joi, 10 ianuarie 2013

Revelionul "badantelor", sărbătorit la Roma pe 6 ianuarie VIDEO

Revelionul "badantelor", sărbătorit la Roma pe 6 ianuarie VIDEO:
Româncele care lucrează în Italia ca menajere şi au lucrat de sărbători au avut posibilitatea să se bucure de venirea Noului An cu câteva zile întârziere. Duminică, 6 ianuarie, asociaţia Spirit Românesc a organizat la Roma „Revelionul Badantelor”, un eveniment dedicat special femeilor care nu au avut posibilitatea să meargă acasă de Crăciun sau să sărbătorească Revelionul împreună cu rudele sau prietenii.

Astfel, zeci de românce au răspuns invitaţiei şi au petrecut câteva ore dansând şi cântând împreună, în incinta complexului comercial, cultural şi social „La Strada”.
„Majoritatea badantelor care lucrează „la fix” şi-au  sacrificat sarbătorile şi nu avut parte nici de Crăciun, nici de Revelion. Au stat cu bătrânii asistaţi, cu gândul, poate la tradiţiile şi sărbătorile noastre de acasă. Lor am dorit să le dedicăm câteva momente în care să se simtă bine împreună”- ne-a spus Dana Mihalache, preşedinta asociaţiei Spirit Românesc.

Unele îmbrăcate elegant şi aranjate aproape ca pentru o petrecere adevărată de Anul Nou, alte în trening de la muncă, româncele care au venit la „Revelion” au dansat muzică populară, au cântat şi au profitat de momentele petrecute împreună pentru a-şi mai povesti necazurile sau bucuriile.
„Ţin locul surorii mele, care a plecat în România să

Citeşte mai mult...