marți, 8 octombrie 2013

Actriţa Ana Caterina Morariu, cea mai apreciată româncă din Italia. ..

Caravana culturii române în Spania
În data de 6 octombrie 2013 comunitatea românilor din Spania mai precis din Parohia Ortodoxă Română „Sfinții Mărturisitori Visarion, Sofronie și Oprea” Valdemoro (preot paroh Dorin Cătălin Sas) a avut parte de un eveniment deosebit: ediția cu numărul 5 a proiectului „România din diaspora – caravana culturii române în Spania” un proiect elaborat și coordonat de scriitorul Gelu Vlașin, proiect realizat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni (DPRRP). La această ediție au participat peste 100 de persoane.
Proiectul “România din diaspora caravana culturii române în Spania” este structurat în mai multe secțiuni: o expoziție de carte românească (100 de cărți fundamentale din literatura română), o prezentare video cu 25 de personalități marcante din cultura română, un recital de muzica și o serie de lectura de poezie în interpretarea unor cunoscuți autori români.

Scopul acestui proiect este să contribuie la păstrarea valorilor culturale, la o mai bună cunoaștere a literaturii, limbii și culturii române și la îmbunătățirea imaginii comunității românești din Spania.
Colaboratorii acestui proiect sunt scriitorii: Nina Vasile, Marius Gîrniță, Marin Dumitrescu, Elisabeta Boțan, Sorin Dinco și artiștii: Cristina Maria Vlașin (voce) & David Sanz (pian). Fotograful
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Actriţa Ana Caterina Morariu, cea mai apreciată româncă din Italia. ...
Talentul actoricesc a ajutat-o să obţină rolul principal într-unul dintre cele mai urmarite seriale dinItaliaAna Caterina Morariu se bucură de un succes răsunător, devansându-le pe mult mai cunoscutele Mădălina Ghenea şi Catrinel Menghia.
Ana Caterina Morariu s-a mutat cu mama sa în Italia pe când avea doar şase ani. A terminatFacultatea de Teatru şi Film din Roma şi i-a convins repede pe italieni de talentul ei actoricesc. Rolul care i-a adus celebritatea a fost cel al Fecioarei Maria din pelicula "Familia Sfântă", realizată în 2006, în Iordania. Acum, ajunsă la vârsta de 33 de ani, actriţa originară din Cluj joacă într-unul dintre cele mai urmărite seriale TV - "Scuadra Antimafia" difuzat de Canale 5, în care interpretează rolul unei poliţiste mereu aflată pe urmele mafioţilor.
A jucat alături de Brad Pitt, George Clooney, Julia Roberts şi Catherine Zeta-Jones
Chiar dacă numele ei nu s-a făcut auzit în România, Ana Caterina are în palamaresul ei roluri foarte importante, alături de actorul Raul Bova sau chiar apariţii la Hollywood, cum este pelicula "Ocean’s Twelve", în care apar celebrii Brad Pitt, George Clooney, Julia Roberts şi Catherine Zeta-Jones.
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG