sâmbătă, 3 decembrie 2011

Mii de joburi pentru români în statele care impun restricţii

Mii de joburi pentru români în statele care impun restricţii:

Românii pot aplica pentru 8.000 de locuri de muncă în ţări din Uniunea Europeană (UE) şi Spaţiul Economic European (SEE) care impun restricţii pe piaţa muncii, potrivit datelor centralizate de site-ul de recrutare Tjobs. Statele cu cele mai multe oferte de angajare pentru români sunt Marea Britanie, Germania şi Italia.


Să fie vorba de o contradicţie? Doar în aparenţă. Românii nu pot munci în ţări ca Austria, Belgia, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Olanda, Spania, Islanda sau Norvegia, decât pe baza unei autorizaţii de muncă şi în limita unei cote anuale, care variază de la ţară la ţară. Însă impunerea restricţiilor de muncă nu echivalează cu absenţa ofertelor de angajare.


"Este normal să fie aşa. Pachetul salarial oferit unui muncitor român este mai mic şi nici nu se compară cu cel care ar fi oferit unui conaţional cu studii şi experienţa asemănătoare. În final, despre asta este vorba. Interesul economic primează interesului naţional", a declarat Mihaela Tudorancea, managing partner Nefertiti Human Capital Consulting. Din contră, precizează studiul. În aceste state agenţiile de recrutare "propun în mod constant oferte de joburi pentru români".


Îşi protejează piaţa muncii


Recent, Marea Britanie a anunţat că va menţine

Citeşte mai mult...