vineri, 4 ianuarie 2013

Ana Maria Pârjolea din Riano, premiată în România la un concurs de tradiţii populare VIDEO

Ana Maria Pârjolea din Riano, premiată în România la un concurs de tradiţii populare VIDEO:
Ana Maria Pârjolea, o tânără româncă de 11 ani, stabilită în Italia împreună cu familia, a câştigat premiul I la Secţiunea “Muzică Tradiţională”, în cadrul Festivalului “Cântec de Stea”, desfăşurat în luna decembrie la Piatra Neamţ.

Ana Maria, elevă în clasa a VI-a (prima medie) la Riano, lângă Roma, este fiica lui Gabriel Pârjolea, coregraful şi fondatorul ansamblului folcloric “Dor Călător”, format din artişti amatori în capitala Italiei, în 2007.
“Căutam de mult un festival de copii si tineret în care să fie promovate şi talentele româneşti din Diaspora. Şansa a fost să se desfăşoare din Piatra Neamţ, de unde sunt şi eu originar. Este singurul festival de acest gen care se desfăşoară înainte de Craciun, având ca tema exclusivă sărbătorile de iarnă”, ne-a spus Gabriel Pârjolea.

Ana Maria a interpretat colinda “Sara di Crăciun”, din repertoriul solistei Steluţa Floriştean şi, piesa “Când aud fluier şi scripcă” a celebrei Sofia Vicoveanca. “Nu am mers cu folclor creat aici, pentru că important e să promovăm în diaspora folclorul din ţară, românesc, fără artificii care nu au legătură cu rădăcina tradiţională”.
Când a aflat că a câştigat, Ana Maria s-a emoţionat, a plâns înainte de a urca pe scenă,

Citeşte mai mult...