miercuri, 9 octombrie 2013

Doi români au fost arestați de carabinieri pentru asasinarea lui Liborio Italiano, de 90 de ani, ucis pe 23 septembrie în locuința sa din Burgio, în provincia Agrigento.
Arestații sunt Adrian Ciubotariu, de 23 de ani, și Cătălin Simion Mihai, de 22 de ani: cei doi români au fost identificați în cursul activității investigative coordonată de Procuratura din Sciacca, și datorită unor mărturii.

Arestați după ce au jefuit și ucis un bătrân de 75 de ani, lângă Caserta

În casa celor doi presupuși asasini a fost găsit un televizor furat din apartamentul victimei.Cei doi arestați și-au recunoscut vina în fața procurorului de la procuratura din Sciacca. Cadavrul bătrânului, care trăia singur, a fost găsit în dormitor, dezbrăcat și legat de un fotoliu, cu căluș în gură.

A fost arestat jefuitorul bătrânicilor din Mestre

Carabinierii din Burgio au avut în vedere ca pistă privilegiată, imediat după primele cercetări, jaful degenerat în omucidere, locuința bătrânului fiind complet răvășită.
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Asociația ”Arezzo Insieme”, lansare oficială în prezența Consulului General de la ...
În urmă cu ceva timp, o încăierare între câțiva români în fața unui bar din orașul Arezzo a luat omare amploare în presă, subiectul fiind instrumentalizat politic, ajungând până în Parlament. Pentru că subiectul devenise politizat, românii fiind din nou țapi ispășitori în lupta dintre stânga și dreapta, autoritățile locale au dorit să dea un semnal de recunoaștere a contribuției pe care cetățenii români o dau la dezvoltarea economică și socială a orașului.
Românii sunt prima comunitate străină la Arezzo: reprezintă 37,5% dintre străini. În oraș sunt5000, iar la nivel provincial 13.000 de cetățeni români.
Vineri, 4 octombrie, în sala de consiliu a Primăriei din Arezzo, primarul orașului, Giuseppe Fanfani (foto, dreapta) și consilierul pe probleme de imigrație, Stefania Magi, s-au întâlnit cu românii din localitate. La întâlnire a fost prezent și Eugen Șerbănescu (foto, stânga), noul consul general al României la Bologna.

Arezzo, bătaie între români, exploatată politic: "Primarul să-şi dea demisia" Comunitatea românească: "E o făcătură"

Aceasta întâlnire a avut loc cu ocazia prezentării oficiale a Asociației româno-italiene "Arezzo Insieme", condusă de Carmen Ene, președinta asociației, prezentă alături de trei membri fondatori: Lidia Fichiosi, Eliana Dogaru și Adrian Ionuț Dediu.

Asociația
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
CNCRI, discuții în favoarea românilor în cinci localități din Lazio
În zilele de 4 şi 5 octombrie, o delegaţie reprezentativă a CNCRI (Coordinamentul Naţional Cetăţenii Romani în Italia) a făcut o vizită oficială în Regiunea Lazio, întâlnind în cursul zilei de 4 octombrie, reprezentanţii administraţiilor locale din localităţile Anagni, Alatri şi Ferentino în Provincia Frosinone, iar în cursul zilei de 5 octombrie, întâlnind reprezentanţii administraţiei locale din Artena în Provincia Roma şi reprezentanţii administraţiei locale din Sezze în Provincia Latina.
ANAGNI
Delegaţia formată din Preşedintele CNCRI, Ştefan Stanasel, Coordinatorul Regional Toscana, Leontin Cojocea şi Coordinatorul Regional Lazio, Alexandru Berbecaru, a fost primită în dimineaţa zilei de 4 octombrie în sediul Palatului Comunal din localitatea Anagni, de către Primarul Carlo Noto.
Întâlnirea a început cu o vizită de prezentare a sediului primăriei continuând apoi cu o discuţie pe tema integrării la nivel de comunitate romana în sistemul social italian, punându-se accent pe importanta procesului de integrare prin participare şi interacţiune comunitară, tema abordată şi susţinută de către preşedintele CNCRI, Ştefan Stanasel.

O altă temă de interes major abordată de către Coordinatorul Regional Toscana, Leontin Cojocea, a fost aceea a valorificării resurselor umane la nivel de comunitate romană şi recunoaşterii titlurilor de studiu dar şi a pregătirii profesionale a cetăţenilor
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG