelor cu raza medie si scurta de acţiune, în legătură cu dezvoltarea unei noi rachete și pregătesc o varietate de intervenții,inclusiv sanctiuni în domeniul militar și economice, scrie NEWSru.com.
Pretențiile la adresa programul rusesc de rachete au fost emise în timpulaudierilor din Camera Reprezentanților din SUA. La acestea au participatsubsecretarul de stat pentru controlul armamentului și securitate internațională Rose Gottemoeller si conslierul adjunctului SecretaruluiApărării - Brian McKeon.
Un purtator de cuvant al Pentagonului a declarat că șefii de Stat Major auevaluat amenințarea noii rachete de croazieră dezvoltate de Rusia.
„Această evaluare ne-a condus la luarea în considerare a unei game largi de răspunsuri posibile în domeniul militar și care este probabilitateaca fiecare dintre aceste acțiuni sa convinga conducerea rusă sa revina la respectarea tratatului privind eliminarea rachetelor de raza medie si scurta” -a declarat McKeon, citata de BBC.
Rose Gottemoeller de Departamentul de Stat a subliniat: „Este foarteimportant sa convingem Rusia sa revina la litera tratatului. Este importantsă spunem că există încălcări, există o problemă„. Diplomatul a răspunsnegativ la propunerea unuia dintre membrii Congresului de a se retrage din Tratat declarand ca: „Dacă plecăm, (rusii) vor avea libertate de acțiune„.
„In plus fata de aceste eforturi diplomatice, avem în vedere în mod activmăsuri economice ca răspuns posibil la încălcarea Tratatului de catreRusia, de asemenea, opțiuni (acțiuni) în domeniul militar, pentru a ne asigura că Rusia nu va obține un avantaj semnificativ din cauza acestorîncălcări” – a mai declarat șeful adjunct al Departamentul de Stat al SUA.
Tratatul privind eliminarea rachetelor de raza medie si scurta a fost semnat de Mihail Gorbaciov și Ronald Reagan în 1987. Cele doua părți s-au angajatsă nu producă, testeze sau desfășoare rachete balistice și de croazieră, cu raza de actiune medie (1.000-5.500 kilometri) și scurta (500-1.000 km).
Statele Unite ale Americii au acuzat pentru prima dată Moscova deîncălcarea acestui tratat în luna iulie 2014. Raportul anual alDepartamentului de Stat, dedicat evolutiei punerii în aplicare a acordurilorprivind dezarmarea, s-a bazat pe faptul că Rusia a încălcat obligația „de a nuavea, produce și testa rachete de croazieră cu raza de 500 la 5.500 km„.
Presa americana sugereaza ca ar fi vorba, in principal, de noile racheteconcepute pentru sistemele Iskander.
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a numit acuzațiile SUA nefondateși a spus că SUA nu a furnizat nicio dovadă. Potrivit datelor oficiale prezentate de Moscova, raza de actiune a complexului de rachete IskanderK nu depaseste 500 km.
Mai mult, ministerul rus de Externe a trecut la ofensivă, subliniind căamericanii înșiși isi permit „libertati” în aplicarea dispozițiilor prezentuluiTratat. În special, Lavrov a declarat că testele cu rachetele din sistemul de aparare antiaeriana, asa numitul Scut antiracheta, folosesc proiectilesimilare dupa caracteristici cu rachetele de raza medie si scurta. În plus, Moscova sustine ca unele drone americane pot fi catalogate drept „rachete de croazieră”.
Ministerul rus de externe a declarat că SUA va plasa în Polonia și România un sistem de aparare antiaeriana cu rachete care reprezinta o încălcare flagrantă a Tratatului in cauza.
Anul trecut Ansamblul "De la bătrâni cetire" a organizat în centrul oraşului Torino o "paradă a mascaţilor" prin care am prezentat torinezilor datinile şi obiceiurile româneşti.
Am vrea să refacem această paradă, dar în alt oraş (dacă este posibil Firenze ,Verona, Milano, Roma sau în alte locuri în care să existe comunităţi româneşti numeroase). Este cineva interesat de o astfel de inițiativă?
Clement Doboş
E-mail: adcpr2013@yahoo.com
Tel: 3774807010
E-mail: adcpr2013@yahoo.com
Tel: 3774807010
VIDEO:
Ancorarea tarilor europene la structura comunitara necesita o pleiada de specialisti, fie plasati la Bruxelles sau activi in capitale. Conctructia europeana are o dimensiune institutionala covarsitoare. Expertii sustin ca exista un lobby corporatist foarte pronuntat la Bruxelles, un lobby al ONG-istilor, dar cel mai puternic lobby este cel al tarilor. Cum apare Romania pe aceasta harta si ce poate face?
Administrația Obama dorește o autorizare fără limite geografice.
YESTERDAY
Câţiva bătrâni din comuna Măcăreşti, raionul Ungheni, şi-au găsit refugiu împotriva singurătăţii şi nevoilor în sânul unor familii din localitate, care, pentru o remunerare modestă de la stat, şi-au luat obligaţia să aibă grijă de ei ca de nişte oameni apropiaţi şi dragi. Asistenţii familiali, cum li se spune îngrijitorilor, au carte de muncă, salariu şi o alocaţie lunară pentru întreţinerea adultului „adoptat”. Dezvoltat iniţial de autorităţile...
Revista americană „Time” i-a numit câștigătorii anchetei „Persoana anului” pe medicii care tratează bolnavii epidemiei de Ebola, soldată cu peste 6300 de morți. Febra hemoragică a lovit grav țările din vestul Africii: Liberia, Guineea și Sierra Leone, iar cazuri izolate au fost semnalate în Nigeria, Mali, Spania, Germania și Statele Unite. „Restul lumii poate dormi liniștit pentru că un grup de bărbați și femei au puterea de a rezista și de a lupta”, a scris redactorul-șef de la...
Jean-Claude Juncker si membrii colegiului comisarilor europeni depun juramantul solemn de preluare a mandatului in fa a Curtii de Justitie a Uniunii Europene. Ceremonia va fi transmisa in direct incepand cu ora 16.30 - ora Romaniei.