joi, 11 iulie 2013

Solidaritatea are puterea de a salva vieți. Uniunea dintre Caritas Parrocchiale din Sarcedo (Vicenza), Pompeo Cattaneo (preot la parohia din Sant’Andrea la Sarcedo), Caritas Diocesana, Crucea Roșie din Thiene și spitalul Alto Vicentino din Santorso a salvat viața unei fete românce, Anișoara Gurgu (Ana) (foto), care de doi ani are o boală foarte gravă de rinichi, scrie Il Giornale di Vicenza.
“Mama acestei fete, Fănica Gurgu (Ștefania) declară Pompeo Cattaneo încă de la începutul anului ne-a cerut ajutor pentru a-și putea îngriji fiica bolnavă de insuficiență renală în fază terminală. În România, statul plătește doar jumătate din terapiile spitalicești în timp ce cealaltă jumătate revine pacientului. Ștefania nu mai reușea să trimită bani familiei pentru îngrijirea fiicei. Din acest motiv Caritas Parocchiale s-a activat astfel încât fata de 18 ani să poată veni în Italia și să primească tratamentul medical adecvat în mod gratuit”.

”Îngerul de la Urgență”, povestea unei românce abandonate

Ștefania (44 de ani) a fost asistată de-a lungul tuturor procedurilor birocratice și preotul Pompeo a reușit să facă astfel încât mama româncă să primească un ajutor financiar care să-i permită plata a trei luni de chirie. Astfel femeia a reușit să pună deoparte
Citeşte mai mult...
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Dascălii şi medicii, umiliţi în ţară. Au salarii de mizerie
Profesorii şi medicii din România se luptă în fiecare zi pentru supravieţuire. Nepăsarea şi incompetenţa guvernanţilor au făcut ca două dintre cele mai importante categorii profesionale să câştige salarii de mizerie. Dacă profesorii din ţara noastră câştigă de 40 de ori mai puţin ca omologii lor din Luxembourg, medicii din sistemul de stat îşi rotunjesc veniturile din şpăgile pacienţilor. Recentele scandaluri de corupţie în care au fost implicate cadre didactice şi medicale îşi au originile în subfinanţarea sistemului educaţional şi sanitar.
Statul român nu îşi permite să plătească decent profesorii şi medicii. De altfel, subfinanţarea celor două domenii atât de importante ca Sănătatea şi Educaţia sunt în strictă legătură cu dosarele de corupţie în care sunt implicaţi profesori şi medici. Banii negrii sau mita finanţează de ani de zile aceste două categorii bugetare.
România se situează pe unul dintre ultimele locuri în Uniunea Europeană când vine vorba atât despre salarii, cât şi despre bugetul alocat de Guvern sectorului educaţional.
Un profesor din România câştigă pe lună cât un cadru didactic din Luxemburg în 4 ore. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a cerut Guvernului să adopte o lege de salarizare a personalului din învăţământ, arătând că
Citeşte mai mult...
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Potrivit unui studiu recent, pizza îi face pe oameni mai fericiţi
Un nou studiu asupra efectelor desenării a diferite tipuri de mâncăruri a relevat că a schiţa pizza, celebrul fel de mâncare italian, poate îmbunătăţi semnificativ starea mentală a unei persoane, scrie thelocal.it, menționată de Agerpres.
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea St. Bonaventure din New York au cerut unui număr de 61 de persoane să deseneze mâncăruri cu diferite niveluri de grăsime şi zahăr pentru a le evalua starea şi alţi factori, a relatat Wall Street Journal. Rezultatele au arătat că starea celor care au desenat pizza s-a îmbunătăţit cu 28%, cea a persoanelor care auschiţat prăjituri cu 27%, iar cea a subiecţilor care au desenat căpşune cu 22%.
Starea persoanelor cărora li s-a cerut să deseneze ardei s-a îmbunătăţit cu doar un procent. Toţii participanţii au primit aceleaşi culori, iar rezultatele nu au fost corelate cu regimul lor alimentar, Studiul a fost publicat în Journal of Behavioral and Brain Science. Pizza îşi are originea la Napoli, în sudul Italiei. Ulterior a apărut una în stil roman, cu un blat mai subţire, pentru a rivaliza cu pizza napoletană.
Citeşte mai mult...
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Bombă la fabrica de jucării. Povestea românului șomer devenit terorist
Un român de 43 de ani a încercat să arunce în aer o fabrică de jucării din Recanati (Marche), nemulțumit că nu a fost angajat. Mai lucrase acolo, iar zilele trecute a depus din nou un CV. După ce a primit vestea că nu va fi angajat, vineri 28 iunie s-a hotărât să se răzbune. Și-a dus Matizul plin cu butelii GPL și canistre cu benzină într-o hală a fabricii, a aruncat două cârpe aprinse în mașină și a fugit.
Din fericire, mașina nu a explodat. Autorul tentativei de atentat, Ioan Nini Dafinu, de 43 de ani, a fost arestat. Cât pe ce să fie un măcel la fabrica de jucării Clementoni din Recanati: o autobombă putea să explodeze și să distrugă totul. Dezastrul a fost evitat cu ajutorul a doi lucrători de la Clem, considerați eroi: "Trebuie să mulțumim la doi muncitori de-ai noștri de la echipa antiincendiu, Fabio Meriggi și Simone Lampa: numai datorită curajului lor astăzi nu a fost o tragedie aici. Îi vom premia", a comentează Patrizia Clementoni, directoarea fabricii.

Nebunia începe la 7.15, vineri 28 iunie, când românul Ion Nini Dafinu, fost angajat al cunoscutei fabrici de jucării, folosind o stratagemă traversează poarta
Citeşte mai mult...
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG