luni, 26 noiembrie 2012

Alocaţii de 10 ori mai mari pentru copiii stranierilor

Alocaţii de 10 ori mai mari pentru copiii stranierilor:
În ultimii 4 ani, s-a dublat numărul românilor care au renunţat la alocaţia oferită de statul român, în favoarea celei acordate de ţările în care lucrează. În cele mai multe dintre statele membre, suma este mult mai mare decât cea primită în România. Astfel, în timp ce în ţară se acordă 200 de lei pentru copiii până în 2 ani şi 42 de lei pentru cei peste 2 ani, în Germania ajutorul este de 179 de euro, iar în Austria sare de 100 de euro pentru un copil.
Cifrele sunt în creştere şi în cazul pensiilor, şi al ajutoarelor de şomaj. Numai în judeţul Bihor, la Agenţia de Plăţi şi Prestaţii Sociale din Oradea, 624 de părinţi au anunţat în acest an că renunţă la alocaţia din România, în schimbul celei din ţara unde lucrează.
Larisa are două fetiţe şi e stabilită de 10 ani în Italia. Cum alocaţiile pe care le primea pentru copii în România nu o mulţumeau, a decis să renunţe la ele în favoarea celor oferite de statul italian.
Larisa Axinia: "În România, era în valoare de 10 euro. Este de 8 ori mai mare în Italia. Primim 80 de euro pentru fiecare copil".
Românii

Citeşte mai mult...