miercuri, 22 august 2012

Firmele imigranţilor produc 5,5,% din PIB-ul Italiei

Firmele imigranţilor produc 5,5,% din PIB-ul Italiei:
În Italia firmele gestionate de străini sunt 454.000 şi produc circa 76 de miliarde de euro, echivalentul a 5,5% din întreaga bogăţie produsă la nivel naţional. Este concluzia unui studiu realizat de Fundaţia Leone Moressa asupra aportului economic al activităţilor conduse de străini în Italia.

Firmele străinilor produc circa 76 de miliarde de euro

Sectorul construcţiilor are cea mai mare pondere în aceste activităţi, 13,8%, urmat de sectorul comerţului (10,1%), manufactură (6,6%) şi servicii pentru persoane (6,3%). Cea mai mare bogăţie, în termeni absoluţi, este creată în sectorul serviciilor pentru firme: 21 de miliarde de euro.
Cea mai mare contribuţie a străinilor, raportat la întreaga producţie de bunuri şi servicii, se înregistrează în Toscana (7,7%). În Emilia Romagna firmele străinilor produc 6,7% din PIB-ul regional, iar în Friuli Venezia Giulia 6,4%.
În Centru şi Nord contribuţia imigranţilor este mai mare, în schimb în Sud producţia străinilor ajunge abia la 2,5% în regiuni ca Basilicata sau Campania.
Între toate regiunile, Lombardia este cea în care componenta străină produce în termeni absoluţi cea mai mare bogăţie: 18 miliarde de euro (aproape un sfert din totalul producţiei firmelor imigrante din toată Italia). Urmează Lazio, cu 9 miliarde.
"Iniţiativele de afaceri ale străinilor afirmă cercetătorii

Citeşte mai mult...