luni, 27 februarie 2012

Semestrul european va fi abordat de eurodeputați și parlamentari naționali


Deputaţii europeni de la comisiile pentru afaceri economice și monetare, bugete, ocuparea forței de muncă și afaceri sociale vor discuta luni și marți cu parlamentari din statele UE despre guvernanța economică. Reuniunea comună parlamentară de două zile face parte din dialogul privind semestrul european. Discuțiile vor fi transmise în direct pe site-ul nostru.

Reuniunea va fi deschisă de vicepreședintele Parlamentului European Gianni Pittella. La dezbateri vor participa și președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy și președintele Comisiei Europene,  José Manuel Barroso. Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, va ține un discurs luni seara.

După deschidere, participanții vor participa la dezbateri în două sesiuni privind disciplina financiară, durabilitatea finanțelor publice și realizarea creșterii economice și crearea de locuri de muncă dincolo de disciplina bugetară.

Semestrul european este un ciclu de șase luni, în care Comisia Europeană și Consiliul evaluează programele bugetare și de stabilitate ale statelor membre înainte de a face recomandări pentru întocmirea bugetelor naționale pentru anul următor. La Consiliul European de la începutul lunii martie, statele membre vor identifica principalele provocări ale UE și vor oferi consiliere strategică în domeniul politicilor economice și bugetare.
REF. : 20120223STO39229
Sursa: