vineri, 31 mai 2019

Concursul Național de Protecția Mediului „Și gestul tău contează!” 2019



























Duminică s-a finalizat a XIII a ediție a Concursului Național de Protecția Mediului „Și gestul tău contează!” 2019, proiect inclus în Calendarul Activităților Educative Naționale cu finanțare M.E.N.- poziția 88, prin I.Ș.J. Botoșani, Domeniul Ecologie și Protecția Mediului-poziția 1.
Organizatori: Palatul Copiilor Botoșani și Asociația Papucul doamnei”.
Sponsori: FUNDAȚIA „AEF” București și GALICOM S.R.L. Botoșani.
Din respect pentru profesorii și elevii veniți din țară, la festivitatea de deschidere, au fost reprezentanți ai partenerilor acestui concurs: dl Paul Vieru – Primăria Botoșani, dra Narcisa Dumitriu - Agenția pentru Protecția Mediului, dl dir. Bogdan Ciprian Buhăianu și dna Luminița Timofte - Urban Serv S. A. Botoșani.
Cu această ocazie a fost lansat și nr. 7 al revistei cu I.S.S.N. „Și gestul tău contează! Pentru mediu, pentru sănătate!
32 echipaje din țară au participat la diverse activități educative de cunoaștere, protejare și îmbunătățire a calității mediului înconjurător: amenajarea spațiului verde din curtea Palatului Copiilor Botoșani; „vânătoare” de imagini cu speciile protejate din Parcul „M. Eminescu”; traseu cu diferite probe, recunoaștere floră, igienizare, orientare în teren și cunoștințe de protecția mediului - organizat de Prof. Renga Ioan Alexandru de la Palatul Național al Copiilor.
Atelierul de lucru cu tema „Reciclare creativă” a dat ocazia participanților de a metamorfoza deșeurile în diferite obiecte care au intrat  în tombola elevilor.
Activitățile demonstrative sub genericul „Știință meteo”, realizate de voluntarii Asociației „Papucul doamnei”, au avut rol în formarea participanților și realizarea schimburilor de experiență.
Organizarea excursiei în zona Lacului Ipotești a avut ca obiectiv principal observarea şi cunoaşterea varietăţii speciilor de floră şi faună, dar și vizitarea altor obiective legate de Eminescu.
Activitatea „Premii pentru gesturi deosebite” a răsplătit implicarea elevilor și profesorilor. Aceștia au primit diplome, trofee și premii de la coordonatorul proiectului, 

Prof. Cecilia Vicoveanu.