luni, 27 august 2012

Transplantul refuzat - Padova: Nu era urgent / Udine: Ba era foarte urgent

Transplantul refuzat - Padova: Nu era urgent / Udine: Ba era foarte urgent:
Medicii din Padova, care au vrut să-l trimită în România, spun că nu era nicio urgenţă (deşi pacientul era conectat la o inimă artificială şi sângele circula extra-corporal). În schimb, medicii de la Udine, care l-au operat, spun că mai urgent de atât nu se poate, românul fiind pe o listă de urgenţe la nivel naţional în Italia.
Reamintim că un marinar român de 53 de ani, G.N., originar din judeţul Teleorman şi angajat de o companie de navigaţie italiană, a suferit un infarct şi a fost internat la spitalul dell'Angelo din Mestre-Venezia unde medicii, neavând aparatura necesară pentru un transplant, au cerut ajutorul colegilor din Padova.
Un cardiochirurg din padova, sositz să evalueze situaţia, a decis că nu e urgent, că pacientul trebuie trimis în România, mai ales pentru că "inimile italienilor trebuie date italienilor", nu românilor.
Medicii din Mestre nu s-au lăsat şi au cerut ajutorul unui alt centru de transplant, din Udine, unde pe 21 august, românul a primit o nouă inimă şi a fost salvat de o echipă de medici condusă de profesorul Ugolino Livi.

Rasism medical: "E român, nu-i facem transplant"

Padova: "Nu era urgent"
Directorul spitalului din Padova, Giampietro Rupolo, a

Citeşte mai mult...