marți, 7 ianuarie 2014


Edith Brîncă a câștigat concursul "Una canzone dal cuore" din Asti
Edith Brîncă are doar 15 ani, dar este o speranță a muzicii cantautorale în Peninsulă. S-a născut la Iași, iar de 13 ani trăiește în Italia la Baveno, în provincia Verbania, împreună cu părinții ei, Mihaela și Eddie Brîncă.
De curând, a câștigat concursul "Una canzone dal cuore" din Asti, la secțiunea cantautori, victorie care i-a dat acces direct la Festivalul de Voci Noi de la Castrocaro 2014. Premiul i-a fost înmânat de Mara Maionchi, care a făcut parte din juriu.
Este elevă a Institutului L. Cobianchi, din cadrul Liceului lingvistic din Baveno, unde studiază cinci limbi diferite: italiană, engleză, latină, franceză și germană. În timpul liber, se dedică muzicii și actoriei și este pasionată de desen și pictură.

Edith, care este raportul tău cu școala și cum te ocupi de pasiunile tale?
«Am unele dificultăți cu franceza, care nu mă pasionează prea mult ca limbă, dar rezultatele pot spune că sunt bune. Gimnaziul l-am făcut la o școală de muzică, unde am învățat notele muzicale și să cânt la un instrument. În timpul liber mă dedic aproape total muzicii. Frecventez o școală de canto și actorie și am norocul să știu să cânt la un instrument: chitara.»

"Tind să eticheteze cuCiteşte mai mult...

Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
A ucis un hoț român, paznic condamnat la doi ani cu suspendare
Doi ani de închisoare pentru omor din culpă, cu beneficiul suspendării condiționate a pedepsei. Astfel s-a încheiat procesul împotriva lui Oscar Lombardoni, de 57 de ani, paznicul care pe 27 iunie 2012 a tras și l-a ucis cu un glonț în gât, în dreptul carotidei, pe Iulian Zaharia, de 28 de ani.
Românul, împreună cu alți complici, voia să intre în centrul comercial Bennet din Albano S. Alessandro (provincia Bergamo) pentru a fura.
Răufăcătorii l-au agresat pe paznic, aruncând cu pietre în el și neoprindu-se nici măcar când bărbatul de 57 de ani a intrat în mașina de serviciu pentru a se adăposti.


Procurorul a schimbat încadrarea din omor voluntar în cea mai puțin gravă de omor din culpă. Apărătorul lui Lombardoni invocase în schimb achitarea asistatului său întrucât a acționat în legitimă apărare.

Pentru sentință, decisivi au fost consultanții care au confirmat teza apărării, potrivit căreiaLombardoni a tras numai pentru a se apăra, după ce a fost agresat și a confundat zgomotul pietrelor aruncate în mașina sa cu focuri de pistol.
Episodul s-a întâmplat în noaptea de 27 iunie 2012, când paznicul sosise cu mașina sa de serviciu, un Fiat Punto, în parcarea supermarket-ului Bennet.
Mergând în jurul clădirii, a
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
“Trebuie să ne aduci 800 de euro pe zi”, proxeneți arestați la Mestre
Arestarea a fost posibilă datorită curajului uneia dintre “fetele lor” care în aprilie i-a denunțat pe exploatatori.
Pentru ea vorbesc semnele încă evidente de pe corp ale bătăilor și chinurilor suferite pentru că nu respecta regulile și nu garanta încasarea minimă. La închisoare au ajuns Valentin Pintilie și Vasile Poalelungi (foto), români de 30 și 34 de ani: le recrutau din orașele natale Galați și Iași, frumoase, tinere, toate puțin peste 18 ani.

Conaționale care acceptau să vină în Italia știind ce meserie vor face, dar cu siguranță nu într-ostare de semisclavie și într-un climat durabil de teroare.
Fetele erau obligate să se prostitueze la Mestre, pe stradă sau în apartamente. De la toate pretindeau 700-800 de euro pe zi. Una dintre fete s-a săturat să fie exploatată și de bătăile pe care le lua dacă nu făcea ceea ce îi spuneau cei doi și s-a dus la poliție.
A denunțat situația și, cu colaborarea serviciilor sociale ale primăriei, cei doi proxeneți au fost arestați.
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG