joi, 19 aprilie 2012

Restricțiile pe piața muncii, readuse în discuție de Comisia Europeană

Restricțiile pe piața muncii, readuse în discuție de Comisia Europeană:
Comisia Europeană şi-a reiterat miercuri nemulţumirea faţă de argumentele oferite de statele membre care au decis să menţină până la sfârşitul lui 2013 restricţiile pe piaţa muncii pentru lucrătorii români şi bulgari.
"Comisia nu a fost mulţumită de argumentele (oferite de statele respective)", a afirmat miercuri, în plenul Parlamentului European la Strasbourg, comisarul european pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale Laszlo Andor. Acesta a reamintit că a trimis scrisori statelor care aplică încă restricţii pentru a le încuraja să-şi modifice decizia, dar şi pentru a le cere explicaţii suplimentare.
"În scrisoarea mea am menţionat faptul că nu există argumente suficiente. Guvernele vor trebui să ofere analize suplimentare care eventual să justifice aceste decizii", a spus comisarul european, care a subliniat beneficiile sociale şi economice ale liberei circulaţii pentru lucrători. El a precizat totuşi că decizia unor state de a menţine restricţiile pe piaţa muncii nu reprezintă o discriminare, întrucât cele trei etape prin care ţările membre se pot folosi de restricţii sunt prevăzute în acordurile de aderare şi au fost aplicate şi ţărilor intrate în UE în 2004.
Laszlo Andor a subliniat totodată că Bruxellesul este determinat să asigure, conform angajamentelor existente, libertatea de mişcare pentru lucrători şi

Citeşte mai mult...