vineri, 30 decembrie 2011

Costinel Popa, muncitorul premiat de Gazeta: "Am dovedit că sunt un om serios şi ...

Costinel Popa, muncitorul premiat de Gazeta: "Am dovedit că sunt un om serios şi ...:

Costinel Popa este unul dintre românii premiaţi de Gazeta Românească, la spectacolul organizat pentru Ziua Naţională a României la Teatrul Tendastrisce din Roma. Costinel Costel pentru prieteni este muncitor specializat, nivelul trei, cel mai mare nivel pentru un muncitor, şi este mândru de acest lucru. Povestea lui este similară cu cele trăite de sute de mii de români care şi-au găsit de muncă pe şantierele Italiei.


Costinel Popa are 36 de ani, este originar din Focşani şi locuieşte împreună cu soţia şi copilul, la Guidonia, localitate de lângă Roma. A plecat din România în primăvara anului 1998. După doi ani de muncă, rămăsese fără serviciu şi a luat calea străinătăţii. Ajuns la Roma, a fost ajutat de prietena sa, cea care care i-a devenit apoi soţie. Nu erau căsătoriţi când au lucrat împreună la o familie timp de şase luni.


"A fost o perioadă destul de grea, mai ales că eram la început. La acel loc de muncă începeam programul la 5 şi jumătate dimineaţa şi terminam după ora 12 noaptea. La început primeam 700.000 de lire, după care patronul a decis să-mi majoreze salariul cu încă 200.000. Nu am rezistat mai mult de şase

Citeşte mai mult...