vineri, 12 octombrie 2012

Recensământul oamenilor fără adăpost din Italia: românii, cei mai numeroşi printre străini

Recensământul oamenilor fără adăpost din Italia: românii, cei mai numeroşi printre străini:
În Italia trăiesc 50.000 de persoane fără adăpost, dintre care 60% sunt străini. Printre străini, cei mai numeroşi "homeless" sunt românii ocupă primul loc, urmaţi de marocani şi tunisieni.Datele au fost difuzate într-un Raport realizat de Istat şi Caritas, împreună cu alte instituţii, şi prezentat la începutul lunii octombrie la Roma. Este primul recensământ al persoanelor fără adăpost realizat în Italia.
Potrivit sudiului, numărul exact al persoanelor fără casă luate în considerare este de 47.648, dar numărul lor real ar fi peste 51.800. Majoritatea sunt bărbaţi- peste 85%.
Au fost intervievate persoanele care în 2011 s-au adresat  diferitelor structuri ce oferă ajutor persoanelor nevoiaşe (alimente, un loc de dormit etc).
În Italia, se mai arată în Raport, există 727 astfel de asociaţii în 158 de oraşe de pe întreg teritoriul Peninsulei.
Peste jumătate din persoanele fără adăpost, mai precis  59,4% sunt străini. Cei mai numeroşi sunt românii (11,5%) urmaţi de marocani (9,1%) şi de tunisieni (5,7%).Aproape jumătate din străini sunt tineri, având sub 35 de ani, în timp ce vârsta medie a italienilor care trăiesc pe stradă este de peste 60 de ani.
Homeless cu facultate
Străinii fără adăpost sunt şi mai instruiţi: 43,1% a terminat un liceu şi aproape

Citeşte mai mult...