joi, 4 iulie 2013

A dat foc mașinii cu români înăuntru

AY

A dat foc mașinii cu români înăuntru
Carabinierii l-au arestat pe 18 iunie cu acuzațiile de tentativă de omor agravat, incendiere și violență privată pe messinezul Luigi Galetta, de 44 de ani. Bărbatul a luat în vizor o familie de români care desfășurau, ca și el, activitatea de colectare de fier vechi. Tocmai rivalitatea pentru activitatea de muncă ar sta la baza amenințărilor transformate în tentative de omor: mai întâi l-a somat pe românul de 49 de ani să abandoneze activitatea, apoi între aprilie și mai a stropit cu lichid inflamabil și a incendiat o furgonetă Daily Iveco, un Ducato și o Dacia Pk. În una dintre ocazii în unul dintre vehicule era românul cu cei doi copii, În altă ocazie soția românului.
Italian condamnat la 18 ani pentru uciderea unei românce lângă Ferrara
Acuzata pe nedrept de hoție: "Italienii mă terorizează, am nevoie de ajutorul ambasadei României"
Citeşte mai mult...
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Consilieră Pd din Prato: “Străini, trebuie să muriți”
Multe polemici privind frazele scrise pe Facebook de o consilieră de circumscripție la Prato care este și componentă a secretariatului provincial Pd, Caterina Marini (foto), de 30 de ani: “Extracomunitari hoți proști trebuie să muriți imediat”. După publicarea postării pe site-ul de știri “Notizie di Prato”, secretarul pratez al Pd, Ilaria Bugetti, a cerut excluderea Caterinei Marini: “Cu acele declarații spune este de fapt în afara Pd. Am cerut deja începerea unei proceduri disciplinare”.

Mesajul împotriva extracomunitarilor a fost postat zilele trecute, și apoi a fost șters, după o tentativă de furt suferită de sora consilierei de circumscripție. “În timp ce se ducea în cameră s-a trezit față în față cu un hoț. Ce oraș de c... este acesta. Extracomunitari hoți proști trebuie să muriți imediat”. În comentariile care au urmat, răspunzând unei amice care o interoga privind gravitatea afirmațiilor sale, Caterina Marini a adăugat: “Sunt tulburată. Era un magrebian. Agil ca o pisică. Nu-mi pasă dacă mă faceți rasistă. Lumea ține numai discursuri”.

Afișe șocante anti-imigranți la Treviso

Condamnând postarea, secretarul pratez al Pd Ilaria Bugetti scrie că acele declarații “violează în mod clar principiile noastre fondatoare care dintotdeauna se oglindesc în antirasism, în non-violență
Citeşte mai mult...
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Dispărut în mare la San Felice Circeo
Dispărut în mare după un salt de pe stânci. S-a întâmplat în după-amiaza zilei de sâmbătă 22 iunie, la San Felice Circeo, în provincia Latina. Este vorba de un tânăr român sosit cu un grup de amici în unul dintre punctele cele mai sugestive alepromontoriului Punta Rossa, unde este un hotel cu același nume.
Este și unul dintrelocurile cele mai râvnite de cei care vor să se distreze sărind în apă. Însă de data aceasta pentru un grup de amici ziua de distracție s-a sfârșit în cel mai rău mod posibil. La fața locului au intervenit oamenii de la capitănia portului din Terracina, carabinierii și pompierii. Alarma a fost lansată de amicii dispărutului care nu l-au mai văzut revenind. Corpul nu a fost încă găsit.
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Parlamentul European a aprobat miercuri planurile Letoniei de a adera la zona euro la 1 ianuarie 2014. Raportorul Burkhard Balz (PPE, Germania) ne-a spus într-un interviu că „da”-ul de la Bruxelles va crește sprijinul public pentru moneda unică în țara sa. Conform ultimelor sondaje, aproximativ 40% din letoni susțin aderarea țării la zona euro. Miniștrii UE vor lua decizia finală pe 9 iulie.

Sursa : © Uniunea Europeană, 2013 - PE
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
SED
+TAG