luni, 16 septembrie 2013

Un alt premiu pentru Ion Purice: "șoferul anului”, în luna octombrie, la Monza

Întreprinzători la Milano: mai mulți Mohamed decât Giuseppe
Pentru prima dată la Milano numele cel mai răspândit în rândul micilor întreprinderi este străin: Mahomed. Astfel se numesc patronii a aproape 1.600 de firme individuale (3% din total), o cifră care îl doboară pe Giuseppe (oprit la 1.383 de întreprinderi) din vârful clasamentului numelor cele mai "întreprinzătoare" din Milano.
Acest lucru este dezvăluit de un studiu "Lab MiM" de la Camera de Comerț din Milano efectuat pe datele Registrului firmelor referitoare la firmele individuale înființate în cursul lui 2012 și încă active în februarie 2013.

Pe locul al treilea al clasamentului este Marco (1.131 de firme), urmat de unicul nume de femeie prezent printre primele 15 (Maria; 1.095 de firme, 41 într-un an). Dintre întreprinzătoarele cu numele Maria, 102, circa una din zece este străină. Printre primele 15 nume de întreprinzători, iată-l pentru prima dată și pe Ahmed (615 firme).
Piemonte, criza economică nu s-a ameliorat, angajările românilor au scăzut cu 16,5%
La Milano sunt 34.278 de firme străine (adică întreprinderi cu participație de control și proprietate deținută în proporție de peste 50% de persoane născute în afara Italiei), echivalentul a 12% dintre firmele active.

Citeşte mai mult...

Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG
Un alt premiu pentru Ion Purice: "șoferul anului”, în luna octombrie, la Monza
Ion Purice ar mai putea fi putea fi recompensat și cu premiul "Driver Of The Year": o importantă recunoaștere internațională în sectorul autotransportului, ce premiază în fiecare an șoferii care se disting prin merite deosebite.

"Camionagiul român Ion Purice va fi cu siguranță premiat", a spus Giuseppe Guzzardi, director organizativ al evenimentului truckEmotion (la care se decernează acest premiu), care a adăugat: "Maurizio Gussoni, printre cei mai cunoscuți jurnaliști din domeniul auto și astăzi președinte al Crucii Roșii Lombardia, ne-a transmis mărturiile voluntarilor prezenți la locul accidentului rutier unde un tânăr român s-a distins.

În el regăsim caracteristicile camionagiului pe care vrem să-l recompensăm, împreună cu Noi Camionisti, cu premiul Driver Of The Year. Președintele asociației care acordă premiul, Vincenzo Iuzzolino, a acceptat cu plăcere înscrierea din oficiu a lui Ion printre candidații la premiu.Ceea ce este cert este că o acțiune ca aceasta trebuie să fie scoasă în evidență și premiată".
Ion Purice, propus pentru a fi numit Cavaler al Republicii

Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG
500 de romi din Bacău au luat cu asalt orașul Goteborg. ...
O delegaţie a primăriei din Goteborg urmează să sosească în această toamnă la Bacău, ca să le explice edililor că prin oraşul suedez ”nu umblă câinii cu colaci în coadă”, după ce peste 500 de romi din urbea moldavă au luat cu asalt oraşul suedez, scrie publicaţia Goteborg Posten-GB., citată de cotidianul.ro
Oficialii suedezi vor fi însoţiţi şi de reprezentanţi ai primăriei din oraşul norvegian Oslo, confruntat şi el cu o invazie de romi cu cetăţenie română şi care spun că sunt discriminaţi în ţara natală. Delegaţia din Goteborg ar vrea să încheie un parteneriat cu municipalitatea din Bacău.

„Noi vrem să le oferim viitorilor parteneri informaţii corecte legate de drepturile şi responsabilităţile care sunt în vigoare la sosirea cetăţenilor din Bacău în Suedia, comparativ cu viaţa liberă pe care au dus-o în ţara lor”, spune Teresa Woodall, responsabil cu supravegherea săracilor din UE care vin pe teritoriul suedez.

Trento, baruri asediate de cerșetori. Comercianții sunt exasperați: “Basta”

Şi reprezentanţii administraţiei locale din Bacău au arătat interes pentru o colaborare cu municipalitatea din Goteborg şi s-au deplasat deja într-o excursie-studiu în Suedia. Ei au fostinteresaţi să afle cum se lucrează cu organizaţii voluntare, dar şi de a dezvolta
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG
Băsescu: În UE sunt ţări mai corupte decât România, suntem percepuţi nemeritat de rău
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, astăzi, la Forumul European pentru Diplomaţie Publică, că România este percepută mai rău în afara ţării decât este ea în realitate.
"România este percepută mai rău în afara ţării decât este ea în realitate. Realităţile româneşti sunt mai bune decât descrierea pe care o avem în opinia publică europeană. Despre noi se ştiu în Uniunea Europeană lucruri mult mai rele şi mai puţin importante", a declarat Traian Băsescu.
"Sunt convins că în UE sunt ţări mai corupte decât România, că justiţia este mai temătoare în a se atinge de oameni politici de nivel înalt. Problema este la noi, cât de credibili suntem în acţiunile noastre şi cum ne prezentăm", a mai spus preşedintele.
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG
Mihaela Rădulescu şi Dani Oţil s-au despărţit. El a cerut-o de soţie, iar ea l-a părăsit
Mihaela Rădulescu (44 de ani) şi Dani Oţil (33 de ani) s-au despărţit, după cinci ani de relaţie.
Cei doi formau un cuplu din toamna lui 2008, după divorţul Mihaelei de cel de-al treilea soţ, omul de afaceri Elan Schwartzenberg. Pe atunci, multă lume nu le-a dat viaţă lungă împreună, din pricina diferenţei de vârstă: Dani este cu 11 ani mai tânăr. Un alt lucru care a alimentat "predicţiile" referitoare la iminenţa despărţirii a fost faptul că, ulterior, Mihaela s-a mutat laMonaco, venind doar ocazional în ţară.
Cererea în căsătorie nu a dus la oficializarea relaţiei, ci la despărţire
Nimeni nu şi-a putut imagina că nici distanţa, nici diferenţa de vârstă nu vor duce la ruptură, ci dorinţa lui Dani Oţil de-a o lua de soţie pe Mihaela Rădulescu. Ea i-a replicat, ferm, că nu mai vrea să se mărite, cu el ori cu altcineva, şi nici copii nu mai vrea să facă. Apoi, a luat o decizie care i-a frânt inima iubitului ei: i-a spus adio. Surse din apropierea celor doi susţin că Mihaela a ales să se despartă de Dani pentru a nu-i strica viitorul şi a-i da ocazia să se însoare
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG