miercuri, 1 mai 2013

Român de 46 de ani, mort pe șantier în ajun de 1 Mai

Român de 46 de ani, mort pe șantier în ajun de 1 Mai:
Un muncitor român, în vârstă de 46 de ani, a murit în urma unui accident de muncă, la Velletri, localitate situată la circa 40 de km de Roma. Accidentul s-a petrecut marți, 30 aprilie, în timpul unor lucrări de restructurare a unui imobil, cu două etaje, din centrul istoric al orașului.

Românul lucra la restructurarea unui mic local situat în demisolul clădirii vechi, când podeaua etajului superior s-a prăbușit peste el. Corpul neînsuflețit al muncitorului a fost scos de sub dărâmături de către echipele de intervenție ale pompierilor ajunși la locul accidentului.
Din primele cercetări ale carabinierilor a rezultat faptul că românul se afla singur în imobil, în momentul prăbușirii etajului. Proprietarul imobilului, un bărbat de 30 de ani, a fost arestat fiind învinuit de ucidere din culpă și nerespectarea normelor de protecție a muncii. Din primele declarații se pare că românul fusese angajat fără acte în regulă.
”Este un accident intolerabil, în ajunul zilei internaționale a muncii...” a declarat Giuseppe Cappucci, secretar CGIL Roma Sud, prezent la fața locului.

Citeşte mai mult...