marți, 29 ianuarie 2013

Călina, cea mai iubită şoferiţă

Călina, cea mai iubită şoferiţă:

O româncă angajată ca şoferiţă este personajul unui amplu articol din cotidianul Il Trentino. Călina Buju conduce un microbuz care face legătura dintre o casă de odihnă pentru bătrâni şi localitatea Trento. Cei pe care-i transportă s-au ataşat atât de mult de ea încât atunci când lipseşte, devin îngrijoraţi.
“Dacă lipsesc, e o dramă”, spune Călina. Este căsătorită cu un conaţional, au o fiică, trăiesc aici de 13 ani. Şoferiţă la compania Peterlini, face cu microbuzul cursa “c”, spre şi dinspre casa de odihnă din San Bartolomeo. Are permis adecvat cu care poate conduce orice în afară de tiruri. Adică ar putea conduce şi autobuze articulate.
Trentino Transporti are nouă şoferiţe şi tocmai una dintre acestea a fost cea care i-a sugerat Călinei să frecventeze cursurile necesare pentru a participa la examene şi a deveni şoferiţă profesionistă. Călina a sosit în Trentino cu contract de muncă la firma agricolă Melinda din Casez, ca sortator, în plină criză economică.
Apoi a lucrat câteva sezoane în hoteluri (soţul este grădinar), apoi s-a întors la muncile agricole. Din septembrie 2009 lucrează ca şofer la Peterlini. În trei ani a condus 200.000 de kilometri, fără să aibă nici cel mai mic accident sau vreo

Citeşte mai mult...