joi, 21 februarie 2013

Exodul continuă. Ţările nordice şi Germania, statele în care românii doresc să muncească

Exodul continuă. Ţările nordice şi Germania, statele în care românii doresc să muncească:
A trecut vremea când Italia şi Spania atrăgeau cei mai mulţi români care visau la o carieră în străinătate. Conform unui studiu, ţările nordice şi Germania sunt statele în care românii ar pleca pentru a-şi încerca norocul.
Deşi mulţi şi-ar dori să rămână în ţară, lunar mii de români aplică pentru un job în străinătate. Joburile bine plătite din Marea Britanie, Italia, Germania, Olanda şi Danemarca conduc în topul slujbelor la care românii au aplicat de la începutul anului până în prezent.
Românii îşi doresc să muncească în ţara lor, deşi în fiecare an zeci de mii de persoane pleacă peste hotare pentru a-şi găsi un loc de muncă. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de Revista Cariere. Studiul arată că 23% dintre cei chestionaţi au declarat că vor să traiască şi să muncească în România. Pe următoarele locuri în topul statelor unde românii vor să lucreze se află ţările nordice (13% dintre voturi) şi Germania (12,2%).
Datele arată că Spania şi Italia nu mai reprezintă o atracţie pentru muncitorii români. Astfel, doar 4,2% dintre cei care au răspuns la întrebarea "În ce ţară aţi dori să locuiţi şi să vă găsiţi un loc

Citeşte mai mult...