joi, 23 februarie 2012

Reportaj cutremurător/ Români în cuşti: "Odată, aici trăiau câinii, acum suntem ...

Reportaj cutremurător/ Români în cuşti: "Odată, aici trăiau câinii, acum suntem ...:

La Genova, într-un adăpost părăsit de câini, unde nu mai puteau trăi nici animalele, acum locuiesc familii de români. Cotidianul „La Repubblica” din Genova a publicat un reportaj cutremurător despre condiţiile în care trăiesc câteva familii de români, printre care douăzeci de femei şi un copil. „Aici erau câinii, acum câinii suntem noi”- a spus jurnaliştilor unul din români.Iată reportajul realizat de Stefano Origone şi intitulat: „În adăpostul pentru câini unde animalele nu mai pot trăi, acum locuiesc familii de români”
Barele cuştilor au fost scoase, printre ruine mai trăiesc şi douăzeci de femei şi un copil. Mulţi dintre ei au fost deja alungaţi din barăcile de sub podul Cornigliano.


La începutul cărării care duce la graniţa realităţii, sunt flori şi graffiti în toate culorile.  Însă, pe măsură ce înaintezi, petalele şi desenele lasă loc unei carcase de frigider, unui wc răsturnat, unei vechi motorete. Există chiar şi un fotoliu, din cele pe care le găseşti în cabinetele dentiştilor. Mergi treizeci de metri şi ajungi lângă o tăbliţă  „Adăpost de câini”, de pe via Adamoli. Aici trăiesc persoane. Primăria a închis structura acum doi ani, pe motiv că, scriau ziarele în acea vreme „există condiţii de igienă precare

Citeşte mai mult...