miercuri, 18 aprilie 2012

Nori negri pe piaţa muncii din Italia

Nori negri pe piaţa muncii din Italia:
Statisticile din ultima perioada arată o creştere record a numărului falimentelor în Italia. Potrivit datelor agenţiei Cerved, anul trecut au fost înregistrate peste 12.000 de falimente: cifra reprezintă un record de când a fost reformată legea falimentului, în 2006. Potrivit aceleiaşi surse, închiderea firmelor a dus la pierderea a peste 300.000 de locuri de muncă. Efectele recesiunii îi afectează inevitabil şi pe români.
Tot mai mulţi conaţionali sunt în cautarea unui loc de muncă, însă perspectivele sunt sumbre: firmele care fac angajări sunt din ce în ce mai puţine. Cel mai afectat sector este cel al construcţiilor, domeniu care absorbea un procent mare de lucrători români.
“Suntem disperaţi!”
Cazul soţilor Ionuţ şi Mariana Darsu, stabiliţi la Roma, poate fi unul generic pentru situaţia românilor afectaţi de criza de pe piaţa muncii. Cei doi soţi au rămas fără niciun venit, cu datorii, cu chirie de plătit. În Italia de cîţiva ani, soţii Darsu au lucrat fără întrerupere până anul trecut. Ea, în vârsta de 29 de ani, lucra ca menajeră la reşedinţa unui ambasador, el, de 27 de ani muncitor la o firmă de construcţii. Câştigau destul cât să trăiască decent şi să mai pună şi un ban

Citeşte mai mult...