marți, 2 iulie 2013

Ambasadoarea României, în vizită la comunitatea din Villafranca

Ambasadoarea României, în vizită la comunitatea din Villafranca
Vineri, 28 iunie 2013, Ambasadorul desemnat al României în Italia, doamna Dana Manuela Constantinescu, s-a deplasat în localitatea Villafranca di Verona la invitaţia lui Cătălin Mustăţea, consilier local ales în cadrul alegerilor administrative din Italia desfăşurate în luna mai.
În cadrul vizitei, doamna Ambasador s-a întâlnit cu primarul din localitatea Villafranca, cu membrii consiliului local, cu reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ, ai sindicatelor, ai forţelor de ordine etc.

În cadrul discuţiilor au fost analizate posibilităţile de colaborare între Ambasadă şi autorităţile locale din Villafranca pentru a îmbunătăţi gradul de integrare a comunităţii româneşti din localitate, precum şi a stimula contactele dintre Villafranca, respectiv Verona, şi România.
Noul ambasador s-a întâlnit cu reprezentanţii comunităţii: "De ce nu au fost mai mulţi români aleşi consilieri?"
Cu ocazia vizitei, doamna Ambasador s-a întâlnit cu membrii comunităţii româneşti din Villafranca pe care i-a felicitat pentru efortul concertat cu ocazia alegerilor administrative din Italia. A fost discutată posibilitatea introducerii imediate a cursurilor LCCR şi au fost făcute propuneri privind uşurarea accesului la servicii consulare.
Fotocronica evenimentului o puteţi consulta aici.
Citeşte mai mult...
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG