duminică, 30 iunie 2013

Asociaţia Românilor din Italia Milano şi Diaspora Moldovenească au marcat "Ziua Iei" la Milano în Piazza Duomo. Tinere din România şi Republica Moldova au îmbrăcat portul naţional românesc, lăsându-se fotografiate de turişti şi localnici.
Costumele populare au fost puse la dispoziţie de către ARI-Milano. Romulus Popescu, preşedintele asociaţiei, s-a declarat încântat de interesul stârnit şi consideră că această ocazie este una bună pentru promovarea valorilor româneşti: "Avantajul iei româneşti este că nu se demodează. Este evident că trebuie să concepem o formulă să o promovăm la scară largă".
Torino, primul oraş din Italia în care se sărbătoreşte ZIUA INTERNAŢIONALĂ a IEI ROMÂNEŞTI
Din partea Diasporei Moldoveneşti a participat Svetlana Filat, iar din partea Institutului Economic şi Cultural Italo-Moldovean, Maria Vittoria Jonutas Puscaşiu.

Citeşte mai mult...
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
SED
+TAG
Cultivă droguri și urăște Italia: "Conceptul e să distrugem această țară"

Circa treizeci de plante de cânepă indianăau fost găsite într-o grădină, ascunse de vegetația deasă, în zona Bagnara a localității Sant'Angelo a Cupolo (provincia Benevento), din apropierea locuinței ocupate de un cetățean român surprins de carabinieri tocmai în timp ce le uda.
Bărbatul, Florin Nicolaie Răducan, de 31 de ani, este în Italia de mai mult timp. Anchetele au început când în mica localitate s-a răspândit vestea că un străin a pus pe picioare o adevărată plantație de cânepă indiană.
De aceea, după lungi filări, investigatorii au decis să intervină surprinzând românultocmai în timp ce uda plantele.
În spatele propriei locuințe a construit o seră cu diferite plante care ulterior erau replantate pe terenul statului din apropiere.
E oficial: primul clan mafiot românesc din Italia se numeşte "Brigada", 17 arestări la Torino
Pe lângă aceasta, pe timpul percheziției efectuate de carabinieri în interiorul locuinței au fost găsite un pistol model 92 B, identic celor din dotarea forțelor de ordine, modificat, de asemenea un cântar de precizie și alte materiale considerate utile anchetelor.

Pe timpul percheziției s-a stabilit că tânărul arestat a fost militar profesionist în armata română și în
Citeşte mai mult...
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Guvernatorul din Bolzano: “Școli separate pentru copiii imigranților”
Pragul de 30% de copii străini în fiecare clasă și orele suplimentare pentru studierea limbiinu sunt suficiente pentru președintele provinciei autonome Bolzano, Luis Durnwalder, care are o soluție mai radicală pentru a facilita integrarea fiilor de imigranți în școli: crearea de școli numai pentru ei, în care să rămână până când intră în rând cu colegii lor.
“Trebuie să învețe bine ambele limbi ale acestui meleag, italiana și germana, apoi, când le știu, părinții lor, dacă consideră oportun acest lucru, îi pot insera în clasele obișnuite. În ceea ce mă privește acest model, care se inspiră din școala paritară, ar putea permite fiilor de imigranți să aibă o școală a lor până la clasele superioare”, a explicat Durnwalder.
Guvernatorul, care este și lider al Südtiroler VolksPartei, își dă seama că “nu este o propunere ușor de pus în practică dar nu intenționez să renunț atât de ușor din acest motiv”. Și i-a însărcinat pe cei trei consilieri provinciali pentru Educație să elaboreze împreună “o propunere concretă pentru a înțelege ce putem face”.
Ideea lui Durnwalder a declanșat multe polemici. Riccardo Dello Sbarba de la Verzi, grup din opoziție, vorbește de o “propunere care face să se formeze
Citeşte mai mult...
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
SED
+TAG
La numai 22 de ani, un român gestiona traficul de marijuana
Gestiona traficul de marijuana la numai 22 de ani. Poliția din Guidonia a arestat un tânăr român suspectat că deține o cantitate importantă de stupefiant în interiorul propriei locuințe. Stupefiant de tip cocaină și marijuana, gata să fie vândut numeroșilor consumatori rezidenți în diferite zone ale localității Villalba di Guidonia.
Conform cercetărilor poliției, tânărul, în urma unor acorduri telefonice, își întâlnea “clienții” tocmai în locuința sa sau în alte locuri stabilite din când în când. Activitatea de trafic, după cum a reieșit pe timpul anchetelor, era gestionată în primă persoană de tânărul de 22 de ani, chiar dacă în trecut bărbatul a rezultat a fi “pusher” pentru subiecți care aparțineau criminalității locale italiene, arestați cu acuzația de deținere de stupefiante în scopul traficării, care se află acum în penitenciar.
Cultivă droguri și urăște Italia: "Conceptul e să distrugem această țară"
Descinderea polițiștilor în casa bărbatului și percheziția au permis să se găsească în camera sa, ascunsă într-un sertar al dulapului său cu fund dublu, o pungă din celofan care conținea circa 500 de grame de marijuana. Pe lângă aceasta, agenții au sechestrat din interiorul locuinței și o doză ambalată din același stupefiant și două cântare de precizie și
Citeşte mai mult...
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Ministrul Cristian David împreună cu asociațiile din Italia și Spania, apel de solidaritate
Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, a avut convorbiri în cursul zilei de 24 iunie 2013, cu Eugen Terteleac, preşedintele Asociaţiei Românilor din Italia (ARI) şi cu Miguel Ştefănescu Fonda, preşedintele Consiliului de Conducere al Federaţiei Asociaţiilor de Emigranţi Români din Spania (FEDROM), referitoare la tragicul accident rutier din Muntenegru.
În cadrul acestor convorbiri, reprezentanţii comunităţilor de români din Italia şi din Spania şi-au exprimat sentimentele de regret şi compasiune resimţite la aflarea tragicei veşti a accidentului rutier din Muntenegru care a îndoliat România. În cadrul convorbirilor, ministrul delegat Cristian David a transmis reprezentanţilor comunităţilor de români din afara graniţelor ţării intenţia Guvernului de a decreta o zi de doliu naţional, în data de 26 iunie 2013.
El a îndemnat ca, la rândul lor, românii aflaţi în străinătate să marcheze această zi. De asemenea, ministrul delegat pentru românii de pretutindeni a lansat un apel la solidaritate către comunităţile de români din Italia şi din Spania, arătând că în astfel de momente grele semnalele de sprijin moral din partea românilor din afara graniţelor au o valoare deosebită. Liderii celor două organizaţii ale românilor din Italia şi Spania au arătat că toţi românii, oriunde ar fi
Citeşte mai mult...
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG