joi, 17 octombrie 2013

Aproape 13.000 de români execută sentințe cu închisoarea dincolo de granițele țării noastre. Informația datează de la sfârșitul anului trecut și vine de la Ministerul Afacerilor Externe. Fie că vorbim de retinuți, arestați sau chiar condamnați, cifra este îngrijorătoare.
Din cei 2 milioane de români stabiliți dincolo de granițe, aproape 13 mii sunt privați de libertate. În același timp, potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor, în luna octombrie 2012, peste 31 de mii de români se aflau în cele 45 de penitenciare din țară.
Cei închiși în penitenciarele din străinătate au fost condamnați pentru infracțiuni ca furturi din buzunare, de cupru, tâlhării și jafuri, dar și proxenetism și fraude bancare.

Sindicatul poliției penitenciare protestează: ”Deținuții străini să fie expulzați din Italia"

Reprezentanții închisorilor spun că de vină ar fi criza din ultimii ani, care i-a împins pe români la gesturi extreme. Cert este că în acest moment România are aproape 45 de mii de cetățeni privați de libertate.

Ministrul Alfano: "Țările de origine să plătească pentru deținuți"

Conform datelor oficiale, costurile suportate de la buget pentru întreținerea unui deținut ajung, în medie, la 2.340 de lei. Un simplu calcul ne arată că lunar, statul scoate din buzunar peste 74
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Se întâmplă și în Italia: Fetiță româncă de doi ani mușcată de un maidanez, la Gela
O fetiță româncă de 2 ani a fost agresată de un câine vagabond, pe ținutul Bulala, la Gela, în timp ce se juca la mică distanță de casa rurală în care locuiește cu părinții. Animalul i-a sfâșiat coapsa stângă și a încercat să muște și mama care a intervenit pentru a-și apăra fetița.

Medicii de la serviciul de urgență al spitalului Vittorio Emanuele au trebuit să aplice 40 de puncte de sutură pentru a coase rănile fetiței, internată în secția de pediatrie și supusă terapiei antirabice. Prognosticul de vindecare este de 10 zile. Mama a scăpat cu numai câteva zgârieturi.
Despre episod au fost informați carabinierii, Primăria din Gela și autoritatea sanitară.
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Crima din Genova, doi frați români condamnați la 18 ani
Optsprezece ani de detenție fiecare: este pedeapsa la care au fost condamnați în data de 26 septembrie doi frați români, Ion și Nistor Luca, de 31 și 33 de ani, inculpați pentru uciderea inginerului Antonio Gragnani (foto) de 84 de ani în aprilie 2012, în locuința sa din cartierul Marassi, la Genova.

Bătrân ucis și ars în casă, închisoare pe viață după două achitări

Procesul s-a desfășurat cu procedură abreviată. Procurorul ceruse 30 de ani de închisoare pentru fiecare.
Cei doi inculpați au fost condamnați pentru omor voluntar în scop de jaf. Bătrânul inginer a fostgăsit legat de pat, dezbrăcat, și din locuința sa au fost sustrase celularul și portofelul.

Crima de la Perugia, trei condamnări pe viaţă

Investigatorii au urmărit imediat pista unui delict comis în context homosexual. Autopsia stabilise că bărbatul a fost bătut și apoi sufocat.
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Inițiativă legislativă, în discuție în Parlament, pentru românii din străinătate: ...
14 deputați din grupul parlamentar ai Partidului Conservator au înaintat o propunere de lege prin care cer ”intoducerea unor cursuri de limbă, literatură și istoria română via internet pentru copiii cetățenilor români din afara granițelor țării”. Propunerea a fost înaintată către Biroul Permanent al Camerei Deputaților în data de 10 octombrie, a.c și înregistrată luni, 14 octombrie.
Dezbaterea și votul final vor fi pe data de 27 noiembrie, proiectul fiind propus și pentru dezbatere publică până la data de 4 noiembrie.
Inițiatorul proiectului este deputatul PC Ovidiu Raețchi (foto), ales în circumscripția 43, colegiul 4 (Africa, Asia). Alături de el au semnat inițiativa alți 13 deputați PC: Avram Constantin, Cioată Cezar, Ciucă Liviu Bogdan, Coman Gheorghe, Diniţă Ion,Drăguşanu Vasile-Cătălin, Dumitru Georgică, Florea Damian, Giurescu Dinu, Irimie Vicenţiu-Mircea, Moldovan Ioan, Raeţchi Ovidiu Alexandru, Tănăsescu Claudiu-Andrei și Gheorghe Coman, ultimul fost deputat PP-DD, dezertat, actual PC.
În forma propusă de deputatul Raețchi, Institutul Cultural Român va fi organizatorul cursurilor, ce vor fi transmise săptămânal, prin intermediul adresei mail. La finalizarea cursurilor participanții vor susține un test grilă online pentru verificarea cunoștințelor și vor primi o diplomă de participare din partea Ministerului Educației Naționale.
De precizat este și faptul că finanțarea proiectului va
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Cei mai promiţători fotbalişti români
Vlad Chiricheş (Tottenham, 23 de ani), Alexandru Maxim (Stuttgart, 23 de ani), Alexandru Vlad(Dnepr, 23 de ani) şi Alexandru Ciucur (Pandurii, 23 de ani) sunt patru dintre cei mai promiţători jucători pe care i-a dat Liga 1 în ultimul deceniu.
Într-un moment în care Steaua împrumută juniori, pentru a putea onora participarea în UEFA Youth League, povestea ascensiunii lui Chiricheş şi Maxim capătă sens. Acestora le-ar putea urma Vlad şi Ciucur. Cei patru au punct comun în carierele lor, cel mai important, cel de pornire: “Şcoala de Fotbal Ardealul” şi admiterea lor după o selecţie organizată de profesorul Mihai Georgescu. La 14 ani, Chiricheş, Maxim, Ciucur şi Vlad ajungeau pentru preselecţii la Cluj, iar din 60 de copii au rămas 20, cei patru reuşind să-l convingă pe antrenorul care l-a iniţiat în fotbal şi pe Răzvan Raţ.
Şcoală şi fotbal
Academia profesoruluilui Georgescu împrumuta din particularitățile unui regim de detenţie. Profesorul şi-a izolat elevii, mutându-i într-un internat la periferia oraşului. Singura concesie: două ore libere pe săptămână. “Programul nostru era mereu acelaşi. De dimineaţă mergeam la şcoală, stăteam pînă la 14:00, după care urma antrenamentul şi apoi odihnă la cămin. N-aveam practic contact cu
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG