joi, 23 august 2012

Rasism medical: "E român, nu-i facem transplant"

Rasism medical: "E român, nu-i facem transplant":
Singura lui vină era că e român. Şi era să fie lăsat să moară de un cardiochirurg care a considerat că unui român nu merită să-i fie transplantată o inimă de italian. "E român? Nu-i facem transplantul".
Scandal în sistemul sanitar italian, după ce un cardiochirurg chemat de la Padova la un spital din Mestre pentru a decide asupra unui transplant de inimă pentru un pacient român a refuzat să facă operaţia, încercând să-l expedieze în România, scrie Il Gazzettino.
"Să-şi facă transplantul în România, nu aici", a fost de părere medicul, care a completat şi fişa de transfer a bolnavului, de la Mestre către România, "pentru continuarea tratamentului" şi eventual "pentru a fi pus în lista de aşteptare pentru un transplant".

"Suntem trataţi rău în spitalele italiene"- Sondaj printre imigranţi

Dar românul un marinar îmbarcat pe o navă a unui armator italian era ţinut în viaţă cu o inimă artificială mecanică, după ce avusese un infarct care putea fi rezolvat doar cu un transplant.

"Să-şi facă transplantul în România, nu aici"

Era de neconceput un transport cu ambulanţa până în România, şi nici nu se putea cere un avion de la aeronautica militară pentru

Citeşte mai mult...