marți, 7 mai 2013

Stefan Stănăşel, preşedintele CNRI: "Cu şase reprezentanţi în fiecare regiune, ...

Stefan Stănăşel, preşedintele CNRI: "Cu şase reprezentanţi în fiecare regiune, ...:
Coordonamentul Naţional al Românilor din Italia (CNRI) este o organizaţie non guvernamentală înfiinţată anul trecut, în regiunea Toscana, dar cu reprezentanţi pe tot teritoriul Italiei. Preşedintele CNRI este Ştefan Stănăşel, întreprinzător din Prato. Primul Congres al CNRI va fi în luna octombrie, dată la care se va stabili conducerea şi reprezentanţii regionali.
"Coordonamentul Naţional al Românilor din Italia este deja o soluţie funcţională pentru românii din Peninsulă", ne-a declarat Ştefan Stănăşel.
"Am pornit încet, dar după mai bine de un an avem contacte solide pe tot teritoriul Italiei. Progresele pe care le-am făcut în ultima perioadă mă fac să cred că organizaţia devine o soluţie în faţa problemelor din comunitate."
Ideea de la care a plecat Stănăşel când a înfiinţat CNRI a fost aceea de a crea o structură care să dea naştere la o cooperare permanentă între asociaţiile româneşti din Peninsulă.

"Nu se va face politică în cadrul CNRI"

"Fiecare asociaţie este independentă, decide ceea ce are de făcut, iar CNRI intervine când acestea au nevoie de ajutor. Aici mă refer la manifestările culturale şi la acţiunile de amploare pe care le desfăşoară.
Membrii activi ai CNRI pot fi din rândul asociaţiilor, dar nu se vor limita doar la

Citeşte mai mult...