marți, 7 ianuarie 2014

 Cotidianul La Provincia di Cremona: “Românii stau în baruri, beau, fumează și urlă la celulare”
Cotidianul La Provincia di Cremona a publicat, la rubrica de scrisori de la cititori, un adevăratatac rasist la adresa tuturor românilor.
Iată ce scrie un anume S.M. din Cremona: “Motoarele de pe Pad, cuprul din cimitire, apartamentele, motorina și echipamentele de pe șantier, firmele de diferite tipuri, bancomatele, diferite mărfuri în supermarket-uri, obiecte de îmbrăcăminte și acum au luat în vizor pivnițe și garaje.

Stau pe timpul zilei în fața barurilor, beau bere, fumează, urlă la celulare și își admiră mașinile germane. E posibil să nu poată fi opriți? Le dăm case, pentru care nu plătesc chiria, nu plătesc facturile, nu plătesc amenzile, trăiesc din furturi de pe o zi pe alta, la ce-i ținem? Statul nu ne apără? Bine, ne vom apăra noi singuri!”
Iată răspunsul ziarului: «Vă înțeleg iritarea pentru multiplicarea furturilor. Însă vă invit să nu generalizați privind vinovații: comunitatea românească din Cremona este compusă din multe persoane de bine. Pe lângă aceasta, să lăsăm să fie forțele de ordine cele care să acționeze.»
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Adrian Năstase condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită
Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat luni pe fostul premier Adrian Năstase la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în dosarul Zambaccian.
Adrian Năstase a primit patru ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată și trei ani de închisoare pentru șantaj, precum și cinci ani interzicerea unor drepturi civile după executarea pedepsei, anunță Agerpres. Cele două pedepse au fost contopite, urmând ca Adrian Năstase să execute pedeapsa cea mai grea, de patru ani de închisoare.
Soția fostului premier, Dana Năstase, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la luare de mită și infracțiuni la legea vamală, cu un termen de încercare de opt ani.

Irina Jianu, fosta șefă a Inspectoratul de Stat în Construcții, a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu executare și cinci ani interzicerea unor drepturi civile pentru spălare de bani în formă continuată și participație improprie la fals intelectual la legea contabilității și folosirea la autoritatea vamală de documente false.
Instanța a mai decis confiscarea de la soții Adrian și Dana Năstase a sumei de 1,8 milioane lei și menținerea sechestrului asigurator pe imobilul din Zambaccian. Judecătorii au
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Ex-lider Ku Klux Klan, expulzat din Italia
David Duke se mutase la Belluno. Chestura, când a descoperit cine e, nu i-a reînnoit permisul de ședere: “Vrea exterminarea rasei negre și evreiești.”
David Duke nu poate rămâne în Italia. În privința sa a fost stabilită o “periculozitate socială de durată” și, “pe baza unor surse oficiale de încredere, a fost indicat ca subiect intenționat să înființeze în Europa o organizație cu obiectivul exterminării rasei negre și evreiești”.

Sunt motivațiile cu care Chestura din Belluno i-a refuzat la începutul lui noiembrie reînnoirea permisului de ședere acestui cetățean american, scriitor de succes, care s-a mutat în Italia pentru a efectua câteva cercetări probabil în vederea unui nou best-seller. Însă cercetările Poliției au făcut să se descopere că pe numele lui există un ordin de neadmisibilitate în Schengen emis de Elveția și valabil până pe 7 septembrie 2019.
Dar cine e David Duke?
Pata cea mai neagră din trecutul său este faptul că în tinerețe a fost unul dintre liderii Ku Klux Klan, mișcarea supremației albe americane. Un capitol încheiat, spune el, căruia i-a urmat o carieră ca scriitor (best-seller-ul său este “Jewish Supremacism”, urmând să fie publicată cartea “The Zionist Conspiracy”) și ca politician: a fost exponent al partidului
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG

JAN 03

NU mai există RESTRICŢII pentru muncitorii români în Uniunea Europeană
Restricţiile pe piaţa muncii pentru români şi bulgari au fost ridicate în toate ţările UE, de la 1 ianuarie 2014.
La 7 ani de la aderarea României la UE, ultimele nouă ţări care aveau diverse restricţii la angajările muncitorilor români Spania, Austria, Germania, Olanda, Belgia, Luxemburg, Franţa, Malta şi Marea Britanie au eliminat orice piedică de pe piaţa muncii, muncitorii români având acumaceleaşi drepturi pe piaţa muncii cu orice cetăţean european.
Elveţia, care nu este membră a Uniunii Europene, dar care a semnat acordul asupra liberei circulaţii a persoanelor, menţine restricţiile pentru români. Va putea menţine aceste restricţii până la 31 mai 2019.
Momentul obţinerii drepturilor depline a fost precedat de dispute aprinse şi temeri ale unor ţări, în frunte cu Marea Britanie, Germania şi Olanda, în legătură cu impactul pe care ridicarea restricţiilor îl va avea pentru piaţa muncii din aceste ţări.Retorica politicienilor de dreapta şi campaniile unor tabloide au alimentat teama de o "invazie" a românilor şi bulgarilor după 1 ianuarie.
În Marea Britanie, guvernul conservator a introdus noi reguli de obţinere a alocaţiilor socialepentru imigranţi comunitari, în încercarea de a preveni un eventual aflux de aşa-numiţi "turişti de beneficii sociale" după 1 ianuarie 2014.
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Revelion de neuitat: Şi-a pierdut patru degete din cauza exploziei unei petarde
Ca în fiecare an, din păcate, în prima zi a anului se numără persoanele care au avut de suferit din cauza petardelor.
Un român de 36 de ani rezident la San Maurizio Canavese, în provincia Torino, a rămas fără patru degete şi a suferit o fractură la piciorul drept, în seara de Anul Nou, după ce o petardă artizanală i-a explodat în mâna stângă. Bărbatul a fost dus imediat la urgenţe la spitalul San Giovanni Bosco din Torino cu o ambulanţă.
De acolo a fost transferat la spitalul Maria Vittoria, unde o echipă condusă de doctorul Giorgio Merlino, directorul Secţiei de Chirurgie Plastică şi a mâinii, l-a supus unei lungi intervenţii chirurgicale. Specialiştii chirurgiei plastico-vascolare au reuşit să-i reconstruiască numai degetul mare. Bărbatul a căzut după explozie şi a suferit şi o fractură la piciorul drept.
A fost cel mai grav rănit din provincia Torino, unde s-au înregistrat 10 răniţi. În toată Italia a fost puţin mai bine decât anul trecut. Anul acesta au fost "doar" 350 de răniţi, cu 11 mai puţin decât anul trecut, şi cu mult mai puţin faţă de cei 600 de răniţi de Revelionul de acum doi ani. Şi nimeni nu a murit în acest
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Românul care a îngrozit Italia a fost arestat: beat şi drogat la volan, a ucis o fetiţă de ...
Fără carnet, beat şi drogat la volanul unei maşini furate, a provocat un accident în urma căruia o fetiţă de 9 ani, Stella Manzi, a murit.
Iniţial, a fost doar denunţat, dar pe 31 decembrie, autorul a fost arestat de poliţia stradală. Este vorba de un instalator român de 21 de ani, Daniel Domner (foto), care se îndrepta spre Aprilia, localitate de lângă Roma.
Accidentul, care a tulburat întreaga ţară şi despre care s-a vorbit la toate buletinele de ştiri din ultimele zile ale anului 2013 şi încă se mai vorbeşte, a avut loc în seara de 26 decembrie, pe via Nettunense, la câţiva km de Anzio, pe raza localităţii Campo di Carne.
Era ora şapte seara când românul, aflat la volanul unui Ford Ka, a decis să depăşească o întreagă coloană de autovehicule, în apropiere de gara din Campo di Carne.
A intrat pe contrasens şi a ciocnit o maşină Fiat Panda în care se afla Giannina Calisano, 46 de ani, cu cele două fetiţe ale sale, Stella, 8 ani, şi Selvaggia, 4 ani, şi doi nepoţi, de 21 şi 22 de ani, Manuel şi Luana.
Impactul a fost extrem de violent. Stella care se
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG