marți, 2 decembrie 2014

Stiri interne - Iohannis demisioneaza din functia de primar al Sibiului


Klaus Iohannis demisioneaza din functia de primar al Sibiului - Klaus Iohannis si-a depus mandatul de primar, pentru a putea prelua functia de presedinte al Romaniei. Calin Popescu Tariceanu a declarat ca Partidul Liberal Reformator va avea o viziune diferita fata de UDMR, vizand portofolii importante precum Finante si Economie. UNPR cere impozitarea marilor averi si reducere varstei minime de vot la 16 ani. Traian Basescu a semnat decretele de acordare a gradului de amabsador pentru cinci diplomati.
Visit Website
Consiliul European: Ce îl aşteaptă pe Donald Tusk
În timp ce Donald Tusk îşi începe prima zi de lucru ca preşedinte al Consiliului European,Gazeta Wyborcza subliniază cele mai importante provocări ce îl aşteaptă pe fostul premier polonez –
acum cea mai importantă sarcină pentru Uniune şi Tusk este să păstreze o linie de coeziune împotriva unei politici agresive a Rusiei […] Din fericire, Berlinul este în prezent împotriva relaxării sancţiunilor împotriva Moscovei ceea ce va face munca lui Tusk mult mai uşoară.
O altă problemă cheie este evitarea ‘Brexit’, care ar “slăbi geopolitic Europa şi, pe termen lung, şi economic”. Ar putea de asemenea să devină un exemplu prost pentru alţi membri ai UE şi să ducă la “eroziunea realizărilor integrării europene”. În plus, Tusk va trebui să asigure o “creştere economică robustă pentru a reduce şomajul”. La următoarele summituri UE va trebui de asemenea să apere disciplina bugetară prevăzută de tratate şi subminată acum de Franţa şi Italia care argumentează că măsurile de austeritate pun frâu creşterii economice. După cum arată GW, dacă Tusk reuşeşte în toate cele trei domenii –
ar putea deveni, precum van Rompuy, o moaşă a compromisurilor cheie [în UE].
Visit Website
Planul de investiţii Juncker: “Ultima şansă de a traversa criza”
Bugetul UE va furniza 16 miliarde de euro, plus alte cinci care se vor adăuga din partea Băncii Europene de Investiţii. Restul va fi finanţat de investitori particulari. Această revistă a presei a fost realizată cu sprijinul eurotopics.
“Bruxelles ia iniţiativa. Este un semnal, o trezire la viaţă”, scrie Die Welt. Cotidianul conservator german consideră că planul Juncker este cea mai bună măsură posibilă pentru a ajuta ţările europene care sunt lovite de criză, şi adaugă că
UE deblochează o cifră relativ limitată de mijloace publice, fără a crea noi datorii, pentru a crea un fond care aduce totuşi garanţii creditorilor particulari şi îi incită să investească. Este greu de spus, dimpotrivă, dacă Bruxelles va reuşi într-adevăr să atragă volumul de investiţii pe care îl doreşte. Există deci riscul ca numărul suficient de proiecte şi investitori să nu fie găsit. Căci, la urma urmei, aceştia nu vor investi în proiecte structurale, energetice şi numerice decât dacă perspectivele de randament sunt favorabile şi dacă fiecare ţară va avea condiţii care să le permită.
“Comisia joacă riscant mizând foarte puţin”, comentează La Libre Belgique, potrivit căreia
planul este riscant. Un eşec ar costa însăşi credibilitatea Comisiei precum şi cea a proiectului european, care ar fi şi mai slăbit iar speranţa ar deveni rapid deziluzie. Obligate mereu să respecte disciplina bugetară, rugate să implementeze reforme structurale uneori foarte dureroase, statele membre plătesc încă un preţ ridicat pentru a traversa criza. Este rândul sectorului particular, de acum înainte, să-şi asume responsabilitatea.
Austriacul Die Presse este mai degrabă sceptic şi consideră că planul Juncker nu va fi suficient pentru a readuce la viaţă slaba economie europeană, mai ales din cauza stării proaste a bugetelor unor ţări:
dacă întreprinderile trebuie să se teamă de o sarcină fiscală în creştere, din cauza creşterii datoriei, ele vor face investiţii slabe. Stimulii bazaţi pe investiţii care se bazează pe datorii se dovedesc mai degrabă contraproductivi.
Planul de investiţii Juncker este ultima şansă de a salva UE, scrie ziarul spaniol El Periódico, care aşteaptă reacţia sectorului particular:
nu are fi deloc prima oară când anunţăm un asemenea program şi la final el nu dă rezultate. Ţinând cont de greaua procedură birocratică europeană, răgazul de trei ani pare şi el destul de scurt pentru a crede că va genera rezultate palpabile. Juncker are totuşi dreptate când afirmă că este ultima şansă pentru a traversa criza. Dacă acest proiect nu va reuşi, ar fi nu doar un simbol al eşecului Europei, ci şi unul al eşecului proiectului european ca atare.
Visit Website
Ukraine : fin des combats à l'aéroport de Donetsk
Visit Website
Unităţi ale armatei ruse din Ucraina, atacate de trupe necunoscute
militari rusiO unitate tactica a armatei ruse a fost atacata in zona Debaltsevo din Donbas, sud-estul Ucrainei, potrivit agentiei Unian, care citeaza declaratiile lui Dmitri Tymchuk,șeful Centrului de Studii Militare si Politice „InformSoprotivlenie„.
Astfel, aproape de localitatea Debaltsevo, o unitate tactica a infanteriei motorizate a ArmateiRuse a fost prinsa in ambuscada si atacata de militari neidentificati. Atacatorii au distrus doua blindate, există morți și răniți printre militarii rusi.
Armata ucraineana a negat implicarea in aceasta lupta, la fel si comandamentul rebelilor de la Lugansk si Donetk. Dupa toate probabilitatile armata rusa a fost atacata de partizani ucraineni.
Aceeasi sursa precizeaza ca Rusia continua sa concentreze trupe armate in zona localitatii Debaltsevo, transferand noi unitati și echipament militar pe directia Krasni Luch.
„Au fost consemnate minimum doua convoaie de aprovizionare, care au inclussi sisteme de artilerie remorcate (până la 12 de unități de artilerie)”, - scrieTymchuk pe pagina sa de Facebook.
Se pare ca razboiul din Ucraina capata o turnura si mai ciudata. Daca pana acum, doar Rusia era cea care nega implicarea in conflictul armat, trimitand asa-zisii „omuleti verzi” in razboiul din Ucraina, se pare ca si Kievul a decis sa procedeze la fel, aruncand in lupta impotriva trupelor regulate ruse aflate pe teritoriul sau unitati neidentificate, adica propriii „omuleti verzi”.
Visit Website
The 2014 National Christmas Tree Lighting
Visit Website
Marine Le Pen, présidente du FN : "Je suis là pour sauver la peau du peuple francais"
Visit Website

YESTERDAY

Rusia a oprit proiectul "South Stream" fiindca Bulgaria nu si-a dat acordul pentru realizarea infrastructurii in/pe mare, anunta agentia rusa Interfax. In locul South Stream Rusia va construi o conducta de gaz care va ajunge in Turcia pe sub Marea Neagra, informeaza Novinite. Fluxul de gaze urmeaza sa fie redirectionat catre alti clienti, a anuntat Putin dupa discutii purtate cu omologul sau turc, Recep Tayyip Erdogan.
Visit Website