miercuri, 30 ianuarie 2013

Ministrul Cristian David: "La Roma am făcut primul pas concret din acest mandat"

Ministrul Cristian David: "La Roma am făcut primul pas concret din acest mandat":
Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, a venit pe 29 ianuarie într-o vizită oficială la Roma, prima vizită în străinătate în calitatea sa de ministru. S-a întâlnit cu Adina Lovin, însărcinat cu afaceri ad interim la Ambasada României la Roma, apoi cu Federico Rocca, consilier la Primăria Romei, iar seara a fost prezent în tribună la Pala Enel din Civitavecchia, la meciul naţionalelor de polo ale României şi Italiei. În program a avut şi o întâlnire organizată de Asociaţia Românilor din Italia, la Accademia di Romania, în care s-a discutat despre iniţiativa înfiinţării Camerei de Comerţ România Italia, dar şi despre integrarea comunităţii de români.
Ceea ce ar fi trebuit să fie o întâlnire informală, s-a transformat într-un eveniment extrem de important, aşa încât ministrul Cristian David a declarat că "este primul pas concret pe care-l realizez în acest mandat".
Camera de Comerţ România Italia
La începutul lunii decembrie, la prima ediţie a Târgului România Italia, s-au pus bazele Camerei de Comerţ bilaterale România Italia, iniţiativă oficializată apoi prin înregistrarea Asociaţiei de dezvoltare bilaterală România Italia. După vizita la Bucureşti a unor membri fondatori ai structurii, Eugen

Citeşte mai mult...