vineri, 20 aprilie 2012

Elena Băsescu cere 'măsuri ferme împotriva site-urilor anti-imigranţi' în Parlamentul European

Elena Băsescu cere 'măsuri ferme împotriva site-urilor anti-imigranţi' în Parlamentul European:
Eurodeputatul PDL Elena Băsescu a cerut marţi, în plenul Parlamentului European la Strasbourg, 'măsuri ferme' din partea Comisiei şi a Consiliului împotriva 'site-urilor xenofobe anti-imigranţi' lansate de partide extremiste din Olanda şi Belgia, transmite corespondentul Agerpres la Bruxelles.
"Nu trebuie să tolerăm încălcările drepturilor fundamentale în interiorul Uniunii", a declarat Elena Băsescu, în intervenţia sa în cadrul unei dezbateri în plenul PE privind drepturile omului în lume şi politica UE în acest domeniu, la care a luat parte înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate Catherine Ashton.
"Cer din nou Comisiei şi Consiliului măsuri ferme împotriva site-urilor xenofobe anti-imigranţi lansate de partide extremiste din Olanda şi Belgia", a mai spus eurodeputatul PDL.
Partidul flamand de extremă dreapta Vlaams Belang a lansat la 10 aprilie un site unde internauţii pot denunţa fapte comise de persoane aflate ilegal în Belgia, iniţiativă criticată de Comisia Europeană şi considerată de Centrul belgian pentru egalitate de şanse drept ilegală şi comparabilă cu practicile naziste.
Vlaams Belang s-a inspirat dintr-o iniţiativă a partidului olandez PVV, condus de liderul extremist Geert Wilders, care a lansat în urmă cu câteva luni un site unde internauţii pot depune plângeri împotriva central- şi est-europenilor aflaţi în

Citeşte mai mult...