marți, 11 decembrie 2012

Muncitori români în grevă la Vicenza nu şi-au primit salariile de 3 luni

Muncitori români în grevă la Vicenza nu şi-au primit salariile de 3 luni:

De la sfârşitul lui noiembrie a început protestul celor 25 de lucrători români pe un şantier din Zugliano (provincia Vicenza), unde se construieşte o nouă şcoală elementară.
Muncitorii protestează pentru că nu-şi primesc banii de trei luni şi nu au contracte de muncă şi acuză antreprenorul general, firma "Cosmo Haus" din Reggio Emilia că i-a abandonat. Patronul firmei, Gianpaolo Nizzoli, spune însă că cei de pe şantier nu sunt subordonaţii săi.
"Exclud acest lucru în modul cel mai absolut afirmă întreprinzătorul, citat de Il Giornale di Vicenza noi ne-am plătit mereu subordonaţii, care au contracte regulare, astfel că în urma celor două controale făcute de Inspectoratul de muncă în august şi septembrie nu a ieşit nimic negativ. Eu nu ştiu cum au sosit acei lucrători, dar e probabil să fi fost angajaţi de firmele subcontractoare."
Poziţia muncitorilor, toţi români, este diferită. "Noi vom protesta până la capăt, până când Cosmo Haus, care ne-a angajat pentru construirea şcolii, ne va plăti salariile restante. Din septembrie nu am primit nici un euro", declară un muncitor.
"Aşteptăm de asemenea să ne fie regularizate situaţiile contractuale", continuă un coleg. "Nici măcar nu ştim dacă situaţia noastră este regulară sau nu. Ştim însă

Citeşte mai mult...