Bogdan Neagu, de 27 de ani, este patronul unui disco-pub, al unui restaurant şi al unui magazin de specialităţi româneşti, între Fiumicino şi Ostia. Doarme patru ore pe noapte şi pentru muncă nu merge în vacanţă din 2007. Soţia lui, Mihaela tânjeşte după un weekend romantic la Paris, însă el până acum a refuzat-o mereu. Acum că există şi micuţa Ştefania, de 15 luni, poate mai devreme sau mai târziu va ceda.
Patron în pantaloni scurţi şi şlapi
La Isola Sacra, între Ostia şi Fiumicino, de-a lungul unei străzi care duce drept la aeroport, românii din Roma care s-au săturat de paste şi pizza pot regăsi gusturile bucătăriei lor tradiţionale: mici, sărmăluţe, ciorbă de burtă. Şi mai mult: salamuri, ardei iuţi, specialităţi precum ceafa afumată şi semipreparate care vin tocmai din Carpaţi.
"Vin aici pentru că produsele sunt ca acelea pe care le mănâncă în patrie", spune Bogdan Neagu, un tânăr de 27 de ani cu înălţimea de 1,90 metri. Proprietarul este el, chiar dacă după îmbrăcăminte n-ai spune: poartă un tricou, pantaloni scurţi şi şlapi şi mai degrabă pare un turist care se întoarce de la plajă decât un proprietar de restaurant.
“Bogdan