miercuri, 12 noiembrie 2014

Anul european al dezvoltării: lumea noastră, demnitatea noastră, viitorul nostru

ALTELE Articol - Dezvoltare şi cooperare − 11-11-2014 - 15:00
 
Haiti Pupils playing outside a school built with EU funds in Haiti
Economia europeană nu se află într-o situația nemaipomenită, dar asta nu înseamnă că UE i-a uitat pe ceilalți. Uniunea reprezintă încă cel mai mare donator la nivel mondial și, conform unui sondaj Eurobarometru din 2012, 85% dintre europeni cred că Europa trebuie să continue să ajute țările în curs de dezvoltare. 2015 va fi Anul european al dezvoltării și va fi subiect de discuție astăzi în comisia pentru dezvoltare.

Sloganul Anului european al dezvoltării 2015 este „Lumea noastră, demnitatea noastră, viitorul nostru”. Într-o rezoluție adoptată în aprilie 2014, se arată că „susținerea continuă a cooperării pentru dezvoltare este vitală într-o lume în schimbare rapidă; peste 1,3 miliarde de oameni încă trăiesc în sărăcie extremă”.


„Anul european al dezvoltării reprezintă o șansă importantă de a angaja cetățenii în activitatea instituțiilor europene în politica pentru dezvoltare. Parlamentul a jucat un rol cheie în crearea acestui An și este vital să ne angajăm în 2015 de-a lungul întregii Uniuni Europene”, a spus președinta comisiei pentru dezvoltare, Linda McAvan (S&D, Regatul Unit).

Raportorul Charles Goerens (ALDE, Luxemburg) a spus că, „dacă politica înseamnă alegere, politica pentru dezvoltare se referă la demnitate”.

Pentru a urmări discuțiile în direct, faceți clic pe legătura din dreapta paginii.
REF. : 20141110STO78136