vineri, 3 mai 2013

Arestați pentru extorcarea unor conaționali

Arestați pentru extorcarea unor conaționali:
Extorcau bani de la câțiva conaționali și furau de la o bătrână doamnă. Carabinierii i-au arestat pe frații români Gheorghiță Hancu, de 35 de ani, și pe Neculai Hancu, de 32 de ani, ambii muncitori, și pe îngrijitoarea Yvone Popovici, de 29 de ani, cu acuzațiile de tentativă de extrocare, leziuni personale, furt și înșelarea de persoane cu dizabilități.

Un alt român, I.I.B., muncitor de 33 de ani, este anchetat în stare de libertate pentru că i-a ajutat pe frații Hancu. Anchetele militarilor au evidențiat că Gheorghiță Hancu avea rolul de mediator în rândul unor conaționali domiciliați în zona Campofelice di Rocella, în provincia Palermo. Românul propunea conaționalilor săi să întreprindă acțiuni legale împotriva foștilor lor angajatori. La momentul primirii banilor, Gheorghiță Hancu ar fi pretins o parte drept compensație pentru medierea sa.
În două cazuri, doi cetățeni români nu au vrut să întreprindă nicio acțiune legală împotriva angajatorilor lor. în acel moment bărbatul a început să-i amenințe cu moartea și alte violențe, pretinzând oricum o sumă de 3.600 de euro. Într-un caz frații Hancu, împreună cu bărbatul anchetat în stare de libertate, s-au dus în casa uneia dintre victime, supunând-o, împreună cu fratele care se

Citeşte mai mult...