joi, 24 iulie 2014

A European Citizens Initiative
 
 
COMUNICAT DE PRESĂ

Proiect european de iniţiativă cetăţenească ajuns la final
Asociaţia B-Right Media – Centrul de Voluntariat şi Asociaţia Renaşterea Botoşăneană finalizează în aceastîă lună proiectul “O iniţiativă europeană a tinerilor cetăţeni”, implementat cu fonduri europene.
“O iniţiativă europeană a tinerilor cetăţeni” este un proiect de democraţie europeană derulat cu sprijin de la Comisia Europeană, prin Programul Tineret în Acţiune. Activităţile au implicat 252 de tineri din 14 organizaţii diferite din Italia, Cipru, Portugalia, Lituania, Bulgaria, Polonia şi România. 
În cadrul acestui proiect, tinerii botoşăneni au participat la workshop-uri organizate în România, dar şi în Caltanissetta - Italia şi Limassol – Cipru. De asemenea, au fost organizate workshop-uri în care s-au identificat nevoile cu care se confruntă tinerii botoşăneni şi evenimente de diseminare a proiectului, cel mai recent fiind înscris în calendarul oficial al Zilelor Naţionale ale Tineretului.
Tinerii implicaţi în proiect au lucrat împreună la o broşură digitală pe tema iniţiativelor europene ale cetăţenilor, distribuită în toate ţările implicate în proiect. Broşura se bazează pe experienţa activităţilor locale, dar şi internaţionale organizate în ţările proiectului, reprezentând rezultatului unui an întreg de schimb de experienţă intensiv în ce priveşte utilizarea iniţiativei europene a cetăţenilor ca instrument de influenţare a politicilor publice la nivel comunitar. Broşura proiectului poate fi descărcată accesând link-ul http://www.associazioneprism.eu/images/pdf/A%20European%20Young%20Citizens%20Initiative.pdf.

Asociaţia B-RIGHT Media
24.07.2014