vineri, 30 septembrie 2011

"TeatROmania: emersioni sceniche", dramaturgie românească la Roma

"TeatROmania: emersioni sceniche", dramaturgie românească la Roma:

Timp de patru seri, între 15 şi 18 septembrie, Accademia di Romania din Roma a găzduit cinci spectacole de dramaturgie românească. Piesele au fost prezentate de actori italieni, de la companiile Telluris Associati din Toscana şi Progetto Miniera din Roma, dar şi români, de la Teatrul de Nord din Satu Mare, Teatrul Bacovia din Bacău şi Teatrul Ariel din Tg.Mureş, în cadrul evenimentului "TeatROmania: emersioni sceniche".


Festivalul TeatRomania, ajuns la a doua ediţie, este o iniţiativă a două asociaţii culturale: Telluris Associati şi Forumul Intelectualilor Romani din Italia (FIRI).


"Anul acesta ne-am concentrat asupra creaţiei teatrale propriu-zise şi în special asupra creaţiei contemporane", explică preşedintele FIRI, Horia Corneliu Circotaş. "Selecţia a urmărit două criterii: unul este cel de calitate pentru un public special italian, pentru un public teatral, cultivat cunoscător al teatrului şi la curent cu ceea ce se întâmplă în teatru chiar şi la nivel european, iar al doilea criteriu a fost cel tematic, în sensul că am încercat să aducem împreună pe scenă lucruri care să formeze un sens global", mai spune Cicotaş.


Tema abordată de spectacole a fost cea referitoare la raportul omului cu istoria, cu problemele istoriei recente.


Din România au fost puse în scenă

Citeşte mai mult...