marți, 20 august 2013

Cinci muzicanți români au fost evacuați de poliția municipală dintr-o piață centrală a Veronei. În urma controalelor privind identitatea acestora, efectuate de Poliția municipală, au ieșit la iveală numeroase antecedente penale, unele chiar grave, pentru infracțiuni comise în diferite orașe din nordul Italiei, în special în Lombardia: jaf, port abuziv de armă, sechestrare de persoană în dauna unui minor, distrugere, evaziune, asociere în scopul comiterii de infracțiuni, tulburarea ordinii publice.

Padova, război contra muzicanților: ”De ce românilor le este permis totul?”

Visit Website
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
Interviu în exclusivitate cu Ambasadoarea Dana Constantinescu: "Am văzut multă ...
Dana Manuela Constantinescu, Ambasadorul României în Italia, a fost unul dintre cei mai asteptati ambasadori ai României în tara de misiune. Este prima femeie ambasador trimisă de România în Italia şi printre puţinele femei din corpul ambasadorilor României.
În total, între toţi ambasadorii ţării noastre, numai 10 sunt femei. «Foarte puţine, din păcate. Asta mă face să mă gândesc la Slovenia, pentru că eu am fost la post la Liubliana, unde comunitatea diplomatică era destul de restrânsă, dar în anul 2009, eram din 33 de misiuni diplomatice, 12 femei ambasador.», ne spune Dana Manuela Constantinescu înprimul interviu acordat în calitate de Ambasador al României în Italia.

Angajări la consulatul de la Roma, selecţia va avea loc în octombrie

"Ambiţia poate deveni un obstacol în calea colaborării"

Doamnă Ambasador, aţi venit numai de două luni şi v-aţi întâlnit deja de mai multe ori cu cei numiti convenţional "reprezentanţii comunităţii". Ce aţi văzut în această "oglindă", ce calităţi şi ce defecte aţi sesizat?
«Sunt ambiţioşi, fără doar şi poate. Şi sunt determinaţi, sunt covinsă că îţi trebuie multă determinare ca să-ţi laşi ţara şi să pleci
Citeşte mai mult...
Visit Website
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
Româncă din Alba Adriatica, acuzată că a falsificat un bilet la "Gratta e ...
A falsificat un bilet la Gratta e Vinci "Maxi Miliardario", sperând să încaseze suma de 250.000 de euro, însă a fost descoperită și denunțată de carabinieri pentru tentativă de înșelătorie. Protagonista înșelătoriei este o româncă de 30 de ani, N.F., rezidentă la Alba Adriatica (Teramo) care în urmă cu câteva zile s-a prezentat la ghișeul bancar pentru a ridica falsul câștig.
Nu s-a gândit însă că mecanismul de la Lottomatica este deosebit de dificil de păcălit. Celor de la instituția bancară, la care femeia s-a prezentat cu biletul loteriei instant, le-a fost de ajuns să verifice autenticitatea câștigului încrucișând matricea numerică și codul de bare.

Zidar român din Rieti, a câștigat 500.000 de euro, la "Gratta e Vinci"

Imediat s-a înțeles că era vorba de o înșelătorie când în urma raportului Lottomatica a rezultat că cele două coduri nu corespundeau. Directorul a chemat carabinierii, prezentând denunț. La prima vedere a fost dificil să se recunoască biletul a fi fals. Românca a decupat cu precizie milimetrică porțiunea cu cifra imprimată. Apoi a lipit-o cu scotch pe un alt bilet sub numărul câștigător, fără a-i modifica grosimea. La atingere și la vedere biletul părea autentic, dar nu era.

Citeşte mai mult...
Visit Website
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
Experimentul Gruia: romi expulzați din Versilia, trimiși să culeagă ciuperci în România
Proiectul de repatriere asistată a romilor din Versilia (zonă din Toscana) este "o strategie de succes", potrivit consilierului regional pentru Protecție socială, Salvatore Allocca, scrie La Nazione. Alloca i-a întâlnit recent pe administratorii de la Versilia pentru a trasa un bilanț, la un an de la evacuarea taberei abuzive de la terminalul gării Querceta.
Atunci asociațiile pentru drepturile romilor au vorbit de "deportări rasiste". În acea ocazie ("într-un moment de deplină urgență socio-sanitară", a amintit primarul din Seravezza, Ettore Neri (foto) au fost reînsoțite la Gruia, localitate din județul Mehedinți, 51 de persoane dintre cele 80 prezente: celelalte au fost apoi distribuite în rulote la Seravezza și Pietrasanta și circa zece au fost cazate într-un apartament la Pontestazzemese, acum eliberat în urma expirării contractului de închiriere. Numai 13 repatriați s-au reîntors la Versilia.

3.080 de români expulzați din Italia

"O reintrare naturală și minimă", a comentat Allocca. Proiectul, care a contat pe colaborarea asociației "Berretti Bianchi", a fost susținut de Regiune cu 58.000 de euro, în timp ce 30.000 i-a pus primăria din Seravezza și 10.000 primăria Forte dei Marmi.
Acum asociația "Berretti Bianchi" caută finanțări private pentru a demara în Româniacultivarea de ciuperci champignon care ar
Citeşte mai mult...
Visit Website
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
SED
+TAG
Ministrul Cristian David, la Mangalia: ”În cel mult un an vom organiza congresul mondial al ...
Luni, 19 august, au început la Mangalia lucrările evenimentului ”Diaspora estival”, forum ce reunește principalii șefi ai ministerului și departamentului pentru relația cu românii de pretutindeni, reprezentanți ai ministerelor de finanțe și a turismului, politicieni precum și români proveniți din mediul asociaționistic și mass-media din străinătate.
Ministrul Cristian David a declarat că lucrările forumului vor fi total diferite față de toate celelelte întâlniri ale diasporei de la Mangalia prin aceea că ”va exista un dialog consistent și realist care va aștepta o reacție de răspuns din partea Guvernului”. ”Peste 3 milioane de români care locuiesc legal pe teritoriul statelor europene, în special în Italia și Spania, reprezintă circa 15% din populația României și nu e deloc greu pentru nimeni să realizeze rolul foarte important, mai ales din punct de vedere socio-economic, al acestora. Prioritatea numărul unu este de a găsi mijloacele de realționare cu aceștia.” a completat ministrul.

Ministrul a mai precizat că la aceste lucrări se vor pune bazele primului congres al românilor din străinătate. ”Este momentul cel mai prielnic de a discuta și a pune bazele primului congres mondial al românilor din străinătate. Îmi doresc să facem un lucru bun, și eu personal aș dori ca
Citeşte mai mult...
Visit Website
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
Motivul incredibil pentru care băncile românești nu schimbă monezi de euro
În România, nicio bancă nu vrea să schimbe monezi de euro, dolari sau în altă valută. Motivul este unul incredibil: nu au aparat cu care să depisteze dacă monedele sunt falsificate.
euro romaniaDacă te-a lovit norocul și ai primit în dar sau prin alte împrejurări o sumă de bani în valută, dar în monezi, poți să le arunci pe apa sâmbetei. Pentru că nicio bancă din România nu acceptă să îți schimbe valuta dacă este în monezi de metal.
Un redactor exclusivNEWS.ro a mers la bancă să schimbe 5,5 euro dar în monezi. A aflat cu stupoare că din cele 10 bănci la care a mers, doar două primeau să schimbe doar monezi de unu sau doi euro, fără cenți.
Redactorul a alergat de la o bancă la alta în mijlocul capitalei, ca să își schimbe cei 5,5 euro. Însă a fost plimbat de la o bancă la alta sub pretextul că ei nu lucrează cu monezi. Doar BCR și Banca Românească au spus că schimbă doar monezi de 1 și 2 euro, dar că nu primesc și cenți, adică 1, 2, 5, 10, 20 și 50 de cenți.
Banc Post, Romanian Internațional Bank, Alpha Bank, Credit Europe Bank, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania și CEC Bank, au spus că nu acceptă să schimbe valută în monezi.
CEC Bank a spus că motivul pentru care refuză să primească monezi în valută este că nu dețin un aparat prin care să poată verifica dacă monezile sunt falsificate. Celelalte bănci s-au rezumat să spună că nu lucrează cu monezi valutare și punct, fără nicio altă explicație.
Cu siguranță așa ceva se întâmplă doar la băncile din România, unde fac legea și sunt stat în stat.
Refuzul băncilor de a schimba orice fel de tip de valută aflată în circulație, atât sub formă de monezi și sau bancnote contravin legislației financiar bancare din România. Dar ce contează, în România totul este cu susul în jos.
O problemă similară se întâmplă când mergi să-și plătești o rată în euro. Băncile nu acceptă monezi, și astfel ești obligat să dai o sumă rotundă. Cu toate că potrivit art 40 din OUG 50/2010, creditorii nu au dreptul sa refuze încasarea ratelor în moneda în care s-a acordat creditul.
În țările din zona euro, Comisia Europeană a emis o recomandare către toți comercianții și instituțiile care lucrează cu publicul, ce impune acceptarea tuturor bancnotelor și monedelor euro.
The post Motivul incredibil pentru care băncile românești nu schimbă monezi de euroappeared first on exclusivNews.
Visit Website
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
TVR transmite primele meciuri play-off ale Ligii Campionilor 2013
TVR 1, TVR HD şi TVR+ transmit în direct, pe 20 şi 27 august, partidele de fotbal Olympique Lyon (Franţa) – Real Sociedad de Fútbol (Spania) şi Legia Varşovia (Polonia) – FC Steaua Bucureşti (România), contând pentru play-off-ul Ligii Campionilor 2013-2014.
meciuri playoff UEFA Champions LeagueÎn prima manşă a play-off-ului UEFA Champions League, pe care TVR o transmite pe 20 august, de la ora 21.40, competiţia pune faţă în faţă echipele Olympique Lyon (Franţa) şi Real Sociedad de Fútbol (Spania), meciul contând pentru calificarea în grupele UEFA Champions League.
Deşi în 2004 a ajuns să retrogradeze în grupa a doua a fotbalului spaniol, Real Sociedad a început  să-şi revină şi din 2010 urcă în prima grupa spaniolă, iar la finalul campionatului 2012-1013 ajunge pe locul al patrulea.
Celaltă echipă, Olympique Lyon, a câştigat 7 ani la rând campionatul Franţei (2002-2008), iar anul trecut a terminat pe locul 3.
Antrenorul Real Sociedad, Jagoba Arrasate, apreciază că „meciul va fi unul atractiv şi foarte strâns, care se va decide doar printr-o mică diferenţiere. Noi suntem mulţumiţi de cei cu care am fost desemnaţi să jucăm. Poate că Lyon nu sunt de calitatea altor echipe din play-off, dar cu siguranţă sunt o echipă compactă şi bine înarmată”.
Comentariul partidei Olympique Lyon – Real Sociedad va fi asigurat de Marian Olaianos.
Pe 27 august însă, emoţiile românilor vor creşte pentru că manşa retur aduce în lumina reflectoarelor o echipă românească – Steaua Bucureşti, care întâlneşte în Polonia, echipa Legia Varşovia.
Nu cred că sunt echipe slabe în această competiţie, dar trebuie să recunosc că mi-aş fi dorit să nu trebuiască să jucăm în compania Stelei. Românii au jucat foarte bine împotriva echipei Chelsea în Europa League şi ştiu că au un potenţial uriaş – cei mai mulţi jucători ai lor au în jur de 22, 23 de ani, sunt ambiţioşi şi doritori de succes… Sunt convins că dacă trecem în faza grupelor, jucând pe stadionul nostru, atmosfera va fi magică”, este de părere Jan Urban, antrenorul Legiei.
Ambele partide vor fi precedate de Studio UEFA Champions League (începând cu ora 21.00), prezentat de Tudor Furdui, care, împreună cu invitaţii lui, va aduce telespectatorilor ultimele detalii despre echipele din competiţie, familiarizându-i cu atmosfera dinaintea meciurilor.
The post TVR transmite primele meciuri play-off ale Ligii Campionilor 2013 appeared first on exclusivNews.
Visit Website
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG