miercuri, 18 septembrie 2013

"Poliția, banii la control", jefuită în stația de autocar la Rovigo

2000 de firme românești la Florența, românii felicitați oficial
La Florența, în sala "Luca Giordano" de la Palazzo Medici Riccardi, a avut loc pe 13 septembrie întâlnirea "Toscana Romania fără frontiere, și în economie".
Întâlnirea, care a fost deschisă de președintele provinciei, Andrea Barducci, a fost organizată pentru a sărbători un an de viață a transmisiunii de televiziune produsă în colaborare de canalele"Toscana Tv" și "Tvs Brasov", dar și pentru a vorbi de schimburi sociale și culturale între Italia și România.
Românii reprezintă comunitatea cea mai numeroasă din Toscana. Dintre toate, comunitatea românească este cea care a crescut cel mai mult în ultimii șapte ani, mai mult decât dublându-și prezența pe teritoriul toscan (247,6%), care astăzi depășește o sută de mii de unități.

Din acest motiv, acum un an, a fost înființat programul de televiziune realizat de directorul Toscana Tv, Daniela Magrini, și de jurnalista de la Tvs Brașov, Bianca Buca. "Toscana Romania senza frontiere" este o transmisiune pentru susținerea integrării "noilor toscani" proveniți din România în Italia.

"Declar deschisă Reprezentanţa Camerei de Comerţ a României în Italia"

"Este acum o stare de fapt, dictată de estimarea cifrelor a spus Eugen Șerbănescu, consul general al României la Bologna Sunt 18.000 numai la Firenze și 110.000 în
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG
Câți bani au trimis românii din străinătate în primele șapte luni ale anului
Românii care lucrează în străinătate au trimis în ţară, în primele şapte luni ale anului, peste două miliarde de euro, suma care reprezintă nivelul minim al ultimilor nouă ani.
Transferurile curente din străinătate către România, cu excepţia celor ale administraţiei publice, majoritatea efectuate de românii care muncesc peste hotare, au ajuns după primele şapte luni ale acestui an la 2,011 miliarde de euro, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României.

Această sumă este cu aproximativ 8% mai mică comparativ cu perioada similară din 2012, însă de două ori mai redusă decât în primele şapte luni din 2008, anul de dinaintea izbucnirii crizei.

Românii din Milano au trimis acasă peste 40 de milioane de euro

Tendinţa arată că expatii nu o mai duc atât de bine, deoarece majoritatea se afla în state afectată de criză, precum Spania, Italia sau Portugalia, unde nivelul şomajului este foarte ridicat.
Comparativ, investiţiile străine directe în primele şapte luni din 2013 s-au prăbuşit cu 30%, faţă de aceeaşi perioadă din 2012, până la valoarea de 946 milioane de euro.
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG
Merită să-ți faci vacanța în România?
A petrecut împreună cu familia trei săptămâni de vacanță în România, dintre care o săptămână în munții Dornei, o săptămână la București și o săptămână acasă, în Moldova, ne spune M.C., româncă de 35 de ani.
«Vacanța la munte a fost de vis: cazarea foarte convenabilă, la o vilă găsită pe internet, aer curat, drumeții și mers la cules de ciuperci și fructe de pădure, posibilitatea de a avea lapte proaspăt pentru copii. Am reușit să mă deconectez și să intru "în contact cu natura".

La București, și nu numai, în schimb, am avut ocazia să constat că alimentele în supermarketuri sunt mai scumpe chiar decât în Italia, deși calitatea lasă de dorit. Într-un magazin, am întrebat un vânzător în care raft sunt cutiile sau sticlele cu lapte proaspăt. Am cumpărat "lapte proaspăt de la munte", dar când am ajuns acasă am văzut că expira… în septembrie.
Am găsit, pe de altă parte, paracetamol pentru copii și vitamine la un sfert din cât se plătește în farmaciile italiene.
În Capitală, oamenii par triști și stresați, deși încearcă să afișeze o bunăstare deseori aparentă. M-a întristat să văd clădirile din centrul vechi al Capitalei, unele superbe din punct de
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG
Au ucis un agricultor de 76 de ani la Mantova, au fost arestați la Vaslui
Un bărbat fără viață pe câmp, rupt în bătaie, cu încheieturile legate. Nicio urmă în împrejurimi, în mașina sa, deși a fost utilizată de asasini, în apartamentul răvășit. În sinteză: indicii zero. O infracțiune pe cât de improvizată, pe atât de perfectă. Aproape.
După treisprezece luni de muncă, au ajuns la închisoare asasinii lui Rodolfo Froldi, agricultorul de 76 de ani găsit pe câmpul din Bozzolo (provincia Mantova) în seara de 5 iulie a anului trecut.
Killerul din Barletta, arestat. A recunoscut că a ucis doi români
Pe 5 septembrie, poliția română a găsit doi dintre responsabili la Vaslui, unde s-au născut. Se numescPavel Constantin Ababei, de 20 de ani, și Nicolae Stoleru, de 31 de ani. Pe numele lor fuseseră emise pe 2 septembrie mandate de arest european în urma mandatelor de arest preventiv emise de judecătorul pentru investigații preliminare din Mantova.
Român de 26 de ani, omorât de colegul de cameră
Sunt acuzați de omor în complicitate, jaf și violare de domiciliu. În noaptea dintre 4 și 5 iulie 2012, Froldi a fost agresat în
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG
"Poliția, banii la control", jefuită în stația de autocar la Rovigo
Înșelătorie de 2.000 de euro în dauna unei românce, luni 2 septembrie, la Rovigo, în piazza Cervi. A fost pusă la cale de trei necunoscuți, doi bărbați și o femeie, probabil italieni. Victima, o îngrijitoare de 50 de ani, aștepta să plece în România cu valizele ei.
Dintr-odată a fost abordată de un bărbat care a spus că este șoferul și care a făcut-o să se îndepărteze de grupul de pasageri cu pretextul că trebuie să-i cântărească bagajele.

Chemate la interviu pentru "badante", narcotizate și jefuite

De cei doi s-a apropiat în aparență în mod întâmplător o mașină din care a coborât o femeie, care s-a prezentat a face parte din forțele de ordine. Escroaca i-a cerut apoi româncei banii pentru un control.
Fără a suspecta capcana, ghinionista a arătat banii pe care îi avea în buzunar, 2.000 de euro. În acel moment, îngrijitoarei i s-a distras atenția cu un pretext banal, suficient pentru a i se smulge banii. Cei doi escroci au fugit apoi repede cu mașina, condusă de un al treilea complice.

I-a furat lănțișorul unei românce, tâlhar italian prins la Roma

Româncei nu i-a rămas altceva de făcut decât să facă plângere la
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG