marți, 11 iunie 2013

Rata șomajului în zona euro a atins un nou record, de 12,2% în luna aprilie, în creștere față de luna martie. Situația șomajului este deosebit de gravă în Grecia, Cipru, Spania si Portugalia. În Italia rata somajului a avansat de la 11,9 în luna martie la 12%, luna trecută, atingând astfel nivelul maxim începând din 1977. De 15 luni consecutiv, procentul de persoane fără un loc de muncă din Peninsulă se menține la peste 10%, în vreme ce șomajul în rândul tinerilor se situează la 40,5%.
Cele trei mari confederații sindicale italiene, Cgil, Cisl și Uil vor organiza sâmbătă 22 iunie un protest la Roma intitulat "Lavoro è Democrazia" (Munca este democrație), la care vor interveni și secretarii generali ai confederațiilor, Camusso, Bonanni și Angeletti.

Înainte de acel protest au fost organizate manifestații locale comune, așa cum s-a întâmplat la Roma în data de 31 mai, în fața sediului Regiunii Lazio, organizat de sectoarele din construcții ale celor trei sindicate. La manifestație erau prezenți peste 50 de români.

Constantin Toma, originar din Curtea de Argeș, este din 2004 în Italia și a lucrat timp de un an cu o firmă de la
Citeşte mai mult...
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Banda lui Papuc, arestată în Sicilia
Au fost surprinși în timp ce furau o furgonetă de la o fermă agricolă. Trei tineri români au fost arestați în flagrant în noaptea de 14 mai la Santa Croce Camerina, în provincia Ragusa.

Este vorba de Andrei Papuc, de 22 de ani, Marius Crâșmariu, de 23 de ani și Petru Roșu, de 18 ani.
După o semnalare la 112, cei trei, rezidenți în Italia și fără antecedente penale, au fost surprinși de militari în interiorul fermei agricole în timp ce încercau să fure vehiculul. Carabinierii au reușit să blocheze imediat unul dintre hoți în timp ce ceilalți au încercat să fugă. După o urmărire pe câmpuri și ceilalți doi au fost capturați.
Periuţe, pantofi, lenjerie, căşti: marfă furată de români din magazinele italiene
Român condamnat la şase luni de închisoare pentru că a furat 3 euro


Furt în hala deCiteşte mai mult...

Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG