sâmbătă, 18 mai 2013


Rusia va menţine trupe în Transnistria până la soluţionarea conflictului îngheţat
Moscova îşi va ţine trupele de menţinerea păcii în regiunea separatistă moldoveană Transnistria până când Chişinăul şi Tiraspolul ajung la un acord asupra statutului acestei republici autoproclamate, a declarat vicepremierul Dmitri Rogozin, relatează RIA Novosti.
RUSIA defilează ÎN FORȚĂ. Rușii au trimis nave militare in largul Siriei
Rusia a trimis cel putin 12 nave militare in largul Siriei, in apropierea bazei navale ruse de la Tartus. Operațiunea se vrea a fi un semnal adresat Occidentului si Israelului de a nu interveni in conflictul sirian.
Preşedintele şi vicepremierul Ungariei participă la pelerinajul de Rusalii de la Şumuleu Ciuc
Preşedintele Ungariei, Ader Janos, vicepremierul Semjen Zsolt şi alţi parlamentari din ţara vecină participã, sâmbătă, la pelerinajul de Rusaliile catolice de la Şumuleu Ciuc, judeţul Harghita, la manifestarea religioasã fiind...
Coabitarea Băsescu-Ponta, privită tot mai favorabil, arată un sondaj IRES
Un studiu IRES, realizat în perioada februarie-mai, pe 1.072 subiecți, prin interviuri telefonice, arată că 56% din cei intervievați au o părere bună despre coabitarea dintre președinte și premier.
Lipsa de solutii, linia rosie si dilemele Orientului Mijlociu. Cine si cum va administra Siria post-al Assad?
Dintr-o discuţie informală recentă cu un oficial al MAE român, bun cunoscător al spaţiului MENA (Orientul Mijlociu şi Nordul Africii), am înţeles că nu se prevede o încheiere a războiului civil din Siria într-o perioadă relativ apropiată. Personal, deşi nu am, fireşte, informaţiile „din interior”, de la sursă, detaliate şi actualizate, de care se presupune că dispun diplomaţii activi şi responsabi