vineri, 12 iulie 2013

Ne trimiteţi criminali, vă trimitem întreprinzători. Il Giornale sare la gâtul României din senin, fără să se fi întâmplat ceva notabil în ultima vreme. Cotidianul familiei Berlusconi dă de pământ cu imaginea şi aşa fragilă a românilor din Italia, aruncând de-a valma numere de infractori, deţinuţi, firme şi indicatori economici, pentru a trage concluzia că din cauza României Italia merge atât de prost.
Într-un editorial semnat nu de unul ci de doi jurnalişti, Fausto Biloslavo şi Giuseppe Marino, publicat astăzi, 11 iulie, în cotidianul ”Il Giornale”, autorii vor să demonstreze că din relaţiile existente între România şi Italia, doar ţara noastră are numai de câştigat, în detrimentul Italiei.


”Un schimb nebunesc între Italia şi România: nouă ne revin criminalii, lor firmele” este titlul materialului publicat de către Il Giornale. Întreg materialul este un atac fără precedent la adresa României. Comunitatea românească din Italia este pusă într-o lumină nefavorabilă, românii fiind descrişi ca o rasă de infractori şi prostituate, iar Italia ca un ”Eldorado al delicvenţei româneşti.”

Eroarea, ca să nu spuneam reaua credinţă a celor doi jurnalişti, se vede încă de la începutul materialului, articolul fiind ilustrat cu o imagine a unui român arestat în 2009,
Citeşte mai mult...
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
SED
+TAG