vineri, 3 mai 2013

Ministrul Cristian David: "Susţin prezenţa românilor în viaţa administrativă a ...

Ministrul Cristian David: "Susţin prezenţa românilor în viaţa administrativă a ...:
Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, a participat miercuri, 1 mai, la audiența generală de la Vatican, susținută de Papa Francisc in Piața San Pietro. Ministrul a făcut parte din delegaţia Asociaţiei Românilor din Italia.
"La sfârsitul acestei audienţe generale, am avut ocazia să îi prezint personal mesajul de salut al românilor de pretutindeni, al comunităţii româneşti din Italia, Sanctităţii Sale, în ideea pe care noi toţi o apreciem, de deschidere către dialog şi solidaritate, pe care a exprimat-o cu ocazia diferitelor mesaje pe care le-a transmis până acum", a spus Cristian David.
Iniţiativa de participare la audienţa generală de la Vatican înainte de Paştele ortodox, a aparținut Asociaţiei Românilor din Italia, care de altfel în fiecare an, înainte de Sărbătorile de Paşte şi Crăciun, participă la una dintre audiențele generale ale Suveranului Pontif.
Ministrul Cristian David a mai completat că "este binevenită deschiderea pe care Sanctitatea Sa o arată pentru dialog si solidaritate, două elemente esenţiale de care comunitatea noastră are nevoie pentru a-şi susține prezenţa aici, identitatea culturală şi integrarea în societate".
În după amiaza zilei de 1 mai, ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, a avut şi o întâlnire, într-un cadru

Citeşte mai mult...