marți, 27 decembrie 2011

Tenorul Traian Vânaşi, preşedinte de asociaţie la Pisa: “Am început ca descărcător în ...

Tenorul Traian Vânaşi, preşedinte de asociaţie la Pisa: “Am început ca descărcător în ...:

La Pisa, un român a înfiinţat o asociaţie care are planuri îndrăzneţe pentru comunitatea românească. Crearea unui centru culturaleste doar una dintre ideileasociaţiei “Colonna di Traiano”, condusă de Traian Vânaşi.


Traian Vânaşi are 44 de ani, s-a născut la Cluj, este căsătorit şi are 3 copii. S-a stabilit în Italia din 1996. A hotărât să plece în Italia în urma turneului pe care l-a făcut în Olanda în februarie 1996, trimis de instituţia unde lucra ca tenor, Opera Româna din Cluj-Napoca.


Ajuns la Livorno, a trecut prin momente destul de grele, pe care însă le consideră experienţ e de viaţă. “Cunoşteam din turneele anterioare posibilităţile profesionale pe care Italia ar fi putut să mi le ofere în ramura lirică, aşa că decizia de a emigra în Italia nu face altceva decât să confirme într-o oarecare măsură ulteriorele decizii.


E evident că percepţia pe care am avut-o faţă de realitatea societăţii italiene s-a schimbat atunci când, din nevoi de ordin material, a trebuit să cobor de pe scena teatrelor în “scena” vieţii de zi cu zi.


Diferenţa dintre un tenor şi un descărcător în portul din Livorno nu stă în felul în care acesta se comporta cu

Citeşte mai mult...